• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Шампионът Телийски започва с победен манш на Делвино

Събота, 28 Април 2018 | Благоевград, RallyXpress
Шампионът Телийски започва с победен манш на Делвино

РЕЗУЛТАТИ ОТ БЛАГОЕВГРАД
- НА ЖИВО В МРЕЖАТА

2016 Time Keeping
КАКТО обикновено резултатите от квалификациите днес и състезанията утре може да бъдат проследени на
http://www.results.bg/Planinsko/

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО нисък процент от отсъстващи пилоти регистрира днес второто от състезанията в шампионата на планинските изкачвания – Благоевград 2018 г. Сама две заявки – тази на многократният шампион в НС4, но за новото първенство регистриран в НС3 Йордан Тодоров (Джордан Рейсинг, Ситроен Саксо) и Мартин Гаврилов (Диамо, Опел Корса, Нс3), не завършиха стопроцентово списъка на домакините.

Така благоевградчани поставят свой личен рекорд от 45 автомобила (31 през миналата пролет), превръщайки 19-ото издание на надпреварата в едно от най-посещаваните.

И двамата пилоти, по непотвърдена информация, са отпаднали в последния момент, като и Джордана, и Гаврилов са получили сериозни повреди в моторите на своите автомобили в самото навечерие на състезанието.

Направената обаче през миналата година промяна с преместването на боксовете от съседния на трасе булевард в двора на професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия Васил Левски сега създава главоболия на организаторите, защото дузината автомобили повече направи дворът на гимназията силно стеснен за боксовете на екипите.

Три нови имена се появиха в списъка със заявките: Атанас Божилов (АРА Моторспорт, Тойота Селика GT-4, НС2), Ерменко Ерменков (Джордан Рейсинг Тим, Ситроен Саксо, НС4) и Тодор Тодоров (Етър Рейсинг Тим, Фолксваген Поло, НС3).


Шампионът Телийски започва с победен манш на Делвино

снимка: петър минчев/maxphoto
ПАК ЗАПОЧВА ДА ПЕЧЕЛИ… След успеха в Мемориал Валери Великов, пилотът на Дунев Рейсинг поднови серията от първи места в квалификациите на националното първенство.


„Не само защото искахме със Стоев [Стефан] да направим отбор, нито и заради това, че преди дванадесет години тук правя дебюта си, но преди всичко, за да уважа състезанието на Жоро [Стоянов] съм тук“ – обяснява шефа на габровския клуб.

Благоевград 2018 г. се оказа състезание, което за двама пловдивчани ще остане паметно: след дълга раздяла от повече от 10 години, екипажът Иван Проданов/Александър Спиров се събраха не в рали, а в планински старт.

Отгоре на това, Проданов, който се изявяваше като един от водещите пилоти в бившата А5, сега е в ролята не на лидер на екипа, а… като шеф-механик на Спиров.

„Както се казва – поръчах си техническата помощ от чужбина!“, къде на шега, къде на истина обяви Спиров преди старта на седмия си благоевградски старт.

2018 BLG Spirov

снимка: rallyxpress
СЪБРАХА СЕ… Точка на дългата раздяла и с джокер „обади се на приятел“, Сашо Спиров (вдясно) е единственият пилот под Делвино, който разчита на техническа помощ от… Франция с Иван Проданов.

От раздялата на двамата Проданов работи по специалността първо в Лил, а след това в Марсилия и…

„…като разбрах, че Спиров се пуска, реших да му помогна, докато сум тук в отпуска“, уточнява бившият пилот и сегашен шеф на екипа. Реално Алекс, „швейцарското ножче“ в българския автомобилен спорт, може да разчита единствено на Проданов (Спиров: „Той е за двама“) и един чирак!

:: В първото изкачване по 3750-метровото трасе между кв. Еленово и Делвино най-доброто време даде шампионът за 2017 г. Юлиян Телийски (Дунев Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1) – 2:00.77 мин, следван на 0.59 сек от носителя на рекорда на това трасе от миналата година Илия Царски (Автоцар, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1), на 0.70 сек от Христо Манолов (БАМС, Мицубиши Лансър Ево9, НС1), на1.89 сек от Пламен Камбуров (Автотранс, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1), на 5.53 сек от Стефан Стоев (Силвър Кар ЕF-10, E2). Шестицата се затваря от пилота на ЕФКО Рейсинг Тим Стефан Георгиев (Форд Ескорт RS, НС2) – 2:11.49 мин

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев