• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

4 ШАМПИОНИ НА СТАРТА НАД ШИПКА, 2 ТИТЛИ СЕ РАЗИГРАВАТ ПОД БУЗЛУДЖА

Четвъртък, 05 Ноември 2009 |
4 ШАМПИОНИ НА СТАРТА НАД ШИПКА, 2 ТИТЛИ СЕ РАЗИГРАВАТ ПОД БУЗЛУДЖА

ПОСЛЕДНИТЕ СЕДМИНА
В ЛИСТАТА ЗА КАЗАНЛЪК

ПОСЛЕДНИТЕ петима състезатели, които до вчера вечерта бяха подали заявките си за старта и с които списъкът завършва на №57 са: Теодор Тодоров (Дайхацу Чарад, Х1), Ивайло Симеонов (Пежо 106, Х1), Красимир Кандиларов (Пежо 306, N3), Илия Бояджиев (ВАЗ 2105, Х3), Венцислав Ридарски (Опел Корса, Х3), Диана Стоянова (Опел Корса, N2) и появяващият се след повече от година отсъствие Христо Парашкевов (Субару Импреза WRX, А8).

ПЕТИМА от общо деветимата шампиони в първенството по скоростно планинско изкачване ще стартират в съботните квалификации за Шипка 2009. Това показва листата със заявките, която вчера вечерта стигна до петдесет и седми стартов номер. До момента единственият отсъстващ е петкратният шампион в генералното класиране на обединената група А и N Николай Паунов (Бета Рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 9).

Предполага се, че в края на сезона техническият ресурс на Паунов, който си осигури поредната титла през септември край Сливен, е приключил още преди пистовото състезание в Бургас и това е причината големият отсъстващ да бъде именно той.

”Ако обаче Кольо се пристигне за техническия преглед, няма да има никакъв проблем да бъде записан за състезанието”, коментира отсъствието на пловдивчанина Стефан Драганов.

Останалите шампиони, които си осигуриха титлите още преди зимния финал на шампионата и които колкото и малка да е публиката, ще карат по трасето на Шипка 2009 са: Тихомир Златков (Форд Ескорт), двоен шампион - в генералното класиране на „хобитата” и първи в Х4, Иван Шопов (Опел Астра, Х3), Николай Диков (Ситроен Саксо, N2) и Калин Гълъбов (Ситроен Саксо, А6).

Оставащите две титли, които са заложени на финала под връх Бузлуджа са тези в два от класовете на „хобитата” – Х2 и Х1.

Ситуацията в Х2 е особено заплетена. В този клас всеки от тримата пилоти – кюстендилецът Кирил Величков (СБА-Кюстендил, Хонда CRX) – 31 т., Цветомир Русев (ТОМЕ Рейсинг, ВАЗ 2108) и Боян Гетов (ЕФКО Рейсинг Тим, ФИАТ Пунто) – по 26 т., има своя шанс да вземе първото място в последния старт за годината.

До момента победите в отделните кръгове са 2:1 в полза на Величков срещу Русев, докато младият ботевградчанин засега все още не е финиширал на първо място в този шампионат.

Вариантът за шампионската титла за Величков е един – да завърши първи, втори или трети, без значение какво е класирането на останалите двама претенденти.

В същото време Цветомир Русев завършва като шампион при два случая. Първо ако вземе победата, но Величков е пети или по-назад в класирането. И, втория, ако спечели, а кюстендилецът е 4-и двамата ще имат по 36 т., по 2 победи, но последният коректив – по-предното класиране в последното общо състезание, ще даде титлата на Вюрта.

ЕДНО НАПРЕД… Цветомир Русев-Вюрта е на крачка да подобри класирането си от миналата година в този клас, след като през 2008 г. въпреки титаничните усилия завърши само като вицешампион.

снимка: александър ашминов

Плюс и за единият, и за другият е, че вече са махнали по един най-слаб резултат - неучастие на Русев в Благоевград и отпадане на Величков в Габрово.

Точно фактът, че до момента Боян Гетов няма пропуснат старт, без да е записал точки, е неговият минус в казанлъшкия старт. В актива той има равенство с Русев (по 26 т.) и практически стартира финала без 4-те точки от Габрово (22).

така вариантът Гетов да вземе титлата е само чистата победа, но допълнена с две условия – Величков отпада или се класира извън зоната на точките, а Русев е 4-и или на по-задно място.

В Х1 обаче възелът е с тройна оплетка – русенецът Милен Христов (Пежо 106) и Тодор Тодоров (Фолксваген Поло) са с по 28 т. С 22 е габровецът Стефан Стефанов (ВАЗ 2105), като и тримата вече само ще събират.

И за пилота на Немесис груп от Русе, и горнооряховчанина титлата ще се реши ако е с позиция пред другия от първа до четвърта позиция и това независимо от евентуалното първо място на Стефан Стефанов в Казанлък.

Две са опциите габровецът да е шампион – победа и класиране на Христов и Тодоров от 6-о място надолу или при победа на Стефанов и 5-о място на Христов или Тодоров. При този случай Стефано и единият от двамата ще имат по 32 т., по две победи, но с предимството на по-добро класиране в последното общо състезание Стефан Стефанов ще бъде първенец за 2009 г.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев