• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

ПЛАНИНСКИТЕ ВЕЧЕ СА ПРЕПОЛОВЕНИ, ЗАПОЧВА ФАЗА ДВЕ

Четвъртък, 19 Август 2010 |
ПЛАНИНСКИТЕ ВЕЧЕ СА ПРЕПОЛОВЕНИ, ЗАПОЧВА ФАЗА ДВЕ

ПЪРВЕНСТВОТО за 2010 г. в скоростните планински изкачвания е преполовен и от тази неделя започва решителната му половина. До момента няма яснота дали отложеният от 5 май старт в Търговище ще го бъде, така че първенството, поне за момента е разделено на две по четири състезания. След първата половина единственият пилот, който с три победи от три участия е безапелационен лидер в класа си и в същото време води в генералното класиране на  групата Х и Е над 1600 куб. е Борис Борисов (на снимката) - 24 т.

Пилотът на Приста Ойл Рали Тим, който поради финансови причини предпочете „хобитата” и в планинския, и в скоростния планински шампионат, преди състезанието в Габрово има 30 т.

Боби Борисов кара в този шампионат под цветовете на Приста Ойл и с рекламата на Валволайн, но това е единствено заради невъзможността да бъде представен под името на своя собствен клуб B&B Рейсинг в планинското първенство.

Въпрос на елементарни сметки е да се калкулират разходите, за да се види, че смяната на дизайна преди всяко планинско и преди всяка писта ще свие и без друго минималния бюджет на Борисов за планинското първенство.

Според хора, близки до отбора, пилотът силно е редуцирал харчовете си за този шампионат, в който шансовете да завърши с втора титла в генерално класиране след 2008 г., (шампион на писта в групата на серийните автомобили над 1600 куб. см), са особено високи.

В момента пилотът е първи и в същата група от пистовото първенство, където с една победа , второ място и трета позиция има записан актив от 24 т. И в двата шампионата Борисов е едноличен лидер на клас Х4.

»ЛИДЕР В ДВЕ ПО ДВЕ… Освен в планинското първенство, Борис сега е начело и в класирането на групата Х и Е над 1600 куб. см от пистовия шампионат. Пред своите спонсори от Приста Ойл в Русе Боби спечели победата в и в групата, и в класа.

снимка: елеонора павлова

Габрово ще бъде интересен старт и по още една причина – това ще е дебютът за двама пилоти. Единият е Даниел Живков (ААС, Ланча Делта Интеграле), който през последните пет сезона винаги е стартирал в началото, но никога не се е появявал в Габрово. Вторият – Константин Маршавелов (Мицубиши Лансър Ево 10) пък изобщо не е стъпвал на трасе от планинския шампионат.

„Ще карам, защото искам да поддържам някаква състезателна форма”, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт пловдивчанина (на снимката). Той беше наказан от националната федерация да пропусне русенското състезание заради непристойно поведение на неговите фенове по време на първата писта Дракон.

В Габрово ще се появи и невероятното Ауди S1 Куатро на Николай Златков (ААС). След второто място в генералното класиране в Благоевград, в два последователни старта – Своге и Кюстендил, пилотът имаше сериозни проблеми с автомобила и не завърши в нито едно от тези две състезания. Златков е единственият от пилотите, класирани в обединената група Х и E над 1600 куб. см, който е печелил първото място в генералното класиране на Узана. Това става през 2007 г. с познатия Опел Астра.»ДЕБЮТ… За първи път от пет години Даниел Живков ще се появи в Габрово с 600-те „коня” на своята Ланча Делта Интеграле.

снимка: александър спиров

:: Временното класиране в група Х и Е над 1600 куб. см (след четири състезания): Борис Борисов (Приста Ойл Рали Тим, Субару Импреза WRX, Х4) 24 т., следван от Даниел Живков (ААС, Ланча делта Интеграле, Е4) 20, Тихомир Златков (ЕФКО Рейсинг Тим, Форд Ескорт, Х4) 19, Кирил Величков (БАМС, Хонда СRX, Х2) 12, Боян Гетов (Хаволайн Рейсинг Тим, ФИАТ Пунто, Х2) 9, Николай Златков (ААС, Ауди S1 Куатро) 8, Цветомир Русев (ТОМЕ Рейсинг, ВАЗ 2108, Х2) и Антон Тонев (Сакси, Хонда Сивик, Х2)  - по 5, Веселин Недевски (ААС, ВАЗ 21074, Х3) 4, Тодор Тодоров (Етър Рейсинг Тим, Фолксваген Поло, Х2) 3 т., и др.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев