• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Лидерът в НС3 Косю Йорданов отпада още на старта на сезона

Събота, 14 Април 2018 | Шумен, RallyXpress
Лидерът в НС3 Косю Йорданов отпада още на старта на сезона

ДВОЕН, НО ВСЪЩНОСТ много по-голям фаул се стовари вчера на главата на пилота от ЕФКО Рейсинг и предполагаем лидер още от началото на шампионата в НС3 Косю Йорданов (на снимката), който от два възможни варианта за участие в Мемориал Валери Великов в края на фаталния 13 април, петък, остана без нито един автомобил. Така небивало дългият списък със заявките за кое и да е автомобилно състезание у нас остана с един участник по-малко. „То като не върви – не върви“, заяви вчера вечерта за сайта с новините в българския автомобилен спорт д-р Хаос и веднага след това илюстрира каръщината си със снимки във Вайбър.

След като става ясно, че планираната работа по БМВ-то, с което Хаос евентуално би заместил „бързия Меган“ в Шумен няма да стане, пилотът се съсредоточава единствено върху Рено-то.

„Проработи на диното около 20 мин и… това на снимката е резултатът - коментира Йорданов по телефона. – Няма да се впускам в подробности, но тази зъбчатка не струва повече от 3 лева!“

Лидерът в НС3 Косю Йорданов отпада още на старта на сезона

снимки: личен архив на косю йорданов
ДВА СТРОШЕНИ ЗЪБА В ДЪБЧАТКАТА ЗА 3 ЛВ… сложиха край на надеждите на Хаос-а, че ще стартира сезона в Шумен с точки за своя клас


Така Йорданов започва преследването на овакантената от Стефан Стоев титла в НС3 с шуменска нула и с надежди за Благоевград.

Докато Йорданов до последно работеше по колата в гаража си, то преминалия в голямата конкуренция габровски пилот на АРА Моторспорт Стефан Стоев навъртя на специално купената двуместна Тойота MR2 най-малко 40 качвания от Кьошковете до финала на Пазачница.

„Колко пъти съм се качил? А, че отде да зная! Аз тук обикновено не го правя по-малко от 50 пъти!!“, коментира Дългия. Понеже самия той не брои, сега опознаването на трасето за него сигурно е било поне с 10 тура нагоре в повече
от миналия април. Защото, Стоев е подбрал именно кола със задно предаване и заден мотор, каквато е и схемата на Силвър Кар ЕF-10, прототипът, с който започва участието си през тази година.

Да припомним, че досегашната Хонда Сивик с цветовете на Боженци, бе с предно предаване и разположен отпред агрегата, така че MR2 идеално пасва за адаптацията на пилота към испанската машина.

След години, в които не е участвал в планински състезания (повече от една петилетка), на терена се появи и Костадин Щерев-Шпльоки. Това обаче бе съпроводено и с известно объркване и смут дори за RallyXpress, защото Щерев правеше опознавателните си качвания до Пазачница с различимото от топовен изстрел Субару Импреза STi.

2018 SHU Lager 011

снимки: личен архив на петър петров-малкия делон
ЛАГЕРЪТ НА КОМПЕТЕНТНАТА ПУБЛИКА… Петък, 13 април, 16:49 ч. Лагерът на познавачите вече се оформя, след част-два ще запушат скарите и ще дойде време за купона на публиката…

Дали като мениджър на Шпльоки неговият отборен бос Стефан Драганов-Ефкото ще го санкционира за използването на този автомобил?

„О, не, няма! Защото това е неговата дискотечна, а не състезателната кола“, категорично обяви енинецът. Но дори и да е прав, че с тази „ес-ти-айка“ Щерев обикаля дискотеките в Пловдив, по какво тя точно се различава от определението „състезателен автомобил“, след като е „само“ 400 коня, снабдена е с ролкейдж и на външен вид по нищо не се различава от която и да е бегачка, пристигнала в Шумен за Мемориала.

Всъщност още около обяд от Кьошковете, през Стъклото и до Пазачница вече здраво миришеше на бензин и изтрито феродо, а част от зяпачите се бяха позиционирали при Чешмата, очаквайки именно там да бъдат нагънати първите ламарини преди да е даден старта и на Мемориала, и на сезона в планинските изкачвания.

„Ти да видиш утре (днес – бел. ред.) как пак ще се наложи да връщаме гуми на старите им места и да метем завоите! - коментира в частен разговор Павлин Мичев-Багера. – Не сме сефте комендантски, всяка година си е така…“

При това прогнозата на Багера бе в ранния след обед, а тепърва предстоеше нощта на „якото лъзгане“. Майсторската група от шампионата се чува отдалеч с „въздишките“ на Мицубишита-та, докато други правеха качванията си „по терлици“.

Местни майтапчии твърдяха дори, че един не-шуменец, който без време „батисал тренирачката“, бил наел частно такси от града, за да прави тренировъчни качвания по 3350-метровото трасе. Дали беше злостен зевзеклък, и градски фейкт или това наистина се е случило в петъчните свободни тренировки, е трудно да се каже.

Но е факт, че и без осветление като в Бахрейн, шуменската писта бе доволно населена до късни добили или до първи петли – както предпочетете.

Факт е и това, че доста преди края на работния ден вчера, около естествения шика и в района на Стъклото вече се бяха появили първите кепмери и лагерът на феновете започна да придобива своя облик.

Също така е ясно, че колкото по-дълъг е списъка на участниците, толкова повече ще бъдат и експертите край барбекютата и бирата: хем вкусен, хем зрелищен уикенд на чист въздух.

::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО

Всички лицензи отпечатани. Такава е равносметката на администрацията на БФАС, която вечерта преди днешния административен и технически преглед направи всичките 77 лиценза на пилотите, които стартират в първия от четирите класически шампионата тази година.

С три програма в годината на юбилея. Идната седмица великотърновския окръжен прокурор Емил Денев (на снимката долу) ще направи 60 години. И за разлика от всяко предишно участие в Мемориал Валери Великов, когато за него откриването на планинския шампионат е било най-добрата първа проба за сезона на ралитата, сега Прокурора планира едновременно три различни програми. Освен ралитата и спринтовете, Денев възнамерява да се пусне и на някои от планинските стартове. „Все пак годината ми е юбилейна, а и след 39 сезона мога да си позволя и малко „разширяване“, категоричен е единственият прокурор след пилотите и единственият пилот сред обвинителите.

2018 SHU Prokurora

Заралии се събраха след 15 години! Почти както в рекламния клип, пилот и механик – Стефан Георгиев и Станислав Каваримов, се събраха отново като тандем за първи път след 2003 г. Три петилетки делят сега 27-годишния Каваримов, който ще е механик на шампиона от ралитата и най-добър пилот за 1988 г. Стефан Георгиев (на снимката долу) и 13-годишният хлапак Станислав, наричан галено от екипа на Георгиев Талибанчето, което обслужваше автомобила на заралията преди 15 сезона. (на факсимилето долу).

2003 KUS Talibanche 001

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев