• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

Рали

Домакините с точна прогноза: списък по-дълъг с 3 екипажа

Вторник, 03 Юли 2018 | Твърдица, RallyXpress
Домакините с точна прогноза: списък по-дълъг с 3 екипажа

НАДВЕЧЕР ДНЕС, на официалния сайт на рали Твърдица 2018 се появи списъкът със заявки за участие в 14-ото издание на балканското състезание (виж ТУК). В предстоящия уикенд от пл. Свобода, след дълго натъкмяване на датите в календара, със старта на тази вече традиционна надпревара, започва и шампионатът на страната за 2018 г. Прогнозите на домакините, изчакали корекции в некоректните заявки, за увеличаване на листата на регистрираните имена и автомобили се оправда сто на сто – списъкът стига стартов №31.

Преди година имената на заявените бяха 26, а след техническият и административния преглед – 24.

...

Григор Григоров: Мотивиран съм повече от когато и да е!

Вторник, 03 Юли 2018 | София, RallyXpress
Григор Григоров: Мотивиран съм повече от когато и да е!

ВИЦЕШАМПИОНЪТ за 2017 година и победител в надпреварата за Трофей Тодор Славов Григор Григоров смята, че макар и страшно закъснял, напълно, е готов за първия старт от шампионата с рали Твърдица този уикенд в подбалканското градче. Гришо е категоричен: „По-мотивиран съм откогато и да е за началото!“ На старта в събота обаче той ще бъде в екипаж отново с предишния си навигатор Дани Миленков (на снимката горе). „Така решихме за това състезание“, уточнява Григоров, който очевидно иска да разчита на опита на Миленков в Твърдица, с когото са в екип още от надпреварата на Хюндай Рейсинг Трофи.

Тъй като...

Тихо Стратиев: А този сезон искаме дубъл в рали Твърдица

Вторник, 03 Юли 2018 | Варна, RallyXpress
Тихо Стратиев: А този сезон искаме дубъл в рали Твърдица

ЗА СЪБОТНИЯ старт на закъснелия български рали шампионат, за колата на Марина Моторспорт Тихомир Стратиев и неговия навигатор Добрин Борисов (на снимката, Пежо 208 R2) домакините са отпечатали комплект от стартови номера с единица.

Правото на шампиона да води колоната за първи път се пада на варненско-шуменският тандем, станал първият екипаж, който през миналата година спечели първенството на страната с автомобил, не-куатро през последните 14 години.

Разбира се, причината за това не е единствено във временния наплив на четири „ер-двойки“, с които топ-пилотите се обзаведоха.

Причината не е и в...

Да споменем Легендата, големият шампион Т. Славов

Четвъртък, 28 Юни 2018 | От Страшо Димов/RallyXpress
  • обновена
Да споменем Легендата, големият шампион Т. Славов

ЗА ВСЕКИ, който е близък на този спорт, днешната дата завинаги ще остане белязана с черно – най-голямата от всички драми на автомобилна България. Сигурно и по тази причина дори и времето „плаче“, връщайки ни три години назад в неделния ден на твърдишкото рали и разтърсващата, ужасяващата вест, че един шампион и талант, пред който имаше бляскаво бъдеще вече няма да стартира в нито едно състезание… Покъртителната новина за смъртта на Тошето ще помня винаги.

Точно както винаги ще помня проливния дъжд на планинското в Търговище, скромната палатка над миниатюрната Корса и извисилият се много...

Стартовият лист на ветераните се увеличава, върви към 150

Вторник, 26 Юни 2018 | с. Кипилово, RallyXpress
Стартовият лист на ветераните се увеличава, върви към 150

ПРЕСМЕТНАТО точно по направените записи след януарската среща и тази в Сливен в началото на месеца, „стартовият“ лист на ветераните вече е 97, като издирвам още двадесетина колети“, категорично заявява 73-годишният сливенски пилот бай Иван Дончев (на снимката). Деветдесет и седем са неговите побелели колеги, чиито имена вече са в един 100-листов „хард диск“, другите двадесет той издирва чрез приятели и колеги, да бъде максимално пълен списъкът на онези, които в младите си години са давали всичко от себе си за автомобилният спорт в България.

Този списък се попълва от края на януари тази година,...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев