• ...ОБРАТНО НА СЛУХОВЕТЕ, ЧЕ ПРОПУСКА РАЛИТО НА МОНТЕ КАРЛО, ШКОДА ЩЕ ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛ В WRC2...

  • ...С ПИСМО ОТ 29 ДЕКЕММВРИ 2017 Г. КЛУБОВЕТЕ НАСТОЯВАТ ПРЕД УПРАВАТА НА БФАС ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ...

     

  • ...ПЪРВИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ЗАЯВКИТЕ НА ЕКИПАЖИТЕ В 86-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ МОНТЕ КАРЛО...

     

Новините

Призовете в Мемориал Валери Великов сбрани за яки пилоти

Петък, 19 Януари 2018 | Шумен, RallyXpress
Призовете в Мемориал Валери Великов сбрани за яки пилоти

НЯМА ДА Е ДОСТАТЪЧНО тримата първенци в общото генерално класиране сред пилоти на финала на 19-о издание Мемориал Валери Великов в средата на април да бъдат само по-бързи от конкурентите си. Всеки един от тях ще бъде поставен на сериозно, макар и кратко изпитание на моментната им фитнес-форма, когато бъдат награждавани в следобедните часове на 15 април! „Нямат никакъв шанс да вдигат купата с една ръка, както го правят по другите състезания“, коментира Валери Балабанов-Барни.

В четвъртата година от възстановяването на мемориалното планинско състезание в Шумен, носещо името на една от...

Шампанското за Мемориал Валери Великов вече е купено

Четвъртък, 11 Януари 2018 | Шумен, RallyXpress
Шампанското за Мемориал Валери Великов вече е купено

ОБРАТНО НА практиката шампанското за победителите да е финалната точка от организацията да едно състезание, за 19-ото издание на Мемориал Валери Великов купуването на трите бутилки пенлива течност, от която първенците в генералното класиране ще отпият на финала, става първата част от организацията на първото планинско за годината. „Ако бром това за начало на работата, то тогава сме започнали преди Нова година“, казва спортният директор на надпреварата Димитър Георгиев (на снимката).

Деветнадесетото издание на най-престижното от националните ни състезания в планинските изкачвания...

Без Шипка-Дамасцена в календара на еврокупата 2018 г.

Понеделник, 11 Декември 2017 | София, RallyXpress
Без Шипка-Дамасцена в календара на еврокупата 2018 г.

ПЛАНИНСКО Шипка-Дамасцена няма да бъде кръг от европейската купа в планинските изкачвания догодина. Това се разбира от публикуваните днес на официалната страница на Международната автомобилна федерация (ФИА) календари за най-големите световни и европейски шампионати (виж ТУК).

Календарът на европейската купа, за място в която претендираше и Шипка-Дамасцена за идната година, сега в 8 старта, с два по-малко от миналогодишния формат.

От списъка на състезанията за 2017 г. е отпаднало състезанията във Франция и Германия, докато основните надпревари са запазили своите места.

Другото, освен...

Илия Царски похвали БФАС за желанието им за работа

Четвъртък, 07 Декември 2017 | София, RallyXpress
Илия Царски похвали БФАС за желанието им за работа

ВТОРА ПОРЕДНА пресконференция по казуса с планинско Шипка-Дамасцена, резултатите от което пилотът на Автоцар Илия Царски (на снимката) оспорваше още в края на юли (виж ТУК), днес свика панагюрската медийна звезда и мултишампион по автомобилизъм на страната.

Срещата с медиите от столицата бе посветена главно на протокола от решение №009 на УС на БФАС от 29. 11. 2017 г. (виж ТУК), с което решение временно се спират правата на спортния-директора на международното състезание Николай Мончев.

Основното, което състезателят изтъкна за втори пореден път пред медиите („Казах, че вярвам, че истината ще...

Ицо Манолов: Под чертата е записана една добра година

Вторник, 17 Октомври 2017 | Шумен, RallyXpress
Ицо Манолов: Под чертата е записана една добра година


ВИЦЕШАМПИОНЪТ в генералното класиране и първенец в НС1 на планинските изкачвания за 2017 г. инж. Христо Манолов (на снимката) смята, че за него като цяло равносметката на изминалия сезон е добра.

Шуменският инженер не е правил статистиката на километрите, които е навъртял в Румъния, но е сигурно, че както и повечето пилоти е ненаситен на километри и участия.

„Под чертата е записана една добра година – казва пилотът на АСК Боила. – Но пак не успях да си откарам така, както ми се иска…“.

Това обяснява и участията на Манолов в рамките на 40 дни в последните три шампионатни старта от скоростните...

1 2 3 4 5  »