• ...СТЮАРДИТЕ НА САФАРИ КЛАСИК СИ ИГРАЯТ НА ИДИ МИ-ДОДИ МИ, ЗА ДА ОПРЕДЕЛЯТ БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО ДВАМА ПОБЕДИТЕЛИ...

     

  • ...БЕГАЧКАТА ЗА ПРОДАЖБА, НО БЕЗ КОНТРАКТ ЗА 2018 Г.: СЛЕДВАЩИЯТ СЕЗОН НЕ ИЗГЛЕЖДА РОЗОВ ЗА МАДС ОТСБЕРГ...

     

  • ...ОЖИЕ ПРЕПОДПИСА С М-СПОРТ, НО ДАЛИ В КОНТРАКТА ЗА 2018 Г. НЕ Е СПЕСТЕН ПОДПИСА НА ТРЕТИ УЧАСТНИК В ДОГОВАРЯНЕТО...

Дългия: Развалихме серията, утре само гледаме на Шипка

Неделя, 23 Юли 2017 | Казанлък, RallyXpress
Дългия: Развалихме серията, утре само гледаме на Шипка

РАЗВАЛИХМЕ серията от победи, утре само ще гледаме на Шипка – каза половин час след полунощ за сайта с новините в българския автомобилен спорт габровеца Стефан Стоев-Дългия (на снимката). Пилотът на АРА Моторспорт записа време в първия от трите тренировъчни манша вчера, за да разбере, че стигайки на финала на Шипка-Дамасцена неговата перфектно направена Хонда Сивик (НС3) е с повредена скоростна кутия.

Времето, което Дългия записа в единственото си качване към Шипка – 2:48.82 мин бе 8-ото най-добро и днес би му осигурило същата стартова позиция.

%снимка1%
Боксът на „зелените“ бе изпразнен половин час, след като се разбра, че Сивик-а има проблем със скоростната кутия, а целия екип на момента се изстрела към фабриката на Дългия в Габрово, за да подготвят ремонта.

Справянето с проблемите на автомобила започна точно в 18:43 ч., за да се разбере около полунощ, че „работата няма да я бъде“ и в отбора да се приберат, за да се наспят.

„Просто не е въпрос само на резервни части, а и на това, че не искам да правим експерименти [с кутията], защото тя си е професионална и струва една торба с пари – обясни Стоев. – Така че без нас!“

Това означава, че за първи път в поредицата му от успехи за тази година ще има една „нула“, но също и, че през сегашния сезон за първи път ще има победител, различен от Стефан Стоев.

Възможностите са две. Първата, че тя ще е на името на Косю Йорданов (ЕФКО Рейсинг Тим, Рено Меган), а втората – на името на абсолютния дебютант в планинското Иван Влъчков (КА2 Рейсинг Тим, Хонда Сивик).

Като се има предвид, че „пушката“ на Влъчков е по-лека от Меган-а, а хлапето кара достатъчно добре, няма да е чудно, ако във втори последователен уикенд, след този на Словакия Ринг, бъдещият абитуриент запише втора последователна победа, след тази в евросериите на GP4.

В края на вчерашните тренировки Влъчков завърши на 7-о място, първият автомобил с две движещи колела, като пред него са единствено шестте звезди на Шипка-Дамасцена: Любен Каменов (Мицубиши Лансър Ево 8, НС1), Юли Телийски (Мицубиши Лансър Ево 9, НС2), Николай Златков (Ауди S1 Куатро, НС1), Христо Манолов (Мицубиши Лансър Ево 9, НС1), Илия Царски (Мицубиши Лансър Ево 9, НС1) и Пламен Камбуров (Мицубиши Лансър Ево 9, НС1).

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.