• ...СЛЕД ТРЕТАТА СИ ГОЛЯМА ТИТЛА В АВТОМОБИЛНИЯ СПОРТ КАТО НАВИГАТОР, ДАВИДОНЕ СЛИЗА ОТ КОНЯ...

  • ...ДАВИД БУДЕВ С ПЪРВИ ТЕСТ НА НОВ АВТОМОБИЛ НА ГРЪЦКАТА СЕРЕС, ИСКА ДА Е СРЕД ИГРАЧИТЕ НА ТУРИНГ ДОГОДИНА...

     

  • ...ИВАН ВЪЛЧКОВ: ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА СЕЗОНА И РЕКОРДНО ПОСТИЖЕНИЕ НА ПИСТАТА СЕРЕС...

Новините

Златков вади с фамозното S1 за първи път от Санта Агата

Четвъртък, 20 Юли 2017 | Казанлък, RallyXpress
Златков вади с фамозното S1 за първи път от Санта Агата

АВТОМОБИЛНАТА публика и страстните ценители на автомобилите от класическата група В на световните ралита здраво ще се накефят през този уикенд. В откритото международно планинско състезание Шипка-Дамасцена за първи път след участието си в австрийски кръг от Трофея на ФИА в планинските изкачвания в Санта Агата, Ники Златков (на снимката) ще изведе Ауди S1 Куатро на български терен. Това ще е второто появяване на фамозния автомобил у нас, с който през есента на 2014 г. пилотът на Проспийд спечели Синият кристален глобус.

Преди това Златков демонстрира спиращата дъха кола по време на първия...

Страховита компания се сбира в Шипка, спорът ще е страшен

Сряда, 19 Юли 2017 | Казанлък, RallyXpress
Страховита компания се сбира в Шипка, спорът ще е страшен

ЛИСТЪТ С РЕГИСТРИРАНИТЕ участници за петия кръг от националното първенство и откритото кандидатско състезание за Купата на ФИА Шипка-Дамасцена, публикуван днес на сайта на БФАС, е от 48 автомобила.

„Имаме разминаване в очакването ни да минем 60, но при всички случаи, ако онези, които са изпуснали срока и платят глобата по регламент и се запишат, ще стигнем 50“, заяви днес по обед спортният директор на планинското Николай Мончев.

Дванадесетте очаквани над сегашната бройка всъщност са точно 12-те, които увеличават списъка от миналия юли.

Заявките, които очевидно са по реда на постъпването при...

Шипка-Дамасцена подгони тотален рекорд на участниците

Вторник, 18 Юли 2017 | Казанлък, RallyXpress
Шипка-Дамасцена подгони тотален рекорд на участниците

ИНФОРМАЦИЯ от първа ръка: списъкът на регистрираните участници за Шипка-Дамасцена най-вероятно ще мине 50 и може да доближи до 60 автомобила. Това заяви днес за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на петия кръг от планинския шампионат Николай Мончев (на снимката). Нещо повече, той допълва, че дори има обаждания на пилоти, които са пропуснали срока за заявка и искат да бъдат вписани, плащайки съответната глоба. „Че дори имам и обаждания от хора, за да ходатайстват за включването на пилоти“, допълва Мончев.

Три пъти Мемориал Валери Великов (2017, 2016 и 2015 г.) и два пъти...

Трима от ФИА ще „претеглят“ планинско Шипка-Дамасцена

Понеделник, 17 Юли 2017 | София, RallyXpress
Трима от ФИА ще „претеглят“ планинско Шипка-Дамасцена

СЛОВЕНЕЦ, ХЪРВАТИН и австриец ще бъдат представителите на Международната автомобилна федерация (ФИА), които ще преценяват, а след това ще докладват в световната централа, дали българското планинско изкачване Шипка-Дамасцена под връх Столетов става, за да бъде включено в календара на европейския трофей през следващата година. Това са Душан Кобикишек, Паро Санжин и Волфганг Зауер (Ав), като австриецът ще бъде и главен съдия на състезанието тази събота и неделя.

Зауер ще се прибави към историята на българския автомобилен спорт с факта, че ще стане първият чужденец, който е съдийствал...

Допълват 160 м. мантинели с рендосаните дървени трупи

Събота, 15 Юли 2017 | Казанлък, RallyXpress
Допълват 160 м. мантинели с рендосаните дървени трупи

ДОМАКИНСТВОТО на планинско Шипка-Дамасцена следващия уикенд и като пети кръг от планинския шампионат, и като кандидатско състезание за място в календара на Европейския трофей на ФИА за тази дисциплината бе изправено вчера пред специфичен проблем, който обаче бъдещите оценители от световната федерация тутакси щяха да сложат като голям минус. Всъщност не толкова проблемът, който беше известен още през лятото на 2016 г., а по-скоро правилното му решение изникнаха пред домакините на този старт от шампионата.

Почти по цялата дължина на пистата от 5100 м. мантинелите са двойни, но на около 160 м. от...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  »