• ...МЕГАПОРТИТЕ МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ... И ПЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ...

  • ...СПРИНТЪТ ВЪВ ВИДИН СПРЯН ОЩЕ В ПЪРВИЯ СКОРОСТЕН ЕТАП, МИЦУБИШИТО НА ЦВЯТКОВ/БАГЕРОВА ОБХВАНАТО ОТ ПЛАМЪЦИ...

  • ...БЪЛГАРСАКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ - БЕЗ ЛИЦЕНЗ, НОВИЯТ ИЗДАДЕН НА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ...

Юли Телийски с двудневен скоростен тест на Дракон-а

Неделя, 24 Юни 2018 | София, RallyXpress
Юли Телийски с двудневен скоростен тест на Дракон-а

ДЕЙСТВАЩИЯТ шампион в планинските състезания Юли Телийски (на снимката) направи скоростен двудневен тест на писта Дракон-а край Калояново, като съботата и неделята бяха посветени на финалната подготовка на пилота и неговия екип за предстоящия четвърти старт от шампионата тази година. „Предвиждахме само един ден (съботата – бел. ред.) за това, но поради различни причини и ангажираност на екипа в предишните дни, се наложи да се върнем в София и днес отново да пътуваме до Калояново“, обясни пилотът в разговор с RallyXpress.

С ангажиментите около автомобила на шампиона, който да бъде представен на щанда на Румен Дунев по време на изложението миналата седмицата, екипът се забавил с подготовката си за планинско Раховец-Лясковец (14/15 юли). В същото време при вчерашните обиколки, които Телийски прави, Мицубиши-то му показва некоректно поведение.

„Така да се каже не беше в кондиция, което ни накара да се върнем в София, да открием проблема и да го отстраним, за да дойдем днес отново на Дракон-а.“

Както вчера, така и днес, Юли Телийски и екипът му се възползват от това, че на трасето има организиран кръг от традиционните надпревари Купа Дракон, за да върти обиколки и провери състоянието на автомобила след направените корекции.

„На два пъти направих по две бързи обиколки и дори записах впечатляващо за това трасе постижение – 1:00.167 мин (122.539 км/ч), но както се казва нито времето, нито участието ни в Купа Дракон са били целите на тези две пътувания до Калояново.“

Да припомним, че в планинско Българка преди две седмици Телийски бе принуден да напусне третия старт от шампионата по технически причини след квалификациите в събота.

Юли Телийски с двудневен скоростен тест на Дракон-а

снимка: личен архив на юли телийски
ГОТОВИ ЗА ОБРАТНИЯ ПЪТ… След като са приключили с втория принудителен ден за тестове край Калояново, екипът си тръгва за София с много добро постижение (на малката снимка) и автомобил, от който пилотът е доволен.


Отстраненият дефект в автомобила му би могъл да бъде такъв, че да го доведе до финала и да донесе някакви точки на пилота, нещо с което Телийски, а и целият технически екип категорично не допускат като приемливо решение.

„Сега съм доволен от автомобила, колата е бърза и, ако нямаме някакви извънредни проблеми, мисля, че времената ми на Раховец [Лясковец], ще са добри.“

Преди година на трасето край Лясковец Юли Телийски спечели своята първа победа в генералното класиране на планинското първенство и в тогавашния клас на пилота НС2.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев