• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Определена програмата за дните на шуменския старт

Понеделник, 22 Януари 2018 | Шумен, RallyXpress
Определена програмата за дните на шуменския старт

ТРИ ПАРКИНГА ЗА ЗРИТЕЛИТЕ

Parking 001
ДОМАКИНИТЕ на първото състезание от планинския шампионат са определили три паркинга за автомобилите на публиката в двата дни на Мемориала. Целта на организаторите е максимално да бъде облекчен наплива на превозните средства в района на сервизния парк, по ул. Раковска и на паркинга на естествения шикан на хижата. Местата за колите на публиката са: северното платно на бул. Симеон Велики - срещу Томбул джамия, местността Хижата - срещу хотела на ДАП и по пътя от Гроба на курсистите към финала. В събота и неделя за улеснение на зрителите  Шумен пътнически автотранспорт ООД е осигурил автобус за зрители по трасето от старта до финала преди първия манш и между първия и втория манш.

В КРАЯ НА УИКЕНДА организационния комитет на 19-ото издание на Мемориал Валери Великов окончателно утвърди програмата на двудневната надпревара, както и часовете за съботните квалификации и неделната надпревара.

Краят на записванията за първия кръг от шампионата ще бъде обявен във вторник, 10 април, а на следващия ден ще бъде публикуван списъка на участниците.

Имената на пилотите, автомобилите, както и участниците в отделните класове ще бъдат качени както на официалния сайт на БФАС, така и на електронната страница на организатора (виж ТУК) и на фейсбук-страницата на Мемориал Валери Великов (виж ТУК).

Първото състезание от шампионата за скоростните планински изкачвания е на 14 и 15 април, като конфигурацията на надпреварата не е променена: старт пред входа на парк Кьошковете през местността Хижата и финал след вила Пазачница в посока паметник 1300 години България.

Административният и техническият преглед за пилоти и автомобили е от 7:30 до 11:30 ч. в района на Сервизния парк – автобусното обръщало на ул. Раковски.

Точно по обед ще бъде затворено трасето (3350 м.), след което в 12:15 ч. е официалното откриване на надпреварата. И тази година, както и през миналата пролет, церемонията ще е пред новооткрития паметник на шуменския пилот Валери Великов, а след края на церемониалния старт ще бъде и задължителния брифинг с пилотите.

Определена програмата за дните на шуменския старт

снимка за rallyxpress: ивайло георгиев
РАБОТНА СРЕЩА… (отляво надясно) Най-важните хора в организацията на Мемориал Валери Великов: Живко Николов, Петър Петров-Делона, Петър Методиев от Синсистемс, Валери Балабанов и директорът на надпреварата Димитър Георгиев-Полицая обсъждат последния вариант на часовия график за втората неделя на април.


Началото на първия от трите тренировъчни манша е в 13:30 ч., като пътят до финала ще остане закрит за движението на цивилни автомобили до 18 ч.

В неделя закриването на трасето ще бъде от 9:30 ч., а стартът на първия от трите състезателни манша е предвиден за 10:30 ч.

Според традицията от последните три години, в залата на Административно- информационен център на ДПП Шуменско плато-лесопарк Кьошкове, ще бъде и традиционната пресконференция с победителите от 19-ото издание на Мемориал Валери Великов.

ГРАФИКЪТ НА ТЕХНИЧЕСКИЯ ПРЕГЛЕД ЗА МЕМОРИАЛА ВАЛЕРИ ВЕЛИКОВ

2016 SHU Techno Pregled SS

снимка: александър спиров/apix

::   8:00 до 9:10 ч. – автомобили от класове RC5 и HC5;

::   9:10 до 10:00 ч. - автомобили от класове RC4 и HC4;

:: 10:00 до 10:45 ч. - автомобили от класове RC3 и HC3;

:: 10:45 до 11:30 ч. - автомобили от класове RC1, RC2, HC1 и HC2;

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев