• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Илия Царски похвали БФАС за желанието им за работа

Четвъртък, 07 Декември 2017 | София, RallyXpress
Илия Царски похвали БФАС за желанието им за работа

ДОГОДИНА ЦАРСКИ САМО В
ПЛАНИНСКИЯ ШАМПИОНАТ

2017 GOR Ilia Zarski
НОВИНАТА от пресконференцията днес е, че през сезон 2018 г. Илия Царски (на снимката) ще участва единствено в шампионата по скоростните планински изкачвания. Това заяви самия пилот, подчертавайки амбицията си да спечели в него поредната национална титла в генералното класиране. „Бяхме мотивирани още за Осогово, защото в този шампионат участват силни пилоти и добре подготвени автомобили, но ни отнеха тази възможност на Шипка-Дамасцена“, категоричен е Царски.

ВТОРА ПОРЕДНА пресконференция по казуса с планинско Шипка-Дамасцена, резултатите от което пилотът на Автоцар Илия Царски (на снимката) оспорваше още в края на юли (виж ТУК), днес свика панагюрската медийна звезда и мултишампион по автомобилизъм на страната.

Срещата с медиите от столицата бе посветена главно на протокола от решение №009 на УС на БФАС от 29. 11. 2017 г. (виж ТУК), с което решение временно се спират правата на спортния-директора на международното състезание Николай Мончев.

Основното, което състезателят изтъкна за втори пореден път пред медиите („Казах, че вярвам, че истината ще възтържествува и ще се видим пак тук!“) бе, начинът, по който е било решено Шипка-Дамасцена, с което той е бил лишен от възможността да се бори за титлата.

„Бяхме силно мотивирани и отборът ме подкрепи, да я защитаваме в планинско Осогово - заяви Царски.

Панагюрецът обаче цитира и мейл от управата на БФАС, в който се казва, че австриец Волфганг Зауер е бил назначен за председател на Спортните комисари на Шипка-Дамасцена не от ФИА, а от домакините на планинската надпревара. Като допълни, че от приятели и телефонни разговори е разбрал, че Зауер не е в планинското на световната  федерация, а „…и той коли, той беси, а е в [комисията] по някакъв слалом.“

Именно Зауер е искалият, заради „неадекватното поведение“ на Царски, лицензът му да бъде отнет за 2 години, като в последствие двама от българските спортни комисари – Пламен Иванов и Венцислав Орманов, са го убедили наказанието да важи за година.

Както Царски, така и неговият юридически съветник – адвокат Любомир Добранов, потвърдиха, че са внесли в управата на националната спортна власт предложения за помени в регулациите и процедурите, касаещи внасянето на документи за протест.

20171207 Ilia Zarki 002

снимка: пресклуб българия
ПРЕД ВСИЧКИ ЦЕНТРАЛНИ МЕДИИ… (отляво надясно) Димитър Димитров-Бомбата, Илия Царски и адвокат Любомир Добранов дават втората си пресконференция по повод казуса Шипка-Дамасцена.

Според Илия Царски липсата на подпис върху неговото уведомление, че ще жали решенията от Шипка-Дамасцена, не носи подписа на спортния директор Николай Мончев, се превръща във формалната причина този документ да не бъде разглеждан от Националния спортен трибунал (виж ТУК), по време на който състезателните права на пилота са върнати, но пък е лишен от шансовете му за шампионата.

Самият пилот на три пъти изрично подчерта, че решение 009/27. 11. 2017 г. показвало желанието на националната федерация за ползотворна работа.

Илия Царски похвали БФАС за желанието им за работа

снимка: rallyxpress
С ВСЯКА ТЕЛЕВИЗИЯ - ПООТДЕЛНО… Илия Царски дава поредното телевизионно интервю по повод неправилните решения на съдийското ръководство на планинско Шипка-Дамасцена.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев