• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Джордана аут от Българка, а Стоев и Силвър-а остават

Петък, 08 Юни 2018 | Сливен, RallyXpress
Джордана аут от Българка, а Стоев и Силвър-а остават

СПИСЪКЪТ на заявките за утрешните квалификации на третия кръг от скоростния планински шампионат край Сливен намаляха с един участник още преди съботната техническа контрола за Българка. Йордан Тодоров-Джордана (на снимката) е аут от състезанието и причината е забавена доставка да зъбното колело за 2-ата скорост от Франция. „Разиграхме всички възможни сценарии, но нито един от тях не ни даваше каквато и да е малка възможност, за да получим пратката от Франция“, каза за RallyXpress Джордана тази вечер.

При обичайният за пилота кратък тест преди всяко състезание, Тодоров открива шум в скоростната кутия, а сред прегледа й се оказва, че има пукнатина на един от зъбите на зъбчатката.

„Поръчахме я веднага и седнахме да умуваме как да я получим за старта в Сливен – обяснява тим-лидера на Джордан Рейсинг Тим. – Проиграхме дори и вариант, при който човек отива да я вземе в събота, докато аз карам в квалификациите само, за да запиша стартово време за неделните маншове. И това не ставаше, така че решихме да не рискуваме цялата кутия и да не пътуваме за Сливен.

2017 SLI Jordana SM

снимки за rallyxpress: свилен стефанов
АУТ ЗАРАДИ ЕДНО ЗЪБНО КОЛЕЛО… На Йордан Тодоров ще пропусне трето състезание от шампионата, този път заради забавянето на резервна част…

Междувременно габровският пилот Стефан Стоев (АРА Моторспорт, Силвър Кар EF-10) на два пъти „излиза“ и отново се връща в списъка със заявките, докато неговите механици в Габрово се опитват да решат проблемите с доставените, но… грешно оразмерени карета за Испанската красавица.

„Така че се наложиха два извънредни разговора с испанците, дори на малко по-висок от обичайното тон, но пратката така и така ще закъснее… - обяснява Дългия перипетиите, които е имал докато той се готви по трасето на Българка.

Но Дългия нямаше да е от Габрово и нямаше да е от стара коза яре, ако не се усеща, че може да намери спасително решение: по спешност изпраща шеф-механика Боян Йовчев в точно определен магазин, откъдето намира карета, които могат да свършат работа за сливенското състезание.

„Така че засега нещата са решени, ще стартирам!“, леко изнервено казва трикратният шампион на НС3, който в първите две състезания – Мемориал Валери Великов и Благоевград не завърши поради едни и същи проблеми с каретата на полуоските на болида си.

Джордана аут от Българка, а Стоев и Силвър-а остават

снимки за rallyxpress: петко станчев
ПАЛЕЦЪТ Е ВДИГНАТ, ПРОБЛЕМЪТ РЕШЕН. ЗАСЕГА… Стефан Стоев остава сред стартиращите на Българка, каретата са намерени в… Габрово.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев