• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

Рали

Попов и Башкехайов минаха през шейкдауна на втория тур

Четвъртък, 14 Юни 2018 | Любека, Германия, RallyXpress
Попов и Башкехайов минаха през шейкдауна на втория тур

ЕКИПАЖЪТ НА Ясен Попов Рейсинг (JPR) Даниел Попов/Ангел Башкехайов (на снимката) късно тази вечер завърши първата си изпитание от второто участие в ADAC Опел Рали Къп 2018, преминавайки успешно през шейкдауна на ADAC Рали Щемвидер-Берг (общо 3-ти старт за сезона).

На малко над 3-километровото трасе, недалеч от центъра на състезанието Любека (да не се бърка с град Любек, до границата с Дания – бел. ред.) в Северен Рейн-Вестфалия, двамата българи са направили общо 6 излизания на трасето.

Да припомним, се според регулациите на ADAC Опел Рали Къп 2018, автомобилите на 22-ата участника в надпреварата през сезона са...

Видински екипаж като по чудо оцелява в сръбското Джердап

Понеделник, 11 Юни 2018 | Долни Милановац, RallyXpress
Видински екипаж като по чудо оцелява в сръбското Джердап

ВИДИНСКИЯТ екипаж Иван Иванов-Жико и неговият навигатор Румен Иванов (на снимката) като по истинско чудо оцеляха след зверска катастрофа още в първия скоростен етап на откритото международно рали Джердап в Долни Милановац, Сърбия.

Двата кадъра по-долу показват, че „като по чудо“ е най-мекото определение на това, от което двамата видинчани са се отървали след излитането от трасето, отсеченото дърво и пламналият, за да изгори до купе автомобил Субару Импреза.

„Нищо ни няма, драскотина не сме получили след това, което стана – категоричен е Жико, който заедно с екипа си все още е в Долни...

2 видински екипажа на старт в сръбското рали Джердап

Сряда, 06 Юни 2018 | Видин, RallyXpress
2 видински екипажа на старт в сръбското рали Джердап

ДВА ОТ ВИДИНСКИТЕ водещи екипажи в рали-спринта – Иван Иванов-Жико (на снимката) и неговия навигатор Румен Иванов (Субару Импреза WRX) и Николай Николов/Лъчезар Петров (Форд Пума) от видинския АСК Жико-Моторспорт утре заминават за Белград, за да стартират в рали Джердап, открито международно състезание от календара на съседите.

Това е първото излизане и първо състезание на двата тандема извън България, ката намеренията за видинчани са колкото спортни, толкова и „чисто организационни“, както казва Иван Иванов-Жико, организаторът на рали-спринт Видин.

„Целта ни е да създадем връзките –...

БФАС потроши „рекордите“ си, ралишампионат само в 97 дни

Вторник, 29 Май 2018 | София, RallyXpress
  • обновена
БФАС потроши „рекордите“ си, ралишампионат само в 97 дни

НАЦИОНАЛНАТА федерация по автомобилен спорт (БФАС) днес най-после окончателно сложи ред в календара си за смятания за най-престижен шампионат в своята листа – ралитата. След поредица от административни спънки и личностни противоречия вътре в управата на федерацията, след месеци на еписторални престрелки, на предложения и контра-искания около датите и имената, петте ралита – крайно време беше! - официално са утвърдени на заседание на УС днес.

Де факто първият от поредицата варианти на календара за рали се появи навръх Рождество миналия декември.

Няма да правим точната сметка колко месеца...

Попов/Башкехайов: изпълнена първа задача за Опел Рали Къп

Събота, 26 Май 2018 | Цвикау, Германия, RallyXpress
Попов/Башкехайов: изпълнена първа задача за Опел Рали Къп

БЪЛГАРСКИТЕ състезатели на Ясен Попов Рейсинг (JPR) Даниел Попов и Ангел Башкехайов завършиха първото от общо шестте си планирани участия в ADAC Опел Рали Къп 2018 (резултати и часов график – в карето вдясно), финиширайки AvD Заксен Рали по системата Рали 2.

Вчера, късно вечерта, в самото начало на третия скоростен етап, двамата удрят камък край пътя, в резултат на което екипажът е принуден да спре участието си и да търси продължението днес с наказанията от добавени минути за пропуснатите етапи Стангергрюн и Глуге ауф Бруке.

Този прекалено ранен спортен инцидент обърна на 180 градуса по-ранните...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев