• ...СЛЕД ТРЕТАТА СИ ГОЛЯМА ТИТЛА В АВТОМОБИЛНИЯ СПОРТ КАТО НАВИГАТОР, ДАВИДОНЕ СЛИЗА ОТ КОНЯ...

  • ...ДАВИД БУДЕВ С ПЪРВИ ТЕСТ НА НОВ АВТОМОБИЛ НА ГРЪЦКАТА СЕРЕС, ИСКА ДА Е СРЕД ИГРАЧИТЕ НА ТУРИНГ ДОГОДИНА...

     

  • ...ИВАН ВЪЛЧКОВ: ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА СЕЗОНА И РЕКОРДНО ПОСТИЖЕНИЕ НА ПИСТАТА СЕРЕС...

Рали

Сливен слуша грузински химн за втората победа на Стайков

Неделя, 03 Септември 2017 | Сливен, RallyXpress
Сливен слуша грузински химн за втората победа на Стайков

СЪСТЕЗАВАЩИЯТ се под грузински флаг екипаж на Пламен Стайков/Давид Кварацхелия (на снимката, Стайков Рейсинг Джорджия, Мицубиши Лансър Ево 9) за втора поредна година печелят Сливен Рали. За разлика от миналата година успехът на двамата бе далече по-труден, а на финала, вместо Мила Родино, публиката изслуша Тависуплеба (в превод – Свобода) и впечатляващата първа строфа от него: „Моята икона е моята Родина“.

Победата за Сухумски и Давидоне се оказа далече по-трудно осъществима, защото и турчина Авджиоглу, и румънецът Гъртофан бяха ако не с две, то поне с класа и половина над миналогодишният...

Сливен само затяга възлите, всичко ще се решава в Шумен

Неделя, 03 Септември 2017 | Сливен, RallyXpress
Сливен само затяга възлите, всичко ще се решава в Шумен


Сливен, RallyXpress

ДОРИ И ДА СПЕЧЕЛЯТ максимума от точки и във втория ден от рали Сливен, както това направиха вчера Пламен Стайков/Давид Кварацхелия (Стайков Рейсинг Джорджия, Мицубиши Лансър Ево 9), преди финала на шампионата със Стари столици в началото на следващия месец, двамата ще изостават от сегашните лидери на първенството Тихомир Стратиев/Добрин Борисов (марина Моторспорт, Пежо 208 R2) с близо 27 т.

При това тази разлика би била същата, ако Стратиев/Борисов не спечелят дори и една точка от бонусите, които взеха вчера и се раздават за класирането за всеки ден, допълнени с точките за първите...

Стайков/Давидоне се готвят с индигото от Сливен Рали 2016

Събота, 02 Септември 2017 | Сливен, RallyXpress
Стайков/Давидоне се готвят с индигото от Сливен Рали 2016

МАКАР ДА СА ДАЛЕЧ от времето си в края на съботния ден от Сливен Рали 2016 г., Пламен Стайков (на снимката) и навигаторът му Давид Кварацхелия (Стайков Рейсинг Джорджия, Мицубиши Лансър Ево 9) изглеждат готови да поставят и под крайния резултат, и под миналогодишната си победа лист индиго.

Двамата ще нощуват като лидери на Сливен Рали след първия ден от състезанието, като след 9 скоростни етапа и 132.97 км състезателни километра, каращият за Грузия екипаж има общо време от 1.13:58.1 ч.

Преди година в края на първия тур Стайков/Давидоне финишираха за 1.22:14.5 ч., на 107.9 сек пред Форд Фиеста R5 на Ал Кетби/Хеперле...

Инцидент на етапа Българка, 36-годишен зрител в болница

Събота, 02 Септември 2017 | Сливен, RallyXpress
Инцидент на етапа Българка, 36-годишен зрител в болница

36-ГОДИШНИЯТ зрител С.И.С е бил откаран днес в МБАЛ д-р Иван Селимински в Сливен, след като е пострадал в инцидент на скоростния е етап Българка. Пострадалият е спешното приемно отделение, където са констатирани две счупени ребра, но със стабилна хемодинамика, като се очакват резултатите от боди-скенера, които ще станат известни в близките часове. Реакцията на дирекцията на състезанието е светкавична и етапът е спрян, за да бъде оказана помощ на пострадалия, както и за да бъде възстановен реда в района на етапа.

По повод инцидента, Пресцентърът на рали Сливен публикува специално съобщение, в...

Битката в Сливен вече е Стайков срещу Гъртофан

Събота, 02 Септември 2017 | Сливен, RallyXpress
Битката в Сливен вече е Стайков срещу Гъртофан

ДВЕ ПОРЕДНИ победи на националните шампиони на България за миналата година Пламен Стайков/Давид Кварацхелия (на снимката, Мицубиши Лансър Ево 9) изведоха екипажа на Стайков Рейсинг Джорджия начело на колоната в сливенското рали. Стайков първо спечели Моллова гора 1 срещу румънеца Дан Гърнтофан с 8 сек, а след това на котелския етап (11.92 км) сложи още 5.9 сек на Гъртофан, за поведе преди критичното преминаване на първите километри на Стара река. Там кърджалията прибави нови 13.8 сек пред втория – Орхан Авджиоглу (Тур, Форд Фиеста R5) и вече има аванс от 25.7 пред турчина, който е втори в колоната.

Тази...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  »