• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Анализи и коментари

В ТРИ СТАРТА ОТ ШАМПИОНАТА ПЕТ КОМПРОМИСА С УЧАСТНИЦИ

Сряда, 09 Май 2007 |
В ТРИ СТАРТА ОТ ШАМПИОНАТА ПЕТ КОМПРОМИСА С УЧАСТНИЦИ

НА СТАРТА на откриващия първенството по скоростни планински изкачвания благоевградски старт пилотът на ИРТ Емил Виденов категорично бе предупреден от техническите комисари по време на първата квалификация, че няма да бъде допуснат на старта, ако името му и кръвната група не бъдат изписани на задните стъкла на неговата Фабия.

Виденов, като безспорно най-големият зевзек в кервана на писта, намери решение с букви “ала Райфъл”: името му бе изписано с лепенка, а буквите бяха накъсани както в класическите американски дънки.

“Беше временно решение, бяхме пропуснали да го направим...”, обясни...

ГЕОРГИ ТАНЕВ С ПЪРВА ПОБЕДА В БЛАГОЕВГРАД, ВОДИ В КЛАСИРАНЕТО

Понеделник, 23 Април 2007 |
ГЕОРГИ ТАНЕВ С ПЪРВА ПОБЕДА В БЛАГОЕВГРАД, ВОДИ В КЛАСИРАНЕТО

ПЪРВИЯТ кръг от националното планинско първенство за 2007 г. в Благоевград вчера завърши с първа победа в генералното класиране на обединената група А и N на пилота на Петрол GT Рейсинг Тим Георги Танев (на снимката). Това е официалният дебют на състезателя и в планинския шампионат, който идва три години, след като той се пусна в скоростно изкачване над Пещера.

Състезателят на софийския клуб направи същото през миналата година, спечелвайки първия старт от пистовото първенство на страната в Русе, което завърши и с победа в генералното класиране на обединената група над 1600 куб. см.

Засега от клуба не...

ДВОЙНО СЕ УВЕЛИЧАВАТ КАНДИДАТИ ЗА ТИТЛАТА В ОБЩОТО КЛАСИРАНЕ

Събота, 21 Април 2007 |
ДВОЙНО СЕ УВЕЛИЧАВАТ КАНДИДАТИ ЗА ТИТЛАТА В ОБЩОТО КЛАСИРАНЕ

МАКСИМУМ седем и минимум петима са новите кандидати, които ще стартират днес в Благоевград ’07 с нескритото желание да свалят пловдивчанина Николай Паунов от първото място в генералното класиране на планинския шампионат (обединената група А и N ). Тази титла в две поредни години принадлежи на пилота на Унигруп.

Ситуацията изглежда крайно любопитна, защото за разлика от последните два шампионата, битката изглеждаше предрешена със самото появяване на Паунов на трасето. През 2006 г. пловдивчанинът повтори шампионското си звание, но това не стана просто с поставянето на индигото под титлата от 2005...

ПЛАНИНСКИЯТ ШАМПИНОНАТ 2007: НОВО ОТКРИТО ПЛЮС БЪЛГАРКА

Четвъртък, 21 Декември 2006 |
ПЛАНИНСКИЯТ ШАМПИНОНАТ 2007: НОВО ОТКРИТО ПЛЮС БЪЛГАРКА

НАЙ-ВНУШИТЕЛНИЯТ шампионат в следващия автомобилен сезон се пада на планинските изкачвания. Десетте редовни кръга тази година са допълнени от един нов кандидат за място в шампионата през 2008 г. Това е състезанието Правешки връх, с което през март трябва да дебютират хората от софийския клуб Интерспийд-нова генерация. Същият клуб организира и рали Траянови врати.

Недомислието с един чуждестранен кръг през този сезон – македонското Водно, логично е отпаднало от шампионатната програма за следващата година.

Мястото на македонския старт е зает от класическото трасе на Българка, на което...

КОЙ ЗА КАКВО ЩЕ СЕ БОРИ В МЕМОРИАЛА ВАЛЕРИ ВЕЛИКОВ

Понеделник, 02 Октомври 2006 |
КОЙ ЗА КАКВО ЩЕ СЕ БОРИ В МЕМОРИАЛА ВАЛЕРИ ВЕЛИКОВ

ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ шампиони в първенството за планински изкачвания практически са известни и спокойно могат да чакат годишната церемония, за да получат своите отличия за сезон 2006. Това са Екатерина Стратиева (N2, 66 т.), Тодор Тодоров (А5, 55 т.), Христо Парашкевов (А6, 68 т.), Милчо Стефчев (генерално “Хобикар”, 59 т. и 74 т. в клас Х3) и Стефан Стоев (Х2, 68 т.).

Ог тях малко е вероятно да видим край Шумен тази събота и неделя Милчо Стефчев (строшени лагери в квалификациите на писта София), Екатерина Стратиева (ремонт на автомобила преди решаващия старт в Твърдица след 12 дни).

Дали Стефан Стоев ще се появи на старта...

«  3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев