• ...СПОНСОРИРАНИЯТ ОТ МЛЕКАТА БОЖЕНЦИ ПИЛОТ НА АРА МОТОРСПОРТ СТЕФАН СТОЕВ - С ФУЛ-МАКС ОТ ФИНАЛА...

  • ...ПЛАНИНСКО ШИПКА-ДАМАСЦЕНА СПРЯНО ЗАРАДИ ПОЖАР В АВТОМОБИЛА НА МАНОЛОВ, ТЕЛИЙСКИ СТАВА ШАМПИОН...

     

  • ...СТЕФАН СТОЕВ И EF10 - С ПЪРВИ ТРИ БЕЗАПЕЛАЦИОННО СПЕЧЕЛИ КВАЛИФИКАЦИИ И ПЪРВИ РЕКОРД НА ПИЛОТА...

Рали

Кортелов/Цонев от 1985 година са в шуменското Стари столици

Събота, 01 Септември 2018 | Шумен, Пресцентър на състезанието
Кортелов/Цонев от 1985 година са в шуменското Стари столици

ДОБРИЧЛИИТЕ Николай Кортелов и Наско Цонев са неизменни участници и в продължение на 23 сезона нямат пропуснато състезание в Шумен, от1985 година. Като правило, Кортелов е и човекът, който първи изпраща заявката си Стари столици първи от всички пилоти, както е и през тази година. „Не Миро [Ангелов], а моята заявка беше първата, която изпратих на Митьо [Димитър Георгиев- Полицая], отправи критика към сайта ветеранът на добричкия автомобилен спорт. Директорът на пресцентъра, заедно с пилота, се връща към шуменското началото за екипажа.

„Бяхме в подготвителна група – ВАЗ 21011, а сервизният парк беше...

Шампионите: Доволни сме от опознаването на Стари столици

Петък, 31 Август 2018 | Шумен, RallyXpress
Шампионите: Доволни сме от опознаването на Стари столици

ПЪРВЕНЦИТЕ на България в миналото първенство по рали – екипажът на Марина Моторспорт Тихомир Стратиев и шуменският му навигатор Добрин Борисов-Добчо (Пежо 208 R2) едни от последните приключиха с опознаването днес на деветте скоростни етапи на рали Стари столици, чийто старт е утре по обед пред общината в Шумен. За двамата третия кръг от шампионата е състезание с особена стойност, най-малкото, защото преди десет месеца именно на финала тук двамата бяха коронясани като първите шампиони в генералното класиране, спечелили титлата с автомобил 2WD след 16 годишно прекъсване.

От друга страна,...

Огромна дупка и голям чакъл дебнат екипажите до ТВ-кулата

Четвъртък, 30 Август 2018 | Шумен, RallyXpress
Огромна дупка и голям чакъл дебнат екипажите до ТВ-кулата

НАПРАВО Е недопустимо, когато става дума за безопасността на екипажите на средата на трасето да ги дебне една толкова голяма дупка!“, оплака се един от месните шуменски пилоти и изпрати двата кадъра (виж по-долу). Понеже е от Шумен, състезателят пожела изрично името му да бъде запазено в тайна, опасявайки се, че „винаги ще се намерят хора, които да си го върнат.“ Дупката е на средата на трасето на етапа Шумен-Шумен, недалеч от Телевизионната кула, едно от емблематичните места от скоростните отсечки на рали Стари столици.

Според заместник директора на състезанието – Димитър Георгиев-Полицая,...

Калин Бенчев прави дебюта в шуменското Стари столици

Четвъртък, 30 Август 2018 | София, RallyXpress
Калин Бенчев прави дебюта в шуменското Стари столици

ЗА ПИЛОТА НА Дунев Рейсинг Калин Бенчев (на снимката) този уикенд ще влезе в спортната му кариера като дебют в шуменското рали Стари столици. „Не, никога преди не съм карал [в Шумен]“, обяви пред сайта с новините в българския автомобилен спорт Бенчев. Но за първото си участие в най-старото българско автомобилно състезание, Бенчев има едно предимство, на което малцина дебютанти в тази бърза, кратка и доста коварна надпревара могат да разчитат. Това е навигаторът Александър Спиров, който освен, че бил навигатор в „столиците“, е и роднински свързан с Шумен.

Бенчев обяснява, че не са правили и не...

След писта Дракон: нов сет за екипа Ангелов/Сивов в Шумен

Сряда, 29 Август 2018 | София, RallyXpress
След писта Дракон: нов сет за екипа Ангелов/Сивов в Шумен

ЛИДЕРИТЕ В генералното класиране на първенството по рали – Мирослав Ангелов и навигаторът му Еди Сивов (на снимката на Еди Сивов, Мегапорт Рейсинг, Шкода Фабия R5) ще се пуснат в шуменският старт с намерението да увеличат аванса си преди ралито в Сърбия и във варненския финала на рали България.

До момента топ-екипажа на търновския клуб имат общо три победи – две в ралитата (в Твърдица и Сливен) и една в спринта (Дряново). Подготовката на екипажа включваше вчерашният пореден бърз тест на пловдивската писта Калояново.

„Кратък тест, както се казва – „да си припомним за какво става дума“, направи...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев