• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Седмина наши карат Неготин, Жико със 7 сръбски заявки

Сряда, 10 Октомври 2018 | Видин, RallyXpress
Седмина наши карат Неготин, Жико със 7 сръбски заявки

И ДВЕ РУМЪНСКИ ОФЕРТИ

2017 VID RS Off Total 2
КАКТО ИЗГЛЕЖДА, в тазгодишното си издание рали-спринт Вида ще отбележат официалното си участие и първите десетина чужденци. Към седмината сръбски участници, поне за момента, Жико има оферти и от два румънски екипажа. В същото време вече са направени и първите 10 български регистрации за състезанието на 2 и 3 ноември.

СЕДМИНА ПИЛОТИ от видинския клуб Жико-Моторспорт този уикенд ще се пуснат във финалното състезание от планинския шампионат на Сърбия в Неготин. Лидер на командата е шефа на АСК Жико Моторспорт Иван Иванов (на снимката), а заедно с него са още Ани Ванков (Ауди S2), Янко Якимов (Ауди S2), Николай Николов (Форд Пума), Лъчезар Петров (ВАЗ 2107), както и каращите сега за видинчани Ивайло Йончев и Владимир Димитров (двамата с Хонда Сивик), които са членове на ботевградския клуб.

„Аз ще стартирам с Пежо 106, взета под наем от Росен Костов – обяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт Иван Иванов-Жико. – Субару-то все още се прави и дори нямам яснота дали ще успея да го завърша до старта на втория спринт тази година.“

Жико-Моторспорт е домакин за четвърта поредна година на спринтовото рали във Видин, единственото състезание от този шампионат, което се прави без пропуски и с организация като на военно мероприятие.

„Много е вероятно и за там [спринта във Видин] да търся кола под по наем“, допълва Жико.

През юни Жико и неговият навигатор Румен Иванов, като по чудо оцеляха във сръбското международно рали Джердап, когато тяхното Субару Импреза WRX изгоря до основи след удар в дърво край пътя (виж ТУК).


«Отиваме в Неготин по покана на сръбския Гага-Рейсинг, като за състезанието имаме и още една цел – уговорени са 7 сръбски екипажа, които очаквам да стартират във Видин на 2 ноември.“, допълни Иван Иванов.

Седмина наши карат Неготин, Жико със 7 сръбски заявки

снимка за rallyxpress: асен илиев
НА МЯСТОТО НА ДАМАТА… В две състезания от планинския шампионат тази година Таня Куртева (БАМС) стартира с подготвеното от Росен Костов-Резината Пежо 106, под Шипка състезателката завърши 3-а в RC5. Сега щафетата на автомобила се поема Иван Иванов-Жико, който ще кара малкото „лъвче“ в Неготин, Сърбия.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев