• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Още един сливналия с дебют в домашния планински старт

Четвъртък, 07 Юни 2018 | Сливен, RallyXpress
Още един сливналия с дебют в домашния планински старт

ЗАЕДНО С ПЪРВОТО домашно състезание за Христо Вълчев (втори старт изобщо), в планинско Българка дебют ще направи и неговият партньор в Скорпион и второ поколение механик и препаратор Иван Енев (на снимката). В списъка със заявките двамата са един след друг, като знаменателното е това, че Самара-та на Вълчев е минала през ръцете на Иван. „Дори и в знак на уважение на задното ѝ стъкло има стикер на моя сервиз“, споменава между другото бъдещият пилот. Бъдещ, защото това ще е неговото първо официално състезание в планинското, след като в две поредни години, той и Стоян Мечков, отлагат съвместното си участие в Сливен Рали.

„Така стана… Работихме повече от времето по проекта на Стоян за Клио-то (два поредни старта са отложени поради недовършени неща по колата – бел. ред.), докато по това време (лятото на 2017 г.) вече бях паспортизирал Корса-та“, обяснява Иван Енев. – Кола имаше, пилот за нея не се намери…“

Но сега, по думите на сливналията, вече е дошло времето да извади Опел-а на трасето, един проект, по който той работи близо 9 години.

През това време проектът не е на първа линия за изпълнение и нормално: освен че прави дом и семейство („Щастие е, че ме подкрепят на100 процента!“), той отваря и втори сервиз, което обяснява и защо производството е продължило толкова дълго време.

„От нулата съм я изградил, направена е изцяло по мои чертежи и моя разработка – връща се назад във времето Иван. – Имаше много сериозен удар, така я взех. Но я оправих и дори известно време я използвах всекидневно. И, след като се доказа, реших… да я наградя със спортно сърце. Така ѝ дойде времето точно за Българка.“


Още един сливналия с дебют в домашния планински старт

снимка: личен архив на иван енев
НАЙ-НАКРАЯ, СЛЕД 9 ГОДИНИ РАБОТА… Сливенската Опел Корса, направена от Иван Енев ще се появи за първи път тази събота на Българка, с изглед и дух на германска „ер-петица“.


Енев го твърди, а и о си е добре известно: когато падне сняг на Балкана, на трасето на Българка има повече пилоти, отколкото хора по дискотеките в Сливен. Разбира се, години наред Иван също е там и „търка“ гуми, макар да не е имал официален лиценз.

„Доволен съм, защото ще направя дебюта си с автомобил, който сам съм създал, с ей тези две ръце и той е истински!“

Освен всичко в Корса-та, Иван лично е проектирал и дизайна на колата, като уточнява, че е почти 100-процентово копие на този за Опел Корса R5.

„Е, няма да върви като „ер-петица“, но се надявам да я карам като „ер-петица“, категоричен е препараторът от Сливен.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев