• ...МЕГАПОРТИТЕ МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ... И ПЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ...

  • ...СПРИНТЪТ ВЪВ ВИДИН СПРЯН ОЩЕ В ПЪРВИЯ СКОРОСТЕН ЕТАП, МИЦУБИШИТО НА ЦВЯТКОВ/БАГЕРОВА ОБХВАНАТО ОТ ПЛАМЪЦИ...

  • ...БЪЛГАРСАКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ - БЕЗ ЛИЦЕНЗ, НОВИЯТ ИЗДАДЕН НА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ...

С №1 стартират шампионите от Мегапорт РТ, сърбите вече 11

Понеделник, 22 Октомври 2018 | София, RallyXpress
С №1 стартират шампионите от Мегапорт РТ, сърбите вече 11

ОТ УТРЕ ОСВЕЖАВАТ ТРИТЕ
ТРАСЕТА НА СПРИНТА ВИДА

2018 VID Traseta 010
УТРЕ В ОБЩИНАТА във Видин се събират всички онези „звена“, които в дните не петия рали-спринт Вида ще бъдат ангажирани със състезанието. „Преди това обаче на трите трасета вече ще е започнала работата по тяхното освежаване – храсти, дупки, клоните на надвиснали дървета“, заяви Иван Иванов-Жико. В момента шефът на АСК Жико-Моторспорт не знае накъде да хване – дали към гаража, където работят по автомобила му или към трасетата, за да нагледа как е свършена работата. „Не съм случаен, шъ съ óправя!“, заявява пълен с оптимизъм Иван Иванов.

НАЙ-МАЛКО поради две причини екипажът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов/Еди Сивов (на снимката) ще бъдат с №1 на старта на петия рали-спринт Вида, чието пето издание е на 3 и 4 ноември.

Едната причина е, че след победата си от Дряново през май двамата са лидери в този шампионат, а отделно преди 8 дни си осигуриха титлата на сраната за 2018 г. в ралитата.

По-важна обаче е третата причина, поради която екипажът на шампионският клуб ще води колоната – яхната Шкода Фабия R5 е най-мощният, но също и най-квалитетният автомобил в заявените до момента участници.

За момента моторът на рали-спринт Вида Иван Иванов-Жико, не разкрива подробностите около регистрациите, чакайки окончателният срок да изтече.

Порталът за новините в българския автомобилен спорт обаче проучи какви са възможностите на следващите в класирането след Дряново два екипажа в RC2  – Мицубишита-та на варненския АРТ Рейсинг Тим Йордан Атанасов/Янаки Янакиев (18 т.) и Георги Василев/Стефан Добрев (Дианел Рейсинг, 15 т.) да допълнят листата.

„За съжаление няма шанс да участваме в рали спринтовете, защото всички усилия и средства сме насочили към възстановяването на колата!“, заяви преди ден варненският ас.

В Сливен пък още претеглят нещата, главно откъм финансовата страна, след като последните две дълги и тежки откъм паричен ресурс ралита – Сърбия и България, върнаха назад с поръчките сервиза на бронзовите отличници за 2107 г.

С №1 стартират шампионите от Мегапорт РТ, сърбите вече 11

снимка за rallyxpress: асен илиев
ДЕВСТВЕНО БЯЛА „ЕР-ПЕТИЦА“… Месец преди в салона на ЕураТек да бъде представен новия автомобил на екипажа Ангелов/Сивов, двамата окичиха своята Шкода с първата спечелена победа за сезон 2018.


„Щом имам решението – веднага ще го съобщя“, немногословно каза Гошо Василе. Както се казва – време има, може да се почака.

След 6 планински старта и титлата в RC4 за 2018 г., цялата „це-двойка“ на първият официален шампион в спринта – Динко Иванов (Стара Загора) е с ресурс на предела.

„Време й е за ревизия, така както се полага – каза заралията за RallyXpress. – Но и финансовия ни ресурс е на предела. Нямаме окончателно решение, тия дни ще го мислим на среща с клубното ръководство. На нас – разбира се – много ни се иска, но в този спорт не е само това, нали така?“

2017 VID Dinko Ivam SD 005

снимка: rallyxpress
СЕДЕМ ДНИ ЗА РАЗМИСЪЛ… За шампионския екипаж Динко Иванов/Живко Желев дните до понеделник ще са посветени в търсене на технически и финансов бонус към малкият останал ресурс на C2 R2.

СПРИНТА ВЪВ ВИДА: СТИНСКИ МЕЖДУНАРОДЕН

2018 VID Logo OFFОЩЕ ДВЕ ДОПЪЛНИТЕЛНИ заявки за участие от сръбски пилоти са били получени по пощата на адреса на организаторите от видинския Жико-Рейсинг (виж факсимилетата долу). Това е тандемът на Илия Парипович/Стефан Стоясявивич (Юго 66) и смесеният екипаж Ненад Филипович/Татяна Милошевич (Юго 55). Двата екипажа са от Байна Баща, по-раншният център на сръбското рали и са представители на Сръбския автомобилен и картинг съюз. Така един обикновения кръг от общо-взето недооценяваният шампионат на рали-спринт, ще се превърне в истинско открито международно състезание не само на пожелания и думи.

2018 VID Serbian Lizenz 010

Като към това добавим и маджарската пътна регистрация на шампионската „ер-петица“, ети на случай пред крепостните стени да бъдат издигнати  не два (шегичка!), а три национални флага…

В клуба на Иван Иванов не го споменават на глас, но е известно, че поне през последните два сезона са направени немалко опити – първо със сръбските екипажи, а след това и с тези оттатък Дунав, за да карат в бързото и добре направено видинско състезание.

А и Жико, който успешно „краде“ идеи сигурно се е замислил и за нещо повече от едно комшийско домакинство на западните и северните колеги.

2018 VID Nenad FB

снимка: личната страница на ненад филипович
ВЗЕТО НА ЗАЕМ ЗА ТРИОТО ГОСТИ… Татяна Милошевич, Ненад Филипович и тяхното Юго 55 ще са единия от единадесетте екипажа на комшиите.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев