• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

Новините

След гаф с френска рейсинг помпа, д-р Хаос е на терена

Вторник, 24 Април 2018 | София, RallyXpress
След гаф с френска рейсинг помпа, д-р Хаос е на терена

КОСЮ ЙОРДАНОВ (на снимката), повече познат в автомобилната гилдия на пистаджии и планинари като д-р Хаос, ще се пусне този уикенд в Благоевград  със старта на втория кръг от скоростния шампионат. Пилотът на казанлъшкия ЕФКО Рейсинг Тим е вицешампион в НС3 за последните два шампионата и сега, в отсъствието на досегашния диктатор Стефан Стоев, има намерението да заеме овакантената титла. „Исках да тръгна още от Мемориала Валери Великов, но така станаха нещата, че…“, уточнява двойникът на Хю Лори.

В самото навечерие на шуменското откриване на класическия сезон се оказва, че от два автомобила...

Дългия готов с „испанката“, иска само финал на Делвино

Понеделник, 23 Април 2018 | Габрово, RallyXpress
Дългия готов с „испанката“, иска само финал на Делвино

ГОТОВИ СМЕ с автомобила, остават само дреболии по ремонта“, категорично заяви днес пред сайта с новините в българския автомобилен спорт пилотът на АРА Моторспорт Стефан Стоев (на снимката). Неговият испански Силвър Кар EF-10 бе хитът сред участващите автомобили в Мемориал Валери Великов преди 9 дни. Там обаче, за съжаление на Дългия, той не успя да финишира заради строшеното каре на „испанката“ още в първия манш, за което нямаше резерва и отпадна от класирането на началното за годината състезание.

„След като се прибрахме, веднага разглобихме колата, огледахме какво още ще ни трябва,...

Манолов печели първия манш, чупи рекорда на трасето с 0.5

Неделя, 15 Април 2018 | Шумен, RallyXpress
Манолов печели първия манш, чупи рекорда на трасето с 0.5

ШУМЕНСКИЯТ инженер Христо Манолов (на снимката) днес записа името си не само като победител в първия манш от състезателния ден на Мемориал Валери Великов, но и като вторият пилот, който е направил най-бързото качване между старта на Кьошковете и финала на Пазачницата на Шуменското плато.

При първото преминаване на трасето пилотът на БАМС успя да изведе своето Мицубиши Лансър Ево 9 (НС1) най-бързо до финала, спирайки хронометрите след 1:45.39 мин (средна скорост от 114.423 км/ч) , с 0.5 сек по-бързо от времето на Николай Златков (Проспийд, Ауди S1 Куатро), който постави първото най-добро постижение в...

Хр. Манолов дублира съботата, този път пропуска един манш

Събота, 14 Април 2018 | Шумен, RallyXpress
Хр. Манолов дублира съботата, този път пропуска един манш

ПОБЕДИТЕЛЯТ от миналогодишните квалификации в планинското изкачване Мемориал Валери Великов, шуменският инженер Христо Манолов (на снимката) си осигури днес правото да стартира последен от колоната от 64 автомобила в неделното състезание, с което под Кьошковете днес бе открит първия от четирите класически шампионата на България.

Разликата е обаче, че този път Мицубиши-то на Манолов бе първи само в два от трите манша, нарушавайки традицията си от 2017 г. да спечели всяко едно от трите изкачвания към Пазачница.

„Имах дребен проблем във втория манш – обясни по време на днешната...

Определят стартовете да са през 30 сек. вместо на минута

Събота, 14 Април 2018 | Шумен, RallyXpress
Определят стартовете да са през 30 сек. вместо на минута

СТАРТОВЕТЕ в квалификациите днес и в утрешните състезания ще бъдат на всеки 30 секунди, а не както е стандартната процедура в българския шампионат на планински изкачвания. Такова решение взеха  спортните комисари на Мемориал Валери Великов на своето първо заседание днес по обед. Причината е в небивало дългият списък с участници, които са заявени за старта на квалификациите днес. След края на техническия преглед окончателният списък с участващите автомобили е 69. Ако се спазва минутната стартова процедура, при манш от по около 80 мин. чисто състезателно време.

Това означава чисти 4 часа, без да...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев