• ...СЛЕД ТРЕТАТА СИ ГОЛЯМА ТИТЛА В АВТОМОБИЛНИЯ СПОРТ КАТО НАВИГАТОР, ДАВИДОНЕ СЛИЗА ОТ КОНЯ...

  • ...ДАВИД БУДЕВ С ПЪРВИ ТЕСТ НА НОВ АВТОМОБИЛ НА ГРЪЦКАТА СЕРЕС, ИСКА ДА Е СРЕД ИГРАЧИТЕ НА ТУРИНГ ДОГОДИНА...

     

  • ...ИВАН ВЪЛЧКОВ: ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА СЕЗОНА И РЕКОРДНО ПОСТИЖЕНИЕ НА ПИСТАТА СЕРЕС...

Рали

Напусна ни бащата на родното времемерене Минко Минков

Неделя, 22 Октомври 2017 | София, RallyXpress
  • обновена
Напусна ни бащата на родното времемерене Минко Минков

ДНЕС, НА НЕПЪЛНИ 89 години, след продължителна и тежка борба да оцелее, ни напусна един изключителен човек, заклетият фен на автомобилния спорт, бащата на българското спортно времеизмерване (time-keeping) и електронната обработка на резултатите Минко Минков (на снимката).  

Но бай Минко или както позволяваше на най-близките да му викат Минкича, не бе просто невероятен спортсмен по душа и сърце.

Той се задоволи само с това да влезе в историята на родни спорт като личността, вкарала компютрите в спортните дисциплини.

Минко бе човекът, който непрекъснато след първите стъпки мислеше, как с какво и къде...

Мегапорт с отборната титла в рамките на дванадесет сезона

Вторник, 10 Октомври 2017 | София, RallyXpress
Мегапорт с отборната титла в рамките на дванадесет сезона

ЕКИПАЖИТЕ на Спортен Клуб Мегапорт завършиха втори в отборното класиране на рали Стари столици и след прекъсване от четири сезона записаха втория си успех.

Веднага обаче трябва да се направят две уточнения.

Първото, че Мегапорт, както и всички останали шампиони в автомобилните дисциплини трябва да бъдат утвърдени от управата на БФАС, за да бъдат официализирани.

И, второ, че става дума за втора отборна титла общо и първата в ралитата, след като през 2013 г. отборно Мегапорт е първи в скоростния планински шампионат.

В края на годината спортният клуб от Велико Търново успя да се наложи над...

Гошо Василев/Стефан Добрев печелят финала на годината

Неделя, 08 Октомври 2017 | Шумен, RallyXpress
Гошо Василев/Стефан Добрев печелят финала на годината

Сливенският екипаж Георги Василев/Стефан Добрев (Дианел Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9, на снимката) са 48-ия победител в шуменското рали Стари столици, които продължиха традицията състезанието да бъде печелено от автомобили с турбини и предаване 4х4.

Двамата спечелиха 6 от деветте скоростни етапи, записвайки общо време за 80.9 състезателни километра 54:51.0 мин, донесло първата им официална победа в генералното класиране на националното първенство. Преди това двамата са били на върха на подиума в откритото Твърдица през 2005 г.

Прогнозите бяха, че втори в генералното класиране ще бъдат Игнат...

Василев/Добрев се возят към победата, силна атака на R2

Неделя, 08 Октомври 2017 | Шумен, RallyXpress
Василев/Добрев се возят към победата, силна атака на R2

СЕДЕМНАДЕСЕТ километра преди финала на рали Стари столици лидерите на колоната от вчера насам Георги Василев/Стефан Добрев (Дианел Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9) продължават да се състезават максимално консервативно, пазейки се от случайна грешка или технически проблеми.

Това са единствените „съперници“ на бившите национални шампиони от 2015 г., които могат да ги лишат от победата във финалния кръг на първенството в Шумен. След като спечелиха три от петте етапа от неделния тур, епикът на Дианел Рейсинг вече е с близо 2 мин. аванс пред Игнат Исаев/Теодоси Димитров (Мегапорт, Ситроен DS 3, R1),...

Мъгла сменя силния дъжд, махат дърво от СЕ 5 Пивовара

Неделя, 08 Октомври 2017 | Шумен, RallyXpress
Мъгла сменя силния дъжд, махат дърво от СЕ 5 Пивовара

ГЪСТА МЪЛГЛА над всичките днешни 5 скоростни етапа е заменила проливния дъжд от вчера. Такава е информацията от радиоконтрола на рали Стари столици преди началото на дългата 12.3 км Пивовара 1. Преди това обаче шуменските домакини по спешност трябваше да отстранят паднало напреки на пътя дърво на 1.5 км от старта на този етап. Силният вятър през нощта го скършил, след което рано-рано днес, при обхода на етапите преди началото, маршалите са го отстранили. Времето променя радикално и церемонията по награждаването, което няма да е на площада пред Община Шумен.

След кратката интрига в съботния ден,...

«  1 2 3 4 5 6  »