• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Каменов нетърпелив, „пръска“ ево-осмицата за идния сезон

Четвъртък, 27 Септември 2018 | Панагюрище, RallyXpress
Каменов нетърпелив, „пръска“ ево-осмицата за идния сезон

ЩЕ Я ПРЪСНЕМ [колата] до края на идния месец, вече дори започнахме, за да започна да я
подобрявам [ево-осмицата] за следващия шампионат – каза днес бившият трикратен шампион в планинските състезания Любен Каменов (на снимката). – Сериозната работата обаче ще започне не най-рано от края на октомври и началото на ноември.“ Пилотът на Каменов Рали Тим завърши втори във финала на шампионата – Шипка-Дамасцена, на 1.5 сек. зад петорният победител над Казанлък - Стефан Стоев (АРА Моторспорт, Силвър Кар EF10).

Според неофициалните пресмятания на RallyXpress с две първи места – планинските Българка и Осогово и втората позоция под Столетов, Любен Каменов стъпва и на последното вакантно стъпало на почетната стълбичка в края на шампионата, в който пилотът се завърна след продължилата година и половина негова румънска експедиция.

Веднага след финала на Шипка-Дамасцена, Каменов и екипът му се пускат в Джап-Феста на писта Дракон-а, за който митинг на собствениците на японски автомобили пилотът има лична покана.

Каменов нетърпелив, „пръска“ ево-осмицата за идния сезон

снимка за rallyxpress: асен илиев
И СЛАДКИ НАГАДИ ЗА НАЙ-БЪРЗАТА ТРОЙКА… (отляво надясно) Любен Каменов – втори в Шипка-Дамасцена, Стефан Стоев – победителят в състезанието под Столетов и новият-стар шампион в планинските изкачвания Юли Телийски получават и по един традиционен калоричен „приз“ от фирма Хаваи, чието производство е само на метри от финала на Шипка-Дамасцена.


„След края на миналата година, пак направих кратък тест край Калояново – обясни за RallyXpress Любен Каменов. – Тогава бях направил някои промени по Мицубиши-то и исках да проверя какво време ще запиша.

„Тогава регистрирах 1:00.600 мин за тур от 2.048 км в най-добрата си обиколка, което време взех за основа около подобренията за тази година.

„Сега се пуснах във феста пак поради същата причина – да видя какво време ще имам като основа, на която да стъпя за промените, които ще търся за догодина.“

20180925 Kamen Jap Fest

ФАКСИМИЛЕ от резултатите на Любен Каменов по време на краткото му тестово участие в Джап-Феста на писта Дракон-а.

„Намеренията, които имам и плановете, които съм си направил за работата през зимната пауза са да намаля теглото на колата поне със 100 килограма“, казва Каменов, коментирайки единствено тази част от подобренията, които смята да направи до началото на новото първенство.

Както е споделял на няколко пъти от началото на сезона, целта на Любен Каменов тази година била да докаже не само на себе си, но и на онези, които смятат, че резултатите му преди са били преди всичко от използването на спирта, че това е не само неточно, но и напълно невярно.

„Защо сега не коментират резултатите ми, когато ползвам обикновения бензин?“, задава си риторичен въпрос панагюреца.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев