• ...МЕГАПОРТИТЕ МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ... И ПЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ...

  • ...СПРИНТЪТ ВЪВ ВИДИН СПРЯН ОЩЕ В ПЪРВИЯ СКОРОСТЕН ЕТАП, МИЦУБИШИТО НА ЦВЯТКОВ/БАГЕРОВА ОБХВАНАТО ОТ ПЛАМЪЦИ...

  • ...БЪЛГАРСАКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ - БЕЗ ЛИЦЕНЗ, НОВИЯТ ИЗДАДЕН НА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ...

Стефан Стоев продължава серията от Шипка Дамасцена

Събота, 06 Април 2019 | Шумен, RallyXpress
Стефан Стоев продължава серията от Шипка Дамасцена

РЕЗУЛТАТИ НА ЖИВО В МРЕЖАТА

2016 Time Keeping
ПЪЛНИЯТ обем от резултати във всички нови категории в планинското първенство могат да бъдат намерени на обичайния адрес

http://www.results.bg/

ПИЛОТЪТ на АРА Моторспорт Стефан (Дългия) Стоев (SC 2000, Силвър кар) спечели първият и втория маншове от започналото днес национално първенство в планинските изкачвания, завършвайки най-бързо на 3350-метровото трасе над Шумен за 1:47.750 мин (максимална скорост на финала от 209.30 км/ч.).

Във второто качване Стоев завърши за 1:46.270 мин.

За Дългия, чийто миналогодишен сезон завърши с пълна победа във финалното състезание на Шипка-Дамасцена (първи в двете квалификации и в двата състезателни манша), това са пета и шеста поредни победи в два последователни шампионата.

„Ами стана просто, защото се престраших да мина през последния десен завой преди фина на пълна газ“, каза за сайта RallyXpress.

Стефан Стоев продължава серията от Шипка Дамасцена

снимка за rallyxpress: петър минчев/maxphoto
ПОБЕДИ В КРАЯ, ПОБЕДИ И В НАЧАЛОТО… Стефан Стоев завърши първенството с пълна победа под вр. Столетов, а от Шумен поднови серията с първи времена двата квалификационни манша.


Преди година именно Мемориал Валери Великов бе първото състезание, в което габровецът извади Красивата испанка, но не завърши поради технически причини.

„Абе как мина така, все едно нямаше никакви шикани!“, коментира колегата-ветеран в шуменските и националните състезания Иван Серафимов, успял въпреки непредоставеният пропуск „Медия“, да свърши своето професионално задължение по отразяване на Мемориал Валери Великов.

На 8.950 сек в класирането на първия манш е националният шампион за 2018 г. Юлиян Телийски (Дунев Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9, Е1 до 6500 куб. см), на когото не достигнаха сконост от 23.4 км, за да бъде по-бърз от Стоев.

„За съжаление ме разсеяха на старта, посочвайки ми, че трябва да отстъпя стартовото си място на Любен Каменов, който бе закъснял – обясни първия си манш шампионът. – Не кометирам дали е редно…, но това е фактът.“

След ездата и на Стоев, и на Телийски, а и на третия в общото подреждане – Мартин Сурилов (Стари столици, Мицубиши Лансър Ево 9, Е1 до 3500 куб. см), завършил за 1:58.120 мин (средна скорост от 211.76 км) може да се каже, че и тримата пилоти имат потенциал в оставащите две квалификации и утрешните три състезателни изкачвания най-малкото да слязат много близо до рекорда на трасето, който принадлежи на местния пилот инж. Христо Манолов от миналата година – 1:45.49 мин.

Изненадващо добре за първи старт с напълно нов и точно толкова непознат автомобил се представи пилотът на Вромос Пламен Камбуров (Шкода Фабия S2000), който при първото си качване завърши 4-и и с разлика само от 11.1 сек от победителя и само на 0.73 сек от Телийски.

„Чехите ми казаха – просто дръж автомобила в пътя – това е достатъчно. – заяви след финала на Манш1 Камбуров. – Колата е невероятна, поведението и е страхотно, нямам представа какво и как е изглеждало преминаването ми „отвън“. Като се има предвид, че Фабия-та е капризна за настройки, ясно е, че първото качване по трасето, направено от Вйерослав Цврчек-мл., му е дало достатъчно информация, за да направи такива настройки, които най-много пасват на българския им контрагент.

 2019 SHU Kamburov 001

снимка: rallyxpress
АНАЛИЗ НА ЕКРАНА… Вйерослав Цврчек показва на своя лаптоп какви са били показателите в първото каране на Пламен Камбуров.

„Всичко е нормално!“, коментира пилотът на Проспийд Петко Манолов (Субару Импреза, Е1 до 6500 куб. см), за когото това е първо състезание в Мемориала от 2017 г. насам., когато завърши на 6-о място.

Още едно Субару, пак на Проспийд – на Тихомир Балевски (Е1 до 3500 куб. см) пласира софийския тим, като позицията на Балевски можеше и да бъде далече по-добра, ако…

„…нямах тези две грешки – на първия шикан и „омалялата“ кола на обратния при Кьошковете. После видях, че няма никакво сцепление и реших, че е по-добре да завърша.“

Времето на Балевски от първото качване е 2:05.900 мин., което му определи 7-ото място, на 4.92 сек от завършилият на 60-ото място нов член на Грийн Фокс Моторспорт Васко Въжаров (Опел Кадет, SН до 6500  куб. см).

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев