• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

Днес и утре: 2 решаващи дни за Любо Каменов в Румъния

Събота, 23 Септември 2017 | Панагюрище, RallyXpress
Днес и утре: 2 решаващи дни за Любо Каменов в Румъния

ДВАТА ДНИ от предпоследното състезание в планинския шампионат на Румъния този уикенд ще бъдат особено важни за класирането на панагюрския пилот Любен Каменов в първенството на съседите. Трикратният бивш шампион на страната има аспирации към две от титрите, за които е в изгодна позиция на атака. „Но ще ми бъде много трудно да спечеля в Трофеул Кампулунг, както това стана през миналата година – обяснява Каменов. – Те [румънските конкуренти] непрекъснато развиват автомобилите си, буквално от състезание на състезание.“

Отделно Любен подсеща, че успехът му през миналата година е бил резултат и на голяма доза шанс, след като от състезанието отпада Пол Андроник, а във втория състезателен манш завалява силен дъжд, което дава предимството на българина за финала на трофея.

В момента в общото класиране на открития клас българинът е на 4-о място (виж графиките с подреждането по-долу), като разликите в първата петица са толкова малки, че шансовете на всеки един от пилотите – Пол Андроник, Лучиян Радут, Богдан Кузма, Каменов и Кости Стратник, има реалните шансове да спечели първенството на Румъния.

2017 ROM Kamenov Stand

ГРАФИКА с класирането преди днешния старт и финала на шампионата в средата на следващия месец в открития клас и този в Н4.

В същото време едно второ място (18 т.) делят Каменов от лидерската позиция в Н4  - 112:97 т. за Пол Андроник.

„Тук обаче има една особеност и разликата между двамата реално не е 15 т., а само 1 т. – обяснява Любен Каменов. – Просто в досегашните си участия Андроник има записани 6 старта, а за класирането се взимат шест от седемте най-добри резултата.“

Това означава, че за момента 14-те точки, регистрирани от Сибиу трябва да отпаднат от сметките и при това положение панагюрецът  Андроник буквално се е „качил на гърба“ на румънския си съперник преди Трофеул Кампулунг.

Трасето на състезанието е точно 3000 м., стартира се на височина от 150м. над морското равнище, а финалът е на 940 м.

Днес и утре: 2 решаващи дни за Любо Каменов в Румъния

снимка: личен архив на любен каменов
МНОГО ВЪЗМОЖНОСТИ И ТРУДНА ЗАДАЧА… Така определя предстоящия старт за Трофеул Кампулунг българският пилот на Каменов Рали Тим.


:: В програмата на първенството на
Румъния в планинските изкачвания
остава единствено финала Трофеул
Опел, който е на 14 и 15 октомври.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев