• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

Колата на Ицо Манолов гори, Телийски вече двоен шампион

Неделя, 23 Септември 2018 | Вр. Столетов, RallyXpress
Колата на Ицо Манолов гори, Телийски вече двоен шампион

2016 Time Keeping
ВРЕМЕНАТА в днешните три квалификации и утрешните два състезателни манша можете да намерите ТУК

ШАМПИОНАТНАТА надпревара за генералното класиране и титлата в НС1 приключи днес точно в 13:13 ч., когато недалеч от пост №22 на планинско Шипка-Дамасцена Мицубиши-то на лидера в първенството и единствен опонент на действащия шампион Юли Телийски (Дунев Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9) – Христо Манолов (БАМС) плана, обвита от огън в двигателния отсек.

„Не зная, не зная какво стана – обясни шуменският инженер на финала на състезанието, до където той и автомобила се добраха на рампата на репатриращ автомобил. – Първо пушек, после пламъци... Добре че бяха маршалите, че с два пожарогасителя да потушат огъня, докато от старта пристигне пожарната...“

Така, след един супер-каръшки ден за опонента на Юли Телийски, до който от началото на шампионата Манолов неизменно бе начело, дори и след „Кюстендил 1.0“, действащият шампион си гарантира и тази титлата, и онази в НС1 предсрочно.

Състезанието бе спряно В 13:15 ч., за да бъде обезопасено 5.1-кирлометровото трасе, а и също, за да бъдат рестартирани другите двама пилоти – Телийски и Каменов, които вече се намираха в трасето в момента, в който възникна последния за днес, но истински огнен инцидент за инж. Христо Манолов.

Този изпълнен с „гради“ уикенд за 30-гошишният шуменец започна вчера след обед с повредения горимен регулатор (намерен посред нощ в София), за да продължи с нощният ремонт, а днес с прекъсването на колата и по-късно спуканата гума на автомобила по време на тестове.

Колата на Ицо Манолов гори, Телийски вече двоен шампион

снимка: rallyxpress
ДО ВЪРХА С ЧУЖДА ПОМОЩ... Репатрирашият камион докарва до финала Христо Манолов и неговия покрит с остатъците от пяната „кавалерист“.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев