• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Подиум за Георги Дончев, пак с проблеми на Нюрбургринг

Сряда, 25 Юли 2018 | София, Прес-служба на Георги Дончев
Подиум за Георги Дончев, пак с проблеми на Нюрбургринг

АМБИЦИОЗЕН ПЛАН
ЗА ОСТАВАЩОТО
ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА

ЕКИПЪТ на Георги Дончев вече има амбициозен план до края на годината – освен оставащите стартове от шампионата на Порше Спортс Къп, които могат да се следят онлайн с уникални он-борд клипове, феновете на моторспорта ще могат да се включат и в три формата от серията Овърдрайв Лап Батъл. Първата дата е в средата на септември (за първи път на Билстерберг в Германия), през октомври почитателите на Порше ще направят посещение на няколко култови места в Германия, а своеобразното закриване на сезона е насрочено за 10/11 ноември на писта Серес в Гърция.
Donchev Logo OFF

Пети и шести кръг на Порше Спортс Къп  продължиха серията от трудни стартове за Георги Дончев (на снимката). Българският пилот успя да завоюва едно трето място в петия старт от сериите, но освен този подиум, уикендът ще бъде запомнен с прилична доза малшанс и тежък дебют за новото купе, което за първи път стъпи на пистата след сериозните поражения на австрийската писта Ред Бул Ринг през миналия месец.

След седмици усилена работа по възстановяването на колата, първият състезателен уикенд с нея изобщо не премина безпроблемно.

Напрегната квалификация, изпълнена с трафик, съсипа всички обиколки на Дончев за първия съботен спринт от Порше Спортс Къп и осигури на българския пилот едва 10-та стартова позиция, но трудностите тепърва предстояха.

Непосредствено преди старта на надпреварата дъжд принуди екипите да „преобуят“ автомобилите на решетката с мокри гуми, а мокрото състезание се превърна в кошмар още по време на формиращата обиколка.

За броени минути пороят превърна легендарното трасе в река, а не след дълго последваха и инцидентите. След тях по пистата останаха безжизнени останки, което логично доведе до прекратяване на състезанието. На всичкото отгоре, несправедливото връщане на крайното класиране няколко обиколки преди фаталното му прекратяване върна нашия пилот назад чак до 9-та позиция, вместо извоюваната 5-та.

Подиум за Георги Дончев, пак с проблеми на Нюрбургринг

снимка за rallyxpress: прес-служба на георги дончев
НА ПУК НА МАЛШАНСА… Георги Дончев завърши с подиум тежкият уикенд в Порше Спортс Къп.


„На фона на развитието за много от другите пилоти, стига ми, че успях да прибера колата цяла и, повярвайте ми, не беше никак лесно. Не съм имал по-плашещо и напрегнато преживяване на пистата, откакто за пръв път стъпих на нея“, сподели след съботния ден Георги.

В неделя ситуацията започна различно – второ време на квалификациите за Ендюрънс сериите за Давид Ян и първо място в класа, което даде надежда на екипа със старт от първа редица.

2018 GER 2 GDonchev 002

снимка за rallyxpress: прес-служба на георги дончев
КОНКУРЕНЦИЯТА – В РЕТРОВИЗЬОЛИТЕ… В първия десен завой на Нюрбургринг Георги Дончев търси мястото си, за да изпревари и другите три Порше-та в началото на надпреварата.

Във втория спринт за уикенда, който започна малко след това, Дончев стигна до подиума след ожесточена 30-минутна битка с няколко коли. Въпреки обещаващата стартова позиция и доброто начало обаче, в първата от двете едночасови надпревари нещата отново започнаха да се объркват.

Още на първия завой след старта Георги се измъкна като по чудо от инцидент с четири съперника и дори започна да наваксва загубените позиции. Но катастрофата бе толкова сериозна, че колата на сигурността остана на пистата цели двадесет минути и устремът на пилота с номер 168 е туширан.

При подновяването на състезанието зад волана застана Ян, на когото Дончев отстъпва мястото си без нито една завършена „състезателна“ обиколка. Но това се оказва по-малкият проблем – 7 минути преди края на състезанието, докато Давид уверено води колоната на 7 сек. пред втория, пострадала при инцидента в началото полуоска се чупи непоправимо.

2018 GER 2 GDonchev 003

снимка за rallyxpress: прес-служба на георги дончев
НАЙ-БЪРЗО ГЛИСИРАЩОТО ПОРШЕ… 168 на Георги Дончев води колоната по наводненото като воден улей трасе на Нюрбургринг.

Това води не само до загубено първо място, но и до невъзможност за участие в следващия старт и в крайна сметка край на амбициите за повече точки от третия уикенд на Порше Спортс Къп.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев