• ...СПОНСОРИРАНИЯТ ОТ МЛЕКАТА БОЖЕНЦИ ПИЛОТ НА АРА МОТОРСПОРТ СТЕФАН СТОЕВ - С ФУЛ-МАКС ОТ ФИНАЛА...

  • ...ПЛАНИНСКО ШИПКА-ДАМАСЦЕНА СПРЯНО ЗАРАДИ ПОЖАР В АВТОМОБИЛА НА МАНОЛОВ, ТЕЛИЙСКИ СТАВА ШАМПИОН...

     

  • ...СТЕФАН СТОЕВ И EF10 - С ПЪРВИ ТРИ БЕЗАПЕЛАЦИОННО СПЕЧЕЛИ КВАЛИФИКАЦИИ И ПЪРВИ РЕКОРД НА ПИЛОТА...

Манолов пак в играта, през нощта носят мотор от Шумен

Неделя, 26 Август 2018 | Кюстендил, RallyXpress
Манолов пак в играта, през нощта носят мотор от Шумен

ЛИДЕРЪТ В ОБЩОТО класиране на планинското първенство – инж. Христо Манолов (73 т., на снимката) се върна в осоговското състезание преди два часа, след като гръмналият вчера в третия манш мотор на неговото Мицубиши Лансър Ево 9 бе подменен след сложна техническа и логистична операция тази нощ и тази сутрин. „Участвам!“, кратко заяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт пилотът на БАМС, който късно снощи бе загубил всичките си надежди да стартира днес, а с това и да загуби шансовете си за титлата.

Както обаче обясни Манолов, късно през нощта неговите механици Ивайло Димов и Пламен Димитров свалят моторът, който пилотът използва по време на планинско Благоевград, а другите двама – Ерджо Реджеп и Филип Димитров го докарват в Кюстендил и го заменят.

„Направих едно две кръгчета под Богослов, няма начин да се вдигне скорост, но работи засега – допълва Христо Манолов. – Не е най-доброто, но трябва да издържи.“

Да припомним, че във втория кръг от шампионата в планинското изкачване през април шуменецът се класира трети именно заради проблеми с този мотор, но точно той се оказва малкия късмет, за който Христо Манолов споменава снощи пред RallyXpress.

Манолов пак в играта, през нощта носят мотор от Шумен

снимка за rallyxpress: асен илиев
КЪСМЕТ И ВТОРИ ШАНС СЪС СТАРИЯ МОТОР… Шуменският пилот на БАМС Христо Манолов ще стартира в днешните два манша и запазва надеждата си за точки от планинско Осогово.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев