• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

Рали

Данчо Атанасов: Доволен съм много от днешните тестове

Неделя, 22 Юли 2018 | София, RallyXpress
Данчо Атанасов: Доволен съм много от днешните тестове

МЕЖДУ 40 И 50 километра тестове, в рамките на 4 часа бяха последната част от подготовката на варненския екипаж на АРТ Рейсинг Тим Йордан Атанасов (на снимката) и Янаки Янакиев. „Направихме ги на трасе, на около 80 км от Варна, което като характеристики, напомня много на етапите от Манабол Рали Сливен“, каза в края на деня вицешампионът за 2016 г. Йордан Атанасов. – Много съм доволен от днешните тестове, благодаря на партньорите и приятелите, които ми осигуриха всичко онова, от което имах нужда“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт варненецът.

За екипажа Атанасов/Янакиев денят за...

Илиев: БФАС-подредена къща, да ни оставят да работим

Четвъртък, 19 Юли 2018 | София, Пресклуб България
  • обновена
Илиев: БФАС-подредена къща, да ни оставят да работим

НА СПЕЦИАЛНА пресконференция в Пресклуб България действащият председател на БФАС и членове на УС на федерацията подчертаха, че единствената им  цел е да работят за развитието на автомобилния спорт в България.

Владимир Илиев уточни, че след като е бил избран за председател на БФАС дълго време не е могъл да встъпи в длъжност, след това заради различни сигнали постоянно е бил проверяван от много институции.

„Не откриха никакво нарушение, нямаме никакво наказание. И когато реших, че можем да работим за спорта, отново започнаха обвинения, направи се ново общо събрание, на което аз дори не се...

Всички гледат метеосайтовете и правят сметки за гумите си

Събота, 07 Юли 2018 | Твърдица, RallyXpress
Всички гледат метеосайтовете и правят сметки за гумите си

ТЕРМОМЕТРИТЕ в Твърдица показват 27 градуса, слънцето прежуля, а над съседните над градчето върхове са се скупчили рунтави черни облаци. Все предпоставки да завали дъжд. Това пък кара домакините час по час да проверяват метеосайтовете, защото не иска и програмата (обикновено в Твърдица е добре направена, но също и пищна) по откриването, и церемониалният старт да бъдат намокрени. Почти същото става и в боксовете в сервизния парк, където промяната на прогнози са свързани и с поредната промяна в сметките за това, какви гуми да се „качат“ за първите 3 от общо седемте скоростни етапа на рали...

Син срещу баща: Сивови пак се събраха, резултатът 4:3 за Еди

Петък, 06 Юли 2018 | Твърдица, RallyXpress
Син срещу баща: Сивови пак се събраха, резултатът 4:3 за Еди

ТОЧНО 352 СЕДМИЦИ, след като слезе от Ситроен-а на Георги Гвоздейков през октомври 2011 г., добре познатият ко-пилот Петър Сивов, който е бил партньор на най-добрите български пилоти, се връща на терена. И това отново става в Твърдица, къде преди 6 години и 9 месеца той временно сложи точка на своята кариера като навигатор. „О, още оттогава се мъча да се върна в спорта“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт ветеранът, който със сигурност може и да е доайенът на колегите си в колоната утре.

Този път Сивов, който е баща на друг добре познат щурман – Недялко (Еди) Сивов, ще партнира на...

Три екипажа отпадат още пред официалния старт в Твърдица

Петък, 06 Юли 2018 | Твърдица, RallyXpress
Три екипажа отпадат още пред официалния старт в Твърдица

С ТРИ ЕКИПАЖА намаля списъкът със заявките за старта на първото от състезанията в краткия, но за сметка на това тотално закъснял шампионат по рали – Твърдица 2018. Това са двата сливенски тандема Ясен Шопов/Иван Шопов (Булсим, Ситроен Саксо, RC5) и Георги Радев/Емил Бонев (Дианел, Ситроен С2, RC4) и старозагорския екипаж Недялко Денев/Николай Танев (Пежо 106 Рали). Но докато за заралиите е ясно, че не са се появили в Твърдица заради възникналия късно снощи дефект в мотор, то сливналиите не са обявили причини за отсъствието си.

Това означава, че ако все пак състезателите пристигнат в Твърдица, след...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев