• ...ЗАВЪРШЕНИ СА РЕМОНТИТЕ ПО ТРАСЕТО НА ХАСКОВСКАТА ПИСТА - ДУПКИТЕ СА ФРИЗИРАНИ И ЗАПЪЛНЕНИ С АСФАЛТ...

     

  • ...БЪЛГАРСКИЯТ ЕКИПАЖ ДАНИЕЛ ПОПОВ/АНГЕЛ БАШКЕХАЙОВ СТАРТИРАТ ТОЗИ ПЕТЪК В ПЪРВОТО ОТ ПЕТТЕ СИ РАЛИТА ЗА ADAC ОПЕЛ РАЛИ КЪП...

  • ...МИРО АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ С ДЕБЮТНА ПОБЕДА В РАЛИСПРИНТА И В ПЪРВО СЪСТЕЗАНИЕ С R5...

Рали

Дунев РТ: масирана атака на отборното в дряновския спринт

Сряда, 16 Май 2018 | Калояново, RallyXpress
Дунев РТ: масирана атака на отборното в дряновския спринт

АВТОМОБИЛНИЯТ клуб на мултишампиона Румен Дунев прави масирана атака към отборното класиране в рали-спринт Дряново, с който в събота в балканското градче стартира третият от четирите класически автомобилни първенства на България. Преди да е публикуван списъка за заявените екипажи, вече е известно, че Дунев Рейсинг ще бъде воден от Дочо Цвятков/Линда Багерова (Мицубиши Лансър Ево 9, НС1), Георги Янков и сменилият само за този старт Цветан Балджиев Ангел Башкехайов (Субару Импреза STi, НС2), Димитър Божилов/Христо Христов (Ситроен Саксо, RC4) и Александър Спиров/Георги Гаджев (ВАЗ 21083, НС4).

Днес...

Григор Григоров: Асфалтът тук наподобява този на Българка

Вторник, 15 Май 2018 | София, RallyXpress
Григор Григоров: Асфалтът тук наподобява този на Българка

УТРЕШНИЯТ ден е първият от двата, в които екипажът на Григоров Рейсинг Тим – Григор Григоров/Йордан Йорданов ще опознават и описват дванадесетте скоростни етапа (204.38 км) на Рали Антиб Кот д’Азур, второ състезание от шампионата на Тур Юропиън Рали (ТЕR). „Аз такова нещо не съм виждал в живота си!“, категорично заяви тази вечер пилотът, в разговор с RallyXpress. За Григор, който макар и да има вече и впечатляващ международен опит, списък със 128 заявени екипажи е чудо невиждано. Защото, освен TER – или по-точно – към всички варианти на френските шампионати, за които е валидно Антиб Кот д’Азур, се прибавя и...

Две силни заявки в списъка на третия рали спринт в Дряново

Вторник, 15 Май 2018 | София, RallyXpress
Две силни заявки в списъка на третия рали спринт в Дряново

ДВЕ МНОГО СИЛНИ заявки фигурират в листата с регистрирани екипажи за старта на спринта в Дряново този уикенд. Срокът за заявяване на участието приключи днес в полунощ, а утре вечер, след 20 ч. се очаква имената да бъдат публикувани на официалния сайт на националната федерация.

„До момента имаме повече нови имена, отколкото са тези на отсъстващите екипажи“, разкрива подробности Атанас Божилов (на снимката), директор на състезанието за втора поредна година. Той уточнява, че като цяло, бройката е близо до тази, която миналото лято стартира от центъра на града.

Божилов също разкрива, че в списъка...

Дряново ревниво пази статута на най-желания рали-спринт

Събота, 12 Май 2018 | Габрово, RallyXpress
Дряново ревниво пази статута на най-желания рали-спринт

ЕДНА СПРАВКА на сайта с новините в българския автомобилен спорт категорично показва, че от петте града, в които шампионатът по рали-спринт е спирал, единствено състезанието в Дряново е било най-силно посетено като част от класическата надпревара.

Ако не се брои дебютното състезанието във Варна, когато стремежът да се събере внушителен стартов списък (манипулативно раздаване на точки за чистите ралиджии – бел. ред.), само балканския градец е събирал рекордния брой участници - 30 автомобила през миналата пролет.

Причините за това за няколко, но най-важната е, че Общината в Дряново, която винаги...

Лошо време ще скъсява с 2 км. дължината на спринта Дряново

Четвъртък, 10 Май 2018 | Габрово, RallyXpress
Лошо време ще скъсява с 2 км. дължината на спринта Дряново

ПЪРВО КАТО ПИЛОТ, а след това като директор на първото състезание от шампионата по рали-спринт аз няма да позволя моите колеги да се състезават по компрометиран маршрут“, заяви тази вечер за сайта с новините в българския автомобилен спорт Атанас Божилов (на снимката), главната движеща сила в третия рали-спринт в Дряново.  

Следващият уикенд, след като тази събота и неделя в Бургас стартира пистовото първенство, а от планинските вече се извъртяха мемориал Валери Великов и Благоевград, от постоянно променящият се календар на БФАС предстои началото на третото от класическите първенства.

Един...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев