• ...НЕ ИМ СТИГНА ВРЕМЕТО! ЗАРАДИ НЕДОВЪРШЕНАТА РЕВИЗИЯ, ШАМПИОНИТЕ ОТ 2017 Г. ИВАНОВ/ЖЕЛЕВ ПРОПУСКАТ САМОКОВ...

  • ...НА УТРЕШНОТО СЪБИРАНЕ НА УПРАВАТА НА БФАС ОПРЕДЕЛЯТ КОГА ЩЕ БЪДЕ СВИКАНО ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА КЛУБОВЕТЕ...

  • ...ЗАРАДИ СЪМНЕНИЯ В ДВИГАТЕЯ НА ПОРШЕ-ТО, ГЕОРГИ ДОНЧЕВ ОТМЕНЯ ТЕСТОВЕТЕ В ПОРТУГАЛИЯ И ИСПАНИЯ, ЩЕ ЧАКА МАРТ И СЕРЕС...

Рали

Гошо Василев/Стефан Добрев печелят финала на годината

Неделя, 08 Октомври 2017 | Шумен, RallyXpress
Гошо Василев/Стефан Добрев печелят финала на годината

Сливенският екипаж Георги Василев/Стефан Добрев (Дианел Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9, на снимката) са 48-ия победител в шуменското рали Стари столици, които продължиха традицията състезанието да бъде печелено от автомобили с турбини и предаване 4х4.

Двамата спечелиха 6 от деветте скоростни етапи, записвайки общо време за 80.9 състезателни километра 54:51.0 мин, донесло първата им официална победа в генералното класиране на националното първенство. Преди това двамата са били на върха на подиума в откритото Твърдица през 2005 г.

Прогнозите бяха, че втори в генералното класиране ще бъдат Игнат...

Василев/Добрев се возят към победата, силна атака на R2

Неделя, 08 Октомври 2017 | Шумен, RallyXpress
Василев/Добрев се возят към победата, силна атака на R2

СЕДЕМНАДЕСЕТ километра преди финала на рали Стари столици лидерите на колоната от вчера насам Георги Василев/Стефан Добрев (Дианел Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9) продължават да се състезават максимално консервативно, пазейки се от случайна грешка или технически проблеми.

Това са единствените „съперници“ на бившите национални шампиони от 2015 г., които могат да ги лишат от победата във финалния кръг на първенството в Шумен. След като спечелиха три от петте етапа от неделния тур, епикът на Дианел Рейсинг вече е с близо 2 мин. аванс пред Игнат Исаев/Теодоси Димитров (Мегапорт, Ситроен DS 3, R1),...

Мъгла сменя силния дъжд, махат дърво от СЕ 5 Пивовара

Неделя, 08 Октомври 2017 | Шумен, RallyXpress
Мъгла сменя силния дъжд, махат дърво от СЕ 5 Пивовара

ГЪСТА МЪЛГЛА над всичките днешни 5 скоростни етапа е заменила проливния дъжд от вчера. Такава е информацията от радиоконтрола на рали Стари столици преди началото на дългата 12.3 км Пивовара 1. Преди това обаче шуменските домакини по спешност трябваше да отстранят паднало напреки на пътя дърво на 1.5 км от старта на този етап. Силният вятър през нощта го скършил, след което рано-рано днес, при обхода на етапите преди началото, маршалите са го отстранили. Времето променя радикално и церемонията по награждаването, което няма да е на площада пред Община Шумен.

След кратката интрига в съботния ден,...

52 мин. интрига, шампионите за 2017 г. известни предсрочно

Събота, 07 Октомври 2017 | Шумен, RallyXpress
52 мин. интрига, шампионите за 2017 г. известни предсрочно

ИНТРИГАТА ЗА новите шампиони в генералното класиране на националното първенство продължи точно 52 мин. след старта в центъра на Шумен, когато в 14:25 ч. се разбра, че екипажът на Григоров Рейсинг Тим Григор Григоров и Дани Миленков, без дори и най-малка опасност за екипажа, са катастрофирали в десен бърз завой на Новосел (12.20 км). Това става на 2.8 км от старта в момент, в който Пежо-то стъпва на дъждовен ручей, пресичащ напреки пътя, след което автомобилът се „отсича“ и двамата паркират в дърветата вляво от пътя.

Така целият авантаж, който двамата имаха в класирането на 2WD и Трофей Тодор Славов, както...

Григоров и Миленков напускат колоната, обмислят за Рали 2

Събота, 07 Октомври 2017 | Шумен, RallyXpress
Григоров и Миленков напускат колоната, обмислят за Рали 2

ЗАЕМАЩИТЕ второто място във временното класиране за националното първенство, клас RC4 и лидери в Трофей Тодор Славов – екипажът на Григоров Рейсинг Тим Григор Григоров (на снимката) и навигаторът му Дани Миленков са излезли от трасето на скоростния етап Новосел 1. По информация на щаба на състезанието, както и от самия отбор, двамата състезатели са невредими, след като тяхното Пежо 208 R2 паркира встрани от пътя на втората от четирите скоростни отсечки в съботната програма на рали Стари столици.

Инцидентът е станал на 2.7 км от старта на този скоростен тест, като коварността на „револверното...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  »