• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

55 коли на старта над Сливен, Ст. Георгиев отпада последен

Събота, 09 Юни 2018 | Сливен, RallyXpress
55 коли на старта над Сливен, Ст. Георгиев отпада последен

САМО ТРИМА пилоти отпаднаха от предварително обявения стартов списък на планинско Българка, като към Йордан Тодоров (Джордан Рейсинг) и неявилия се в Сливен Атанас Божилов (АРА Моторспорт, Тойота Селика 4WD) мас преди старта се присъедини и заралията Стефан Георгиев (ЕФКО Рейсинг Тим, Форд Ескорт). Машината на бившия национален шампион от ралитата и многократен победител в планинските и пистовите състезания „предаде Богу дух“ по пътя между пл. Хаджи Димитър и старта на Чешмата.

„Изби биелата на 3-и цилиндър, а той, нашия – спокоен и се смее“, яден коментира отборния му шеф Стефан Драганов, за който участието на Българка е едно от престижните състезания за казанлъшкия клуб.

Реално в стартовия списък има заявени четирима дебютанти, половината от които обаче имат поне едно-две участия, независимо дали става дума за националния шампионат или за свободните гонки на трасето на писта Дракон.

55 коли на старта над Сливен, Ст. Георгиев отпада последен

снимка: rallyxpress
ДОРИСУВАНЕ НА НОМЕРА… Веселин Благов от екипа на ЕФКО Рейсинг подсилва с фулмастър контурите на своя стартов номер, който е отбелязан на сенника на неговия Форд Фиеста Прото, така както искат от него шефът на спортните комисари на планинско Българка инж. Веселин Шишков.


Това са местните Христо Вълчев (карал за първи път в Мемориал Валери Великов) и Иван Енев, който също има участия, но като навигатор, както и пазарджиклията Кръстьо Гърнев.

Другите двама са пилоти, за които наистина планинско Българка е абсолютен прощапалник – това е промотираният от АМК Боила Харалампи Леков (Мицубиши Лансър Ево 9), както и Георги Радев (Дианел Рейсинг, Ситроен С2). И единият, и другият няма начин да не бъдат отличени с приз на организаторите.

„Някога се пробвах с баскетбола – обяви пред сайта с новините в българския автомобилен спорт Леков. – Точно по това време дядо ми, той също се казваше Харалампи – ми подари WRC играта, точно с това Мицубиши и това беше краят на баскетбола. И без това не ми се получаваше, но сега мога да карам мечтаната си кола…“

2018 SLI Shenkov Aero

снимка: rallyxpress
АЕРОНОВОСТИ… Най-ефективната Лада, тази на шампиона в НС5 през последните две години, Павел Шенков се яви в Сливен с нови аеродинамични изменения в кърмата.  

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев