• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Ицо Манолов прави четвърто успешно участие в Румъния

Понеделник, 25 Септември 2017 | Шумен, RallyXpress
Ицо Манолов прави четвърто успешно участие в Румъния

ВИЦЕШАМПИОНЪТ в генералното класиране на националното планинско първенство за 2017 г. Христо Манолов направи успешна четвърта румънска експедиция, завършвайки вчера вечерта 4-и в генералното класиране и 3-и в клас Н4 на Трофеул Кампулунг. Това е предпоследното състезание от шампионата на изкачванията на север от Дунав, в което шуменецът участва повече за кондиция и опит, отколкото за класирането в първенството, каквато бе целта на панагюреца Любен Каменов. „И най-вече да мога да трупам опит в много по-силна конкуренция“, уточнява Манолов.

Шуменецът сериозно обмисля вариант от догодина да кара едновременно и в двата шампионата, но по думите му засега всичко се свежда единствено до това, да може да намери постоянната „100-процентова производителност на автомобила.“

Напълно според очакванията, Христо Манолов прави уговорката, че за двата паралелни шампионата решение тепърва ще се търси и то ще е в зависимост доколко календарите на двата шампионата се „пресичат“, но също и от това дали и доколко подобна програма ще бъде подкрепена от спонсорите на екипа.

Ицо Манолов прави четвърто успешно участие в Румъния

снимка: личен архив на инж. христо манолов
ДОПЪЛНИТЕЛНО НАТОВАРВАНЕ ЗА „КАВАЛЕРИСТА“… Христо Манолов извади за четвърти път в Румъния своето Мицубиши Лансър Ево 9, този път за да го натовари отвъд обичайния предел.


Плановете на шуменеца са за пети старт, този път във финала на шампионата (14/15 октомври, Трофеул Опел в Поана Брашов.

„А и от сезона ни останаха гуми, които са наполовина използвани, така че отборът имаше достатъчно мотиви, за да стартираме в Трофеул Кампулунг.“

Манолов е категоричен, че ако в предишната си румънска визита целта е била търсенето на оставащото за пилота „необяснимо прекъсване на мотора“ на Мицубиши-то, то през този уикенд основното е било допълнителното натоварване на колата в състезание и стремежа на пилота да кара на самия предел.

Христо Манолов не вади на преден план фактът, че сега екипът му е с двама нови механици – Ивайло Димов и Пламен Димитров, на които ще разчита да го подкрепят през 2018 г., но тази „проба“ очевидно също е била в програмата за Трофеул Кампулунг.

„А и… да повозя хората от отбора“, завършва Манолов. Както е известно, във всяко едно от трите свободни изкачвания, предшестващи квалификациите в румънския шампионат, пилотът има право да вземе със себе си „пасажер“.

2017 ROM Izo i Mehanik 001

снимка: личен архив на инж. христо манолов
С „НАВИГАТОР“ САМО ЗА ТРИ КИЛОМЕТРА… Пилотът обяснява на своя механик Ивайло Димов (на малката снимка) какво им предстои, след като стигнат старта на Трофеул Кампулунг.

„Това обаче е строго по правилата за безопасността, но пък за тези, които правят автомобила и не са усетили адреналина вътре в кок-пита по време на състезание, изживяването е наистина невероятно. Особено на старта и първите един-два завоя от трасето.“

За Венелина Борисова, приятелката на пилота, която няма нито едно отсъствие от шампионата на страната през последните две години, това е първи случай, в който е преоблечена в пълна състезателна „одежда“ и поместена на навигаторската седалка.

Сега вече Вени малко е усетила какво точно е нивото на адреналина и напрежението, което може да се „пипне“ в минутата преди старта…

2017 ROM Izo i Venelina 001

снимка: личен архив на инж. христо манолов
УСМИХНАТА КАКТО ОБИКНОВЕНО… Христо Манолов е прегърнал приятелката си на финала на Трофеул Кампулунг, но дали в усмивката на Венелина този път не се открива и голямата част от дозата адреналин след 3-километровото изкачване?

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев