• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Дъжд вали над Делвино, спира импровизираните тренировки

Петък, 27 Април 2018 | Благоевград, RallyXpress
Дъжд вали над Делвино, спира импровизираните тренировки

ЗАВАЛЯЛИЯТ ПРЕДИ около час дъжд над пистата за втория кръг от скоростния шампионат в планинските изкачвания – Благоевград 2018, като по команда спря импровизираните тренировки, които около 20 автомобила правят по 3750-метровото трасе към Делвино. „Не, не е силен дъжд, но достатъчно разлигави асфалта, за да се кара“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт трикратният шампион в генералното класиране на планинските изкачвания Любен Каменов. Панагюрецът случайно се намирал наблизо до Благоевград, когато решил да се отбие до трасето.

„Точно така, нищо специално за състезанието –просто имах работа и нямаше как да не се отбия до трасето, за да видя колегите си“, уточнява Каменов, който за последните две години е стартирал у дома единствено на казанлъшкото Шипка-Дамасцена миналата година.

От появата на трикратния шампион на „планинарите“ моментално се възползвал шуменецът Христо Манолов, който настанил Каменов на навигаторското място и на бърза ръка двамата направили три преминавания по трасето.

„Какво му казах ли? По-точно е посочих му две-три места на трасето, през които може да мине по-бързо и да спечели авантаж при качванията – обяснява Любен Каменов. – Не, разбира се, че няма да кажа за кои пасажи става дума, нека това да бъдат бонусите за Ицо [Манолов].

Дъжд вали над Делвино, спира импровизираните тренировки

снимка: личен архив на инж. христо манолов
ТРИ ШАМПИОНСКИ ЛЕКЦИИ… Любен Каменов (вляво) и Христо Манолов се готвят да потеглят за трети път по трасето на планинско Благоевград, като панагюрският ас внимателно маркира пасажите, от които лидера в генералното класиране след Мемориала, може да измъкне авантаж.


Любен Каменов има три победи на това трасе и държеше рекорда (2:00.58 мин, 2014 г.) на трасето в Благоевград при неговата стара конфигурация от 4030 м.

Според справките на три метеорологични сайта, утре и в неделя температурите ще са между 6 и 27º, като в деня на квалификациите времето ще е с променлива облачност.

Два от порталите за прогнози на времето обаче предвиждат утре да има кратки превалявания (два сайта), а единият от тях – да има и кратка гръмотевична буря.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев