• ...МЕГАПОРТИТЕ МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ... И ПЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ...

  • ...СПРИНТЪТ ВЪВ ВИДИН СПРЯН ОЩЕ В ПЪРВИЯ СКОРОСТЕН ЕТАП, МИЦУБИШИТО НА ЦВЯТКОВ/БАГЕРОВА ОБХВАНАТО ОТ ПЛАМЪЦИ...

  • ...БЪЛГАРСАКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ - БЕЗ ЛИЦЕНЗ, НОВИЯТ ИЗДАДЕН НА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ...

Григор Григоров доволен от генералната репетиция Идрия

Вторник, 30 Октомври 2018 | София, RallyXpress
Григор Григоров доволен от генералната репетиция Идрия

ВРЕМЕНАТА В МРЕЖАТА

2018 SLOV Logo 001
Резултатите от словенското рали Идрия могат да бъдат видени ТУК.

НАПРАВЕНОТО в сгъстени темпове участие на екипажа на Григор Рейсинг Тим в словенското Рали Идрия се оказват по-високи от очакването за вицешампиона на България за миналата година Григор Григоров със своето Пежо 208 R2.

В това състезание, което трябваше да е първата стъпка в сработването на състезателя и хората от екипа на OPV, пилотът участва в тандем с първия си навигатор – Янаки Янакиев, с когото Григоров спечели третата от четирите си национални титли.

„Изключително съм доволен от тази – както аз за себе си я нарекох – генерална репетиция с отбора на Рок Турк OPV, работят супер-професионално“ заяви за RallyXpress самият Григоров.

Намеренията на пилота са през следващия сезон са именно Рок Турк и OPV да са техническият фронт на българина в панираното разширяване на програмата му.

„Изпълних онези цели, които си поставих, независимо, че те бяха силно изменени от истинския тридневен потоп в Идрия.“

Освен сработването с механиците, чиито услуги от догодина Григоров ще ползва, разчетите на пилота са направени така, че в това състезание непрекъснато да прави различни настройки на автомобила, като в същото време се опитва да бъде в групата на „нека не казвам конкурентите, а съперниците от моя клас.“

Времето обаче е на друго мнение и рязко увеличава обема на планираните задачи, пращайки българския екипаж по наводнени, кални, затлачени с есенни листа или покрити с дълбоки локви трасета.

„Беше ужасно изпитание, каквото до момента не бях имал в състезание!“, категоричен е пилотът.

Григор Григоров доволен от генералната репетиция Идрия

снимка за rallyxpress: личен архив на григор григоров
ПОСЛЕДНИЯТ НА СУХО… Янаки Янакиев и Григор Григоров позират пред автомобила на тима веднага след края на тестовете. От пекът до неделя вечер това ще остане последния кадър за двамата, на който няма дъжд и локви.


Гришата е познат у нас с това, че е сред малцината, които си падат по дъждовните отсечки и от онези пилоти, чийто добре изградени навици му позволяват да построи правилни траектории дори и в силен дъжд.

„Но това беше нещо съвършено различно –продължава Григоров. – На такива трасета, излизането с 5-10 сантиметра встрани е направо фатално за състезанието. И това се показа точно от броя на отпадналите тъкмо поради тези грешки.“

Така към плановете за сработване и изпробване на различните сетинги, екипажът бързо прибавя и завършването в Рали Идрия.

„Седем човека, заедно с шефа на екипа Томаш Парик, обслужваха 5 автомобила. И нямаше начин и за момент да разбереш, че Томаш е собственик на тима – работи като всички останали – бързо и точно. А от общуването с Рок Турк научих много повече за Пежо-то, дори мисля, че си промених стойката в колата, което обяснява и защо там се чувствах много по-комфортно…“

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев