• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Панагюрски „дебютант“ с опит и заявка за старта над Сливен

Понеделник, 04 Юни 2018 | Панагюрище, RallyXpress
Панагюрски „дебютант“ с опит и заявка за старта над Сливен

ХОНДА: ВЕЧЕ БЛИЗО ДВЕ ДУЗИНИ

Honda Logo
ВКЛЮЧВОНЕТО Кръстьо Гърнев към обществото Хонда, което съществува негласно в четирите класически шампионата на България ще доближи японската марка до пълната втора дузина. Тенденцията на растящата популярност за Сивик-а у нас се налага видимо от последните две години, през които най-много пистаджии се ориентираха към този скромен откъм история у нас, но вече диктуващ шампионата от 2016 г. в две серии на пистовите надпревари. В момента общата бройка е 22 автомобила (писта 16, планинско – 4, рали – 2) и изглежда предишната силна известност и широка „територия на саксофоните“ ако не е намалена, то поне е силно е стеснена.

26-ГОДИШНИЯТ панагюрски пилот Кръстьо Гърнев (на снимката) този уикенд ще направи свое първо официално участие в националното първенство на планинските изкачвания в Сливен, стартирайки в клас НС2 на сливенското Българка.

Но панагюрецът изобщо не влиза в категорията на истинските дебютанти.

Най-малкото, защото има участие в планинското Панагюрище през 2015 г., както и шест старта в откритите състезания на писта Дракон, а в засега празната му витрина с трофеи от националните шампионати има две награди от Калояново.

Отделно Къцко Г. е на терен като механик на пловдивския шампион в пистовите състезания в Туринг-а от 2016 г. и победител от Хасково Симеон Симеонов, а в планинските има записано участие – макар и като форлойфер в домашното състезание през 2015 г.

„Сивик-ът рядък модел седан, 4х4, 1600 куб. см, с принудителна пълнене, един от трите оригинални заводски автомобили на Хонда от този модел у нас - представя своята „пушка“ Кръстьо Гърнев. – Подготвен е тук, в Панагюрище, от LV Ауто, фирмата на препаратора Лъчезар Воденичаров и с помощта на Любен Каменов, в чийто тим ще карам сега на Българка.“

2017 SLI Krastio Garnev 001

снимка: личен архив на кръстьо гърневски
РЯДЪК АВТОМОБИЛ, КОИТО Е СПЕЧЕЛИЛ ВЕЧЕ ДВЕ НАГРАДИ… Хонда Сивик Куатро, с която панагюрския пилот си е заработил два приза от свободните състезания на писта Дракон край Калояново.

Справка на RallyXpress показва, че ако не се брои планинското Панагюрище 2015 г., където и втория форлойфер е местен пилот, то сегашния старт на сливенското състезание ще бъде първият случай, в който на терена ще се съберат едновременно трима панагюрски пилоти – Илия Царски и двамата състезателя на Каменов Рали Тим.

Панагюрски „дебютант“ с опит и заявка за старта над Сливен

снимка: александър спиров/apix
ПРОХОЖДАНЕ ПРЕДИ ТРИ ГОДИНИ… В планинско Панагюрище 2015 г. Кръстьо Гърнев записва първото си участие в този шампионат, макар и като подсигуряваща състезателите кола.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев