• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

Новините

Дъжд вали над Делвино, спира импровизираните тренировки

Петък, 27 Април 2018 | Благоевград, RallyXpress
Дъжд вали над Делвино, спира импровизираните тренировки

ЗАВАЛЯЛИЯТ ПРЕДИ около час дъжд над пистата за втория кръг от скоростния шампионат в планинските изкачвания – Благоевград 2018, като по команда спря импровизираните тренировки, които около 20 автомобила правят по 3750-метровото трасе към Делвино. „Не, не е силен дъжд, но достатъчно разлигави асфалта, за да се кара“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт трикратният шампион в генералното класиране на планинските изкачвания Любен Каменов. Панагюрецът случайно се намирал наблизо до Благоевград, когато решил да се отбие до трасето.

„Точно така, нищо специално за състезанието...

Ицо Манолов опознава пеша трасето на старта в Благоевград

Петък, 27 Април 2018 | Благоевград, RallyXpress
Ицо Манолов опознава пеша трасето на старта в Благоевград

В МОМЕНТА съм преполовил трасето на планинското, минавайки го пешком“ – каза днес по обед шуменският инж. Христо Манолов (на снимката, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1), който е временният лидер в общото класиране и в това на своя клас.

„Причината не са катаджиите, които се появиха с патрулката по трасето, а по-скоро едно допълнително натоварване след празничните козунаци и яйца през месеца“, прави уточнението на пешеходното опознаване на 3750-меровата писта пилотът на БАМС.

По думите на шуменецът, който за втора поредна година печели домашния Мемориал Валери Великов (при това тази година с рекорд на...

Колегата Сашо Спиров записва втория си старт от кв. Еленово

Четвъртък, 26 Април 2018 | Благоевград, RallyXpress
Колегата Сашо Спиров записва втория си старт от кв. Еленово

АЛЕКСАНДЪР Спиров (на снимката), ще повтори миналогодишното си участие в планинско Благоевград този уикенд. Но както и миналата пролет, за мултифункционалната автомобилна единица Спиров обаче второто планинско в спортната му биография няма да е с Пежо 106 (четвърто място в НС4 през 2017 г.), а с ВАЗ 21083, произведен през последните 6 месеца от заклетия почитател на руските возила инж. Валентин Йосифов. Както обяснява за сайта с новините в българския автомобилен спорт самия Спиров, Йосифов години наред събира оригинални моторспорт части за Самара, каквито в гаража си има три.

„В началото бях само...

С Благоевград Камбуров почва 80% програма в планинското

Сряда, 25 Април 2018 | София, RallyXpress
С Благоевград Камбуров почва 80% програма в планинското

НА СТАРТА на планинско Благоевград, националния шампион от пистовите състезания Пламен Камбуров (на снимката, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1) ще се яви с чисто бял и напълно ревизиран автомобил, с който пилотът на Автотранс Рейсинг възнамерява да направи непълна програма в тези серии през сезона. „Деветката“ е излязла от боя преди два дни и на Благоевград ще е чисто бяла единствено, защото по думите на състезателя, в отбора чакат нов спонсор. Така че цветовата схема на автомобила ще се прави тепърва и за първи път ще се яви на пистата в Бургас в началото на май.

Пак по информация от човек, който е...

Юли Телийски с кратък тест на Калояновската писта днес

Сряда, 25 Април 2018 | Калояново, RallyXpress
Юли Телийски с кратък тест на Калояновската писта днес

БЪРЗ ТЕСТ, с който да направи проверка на автомобила преди старта на планинско Благоевград, днес направи на писта Дракон-а двойният национален шампион за миналата годината Юли Телийски (на снимката). Да припомним, че във втория манш на Мемориал Валери Великов над Шумен, пилотът на Дунев Рейсинг закачи с предната си лява губа бордюра край пистата, в резултат на което предната лява гума на Мицубиши-то се пръсна и Телийски трябваше да завърши с време, което бе значително под възможностите и на пилота, и на автомобила.

„Пораженията бяха единствено от удара и остатъците от гумата, така че – както...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  » 
Автобои Неделчев