• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Григоров/Янакиев се пускат в словенското рали Идрия

Петък, 26 Октомври 2018 | София, RallyXpress
Григоров/Янакиев се пускат в словенското рали Идрия

РЕЗУЛТАТИТЕ НА ЖИВО

2018 SLOV Logo 001
РАЗВОЯ на надпреварата в Идрия Рали в Словения и постиженията на екипажа Григор Григоров/Янаки Янакиев (Пежо 208 R2) можете да следите ТУК.

УТРЕ И В НЕДЕЛЯ екипажът на Григоров Рейсинг Тим Григор Григоров/Янаки Янакиев (на снимката) стартира в словенското Идрия Рали. Това е първото събиране на пилота с Янаки Янакиев от времето, когато варненският ко-пилот бе партньор на Григоров в едномарковия шампионат Хюндай Рейсинг Трофи преди три години. Те са и дебютните победители в първия от трофеите на Хюндай. Екипажът пристигна днес в центъра на ралито, след като, сменяйки се като шофьори на кервана с натоварения на колесар Пежо 208, направиха 13-часова логистична операция.

„Да, пътуваме без механици – каза тази вечер за сайта с новините в българския автомобилен спорт вицешампиона в генералното класиране за 2017 г. Григор Григоров. – Целта ни е да се сработим с екипа на Рок Турк - OPV Спорт, който догодина ще обслужва автомобила, да се стиковаме за - предполагам успешните - ни цели догодина.“

По-рано през седмицата двамата направиха съвместен тест край с. Годлево, община Разлог, трасе, което се оказва изключително подходящо за настройките на Пежо 208 R2.

Григоров определя точно защо е бил необходим този тест, от който е имал крайна нужда. Едно - защото предстоящото рали в Словения е без шейкдаун, и, второ - самият пилот се е застоял „на скамейката“ заради тежкия битов инцидент на навигатора му Петър Сивов.

„Не, не познавам трасетата на Ибрия – обясни Григоров. – Гледал съм няколко он-борд записи, трасетата са тесни, дори бих казал на места – малко опасни. Не са с висока средна скорост, грипът е добър, настилката – държи. Не са точно 100 на 100 етапите, които предпочитам, но повече отиват към любимите ми трасета.“

Григоров/Янакиев се пускат в словенското рали Идрия

снимка: пресслужба на гриоров рейсинг тим
ЗАДОВОЛСВО И ПЛАНОВЕ ЗА БЪДЕЩЕТО… Макар и да са били разделени почти три пълни години, завръщането на Янаки Янакиев в кокпита при Гришата е отбелязано с взаимното задоволство и плановете за бъдещето.

"Изключително съм радостен, че с Янаки ще седнем отново заедно в един кокпит. На теста почти не е имало нужда от сработване помежду ни, тъй като на него му е добре позната ситуацията с R2 автомобил. В пъти по-силни сме от преди, с много по-сериозни амбиции!"

Янаки Янакиев: „С удоволствие отново ще бъда част от Григоров Рейсинг тим. Въпреки че от доста дълго време не сме били екипаж, надявам се на едно добро класиране и да се слушаме един друг, както преди!"

„Идрия се очертава като едно сериозно предизвикателство пред екипа ни – допълва лидера на Григоров Рейсинг Тим, - основно заради дългата ни пауза като екипаж, но и заради техничните си отсечки, с обща дължина 200 км, от които 78 – състезателни. Прогнозите са за  лоши метеорологични условия, но за мен те могат да бъдат плюс!

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев