• ...СЛЕД ТРЕТАТА СИ ГОЛЯМА ТИТЛА В АВТОМОБИЛНИЯ СПОРТ КАТО НАВИГАТОР, ДАВИДОНЕ СЛИЗА ОТ КОНЯ...

  • ...ДАВИД БУДЕВ С ПЪРВИ ТЕСТ НА НОВ АВТОМОБИЛ НА ГРЪЦКАТА СЕРЕС, ИСКА ДА Е СРЕД ИГРАЧИТЕ НА ТУРИНГ ДОГОДИНА...

     

  • ...ИВАН ВЪЛЧКОВ: ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА СЕЗОНА И РЕКОРДНО ПОСТИЖЕНИЕ НА ПИСТАТА СЕРЕС...

Новините

Дългия: Развалихме серията, утре само гледаме на Шипка

Неделя, 23 Юли 2017 | Казанлък, RallyXpress
Дългия: Развалихме серията, утре само гледаме на Шипка

РАЗВАЛИХМЕ серията от победи, утре само ще гледаме на Шипка – каза половин час след полунощ за сайта с новините в българския автомобилен спорт габровеца Стефан Стоев-Дългия (на снимката). Пилотът на АРА Моторспорт записа време в първия от трите тренировъчни манша вчера, за да разбере, че стигайки на финала на Шипка-Дамасцена неговата перфектно направена Хонда Сивик (НС3) е с повредена скоростна кутия.

Времето, което Дългия записа в единственото си качване към Шипка – 2:48.82 мин бе 8-ото най-добро и днес би му осигурило същата стартова позиция.

%снимка1%
Боксът на „зелените“ бе изпразнен половин...

Любен Каменов с три първи места за Шипка-Дамасцена

Събота, 22 Юли 2017 | Казанлък, RallyXpress
Любен Каменов с три първи места за Шипка-Дамасцена

ТОП-ПИЛОТИТЕ, заради които феновете се ориентираха към Казанлък и състезанието в петото състезание от националното първенство на планинските изкачвания и открито международно състезание Шипка-Дамасцена, заеха първите 6 места след трите манша на съботните квалификациите.

Точно според предвижданията на фенове, Любен Каменов (Иякоо Рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 8, НС1) направи 3 поредни първи места в тренировките, като първото и второто качване бяха с два последователни рекорда.

С най-добро време от втората сесия Каменов ди осигури последното място за утрешния старт (обратен ред на...

Любо Каменов с два рекорда, драма за Стоев – чупи кутията

Събота, 22 Юли 2017 | Казанлък, RallyXpress
Любо Каменов с два рекорда, драма за Стоев – чупи кутията

ТРИКРАТНИЯТ шампион в планинските шампионати на България Любен Каменов (на снимката) откри новият вариант на планинско Шипка-Дамасцена с напълно нов рекорд на промененото трасе за състезанието – 2:26.71 сек., постигайки средна скорост от 125.145 км/ч. „И това ще е новият рекорд на състезанието – каза спортният директор на петия кръг от националния шампионат и кандидатско за европейския трофей за планинските изкачвания на ФИА Николай Мончев.

Независимо че Каменов участва в състезанието извън класирането за националния шампионат, неговото постижение оттук нататък ще е мярката, която пилотите ще...

Половин дузина яки пушки ще гърмят през Шипка-Дамасцена

Четвъртък, 20 Юли 2017 | Казанлък, RallyXpress
 Половин дузина яки пушки ще гърмят през Шипка-Дамасцена

ТАЗИ СЪБОТА и неделя на трасето на Шипка-Дамасцена ще има повече звезди, отколкото на небето“ – така кратко се опита да обобщи предстоящото открито-кандидатско състезание за европейския трофей на ФИА догодина и пети старт от шампионата на България мулгишампионът на страната Илия Царски навръх своя имен ден. „Как да мине? Като всеки друг ден и този – в работа. Аз пътувам към Шипка, екипът все още е на Дракона и товари колата на платформата“, обяви пилотът на Автоцар и едно от главните действащи лица в спора за титлата тази година.

„Не, не беше дълъг тест – допълва Малкия цар. – Това го правим...

Слагат последните щрихи към трасето на съботния евростарт

Четвъртък, 20 Юли 2017 | Казанлък, RallyXpress
Слагат последните щрихи към трасето на съботния евростарт

ДНЕС ДОМАКИНИТЕ на откритото кандидат-европейско състезание за Международния трофей на ФИА в планинските изкачвания догодина – Шипка-Дамасцена, слагат последните щрихи по 5100-метровата дистанция от старта до финала под паметника до връх Столетов. „С две думи – желязно спазваме графика си на работа. – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на състезанието Милен Узунов (на снимката). – Оформихме отбивката преди т. нар. Царски завой, където ще е трибуната и мястото за VIP-гостите на надпреварата.

С огромните бали сено край отбивката преди левия обратен завой, където...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  »