• ...МИРО АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ С ДЕБЮТНА ПОБЕДА В РАЛИСПРИНТА И В ПЪРВО СЪСТЕЗАНИЕ С R5...

  • ...ИВАН ВЛЪЧКОВ ХИРТРО ОСТРАНЕН ОТ КОНКУРЕНТ НА ПИСТАТА В АВСТРИЯ, ГУБИ ЛИДЕСТВОТО В ШАМПИОНАТА...

  • ...УСПЕШНИ ПРЕДСТАРТОВИ ТЕСТОВЕ ЗА ЕКИПАЖА НА ГРИГОРОВ РЕЙСИНГ ГРИГОР ГРИГОРОВ/ЙОРДАН ЙОРДАНОВ В РАЛИТО НА АНТИБ...

     

Планинско

Готвят трасето на шуменския Мемориал Валери Великов

Вторник, 03 Април 2018 | Шумен, RallyXpress
Готвят трасето на шуменския Мемориал Валери Великов

ДНЕС ДО КРАЯ на деня трябва да бъдат завършени последните ремонти по 3500-метровото трасе на първото от планинските състезания в календара за 2018 г. С шуменският Мемориал Валери Великов следващият уикенд с открива автомобилния сезон в четирите класически дисциплини под шапката на БФАС. От три-четири дни работници от общинското предприятие по поддръжка на пътищата фризират разбитите места по пистата, така че отворените след зимата „язви“ по асфалта да бъдат запълнени с нов асфалт.

Още вчера са били завършени работите по над 200 км. м асфалтиране в зоната на естествения шикан, а други 336...

Шампионът в RS3 Ицо Атанасов започва сезона си с Мемориала

Понеделник, 02 Април 2018 | Шумен, RallyXpress
Шампионът в RS3 Ицо Атанасов започва сезона си с Мемориала

ЕДНА ОТ ПЪРВИТЕ заявки на хомологираните автомобили е тази на пилота от Преслав Христо Атанасов (на снимката с навигатора си Марин Иванов), който задължително стартира в Мемориал Валери Великов.

Но също така, както обикновено, за шампиона в RC3 през миналата година, участието в шуменския старт е само началото на подготовката за новия сезон.

„Ама разбира се, единствено в ралитата и през тази година – каза за RallyXpress пилотът на Бултранс Рали Тим. – В Шумен – само, за да се събудим от зимния сън…“

Атанасов обаче съжалява най-много заради това, че каскадата от промени на датите в шампионата е...

Юли Телийски: Доволен съм много от теста на Калояново

Събота, 31 Март 2018 | София, RallyXpress
Юли Телийски: Доволен съм много от теста на Калояново

МНОГО СЪМ доволен от тестовете, които направихме на писта Дракон-а – това заяви двойният шампион в НС2 и действащ първенец на страната в генералното класиране на планинския шампионат Юли Телийски (на снимката). - Колата „стои“ добре, върви, завива и спира страхотно. Какво повече може да се иска!“

Вчера в рамките на четири часа на трасето край пловдивското с. Калояново Телийски и екипът му от Дунев Рейсинг направиха първия тест за годината, в който беше изпробвано шампионското Мицубиши Лансър Ево 9.

В него има промени по аеродинамиката и е с нов двигател, който ще изпрати пилотът в най-високия...

Шампионът Телийски прави първия си тест за годината

Петък, 30 Март 2018 | Калояново, RallyXpress
Шампионът Телийски прави първия си тест за годината

ДВОЙНИЯТ ШАМПИОН от планинските изкачвания за миналата година – победителят в генералното класиране и дублиралият първото място от 2016 г. в НС2 Юлиян Телийски (на снимката) днес направи първия за сезона тест на ревизираното и със сменен двигател шампионско Мицубиши Лансър Ево 9.

„За да сме напълно готови за шуменския Мемориал Валери Великов, но преди това за да изпробваме промените, които направихме по аеродинамиката на колата“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт пилотът на Дунев Рейсинг.

Телийски и неговият екип планираха този тест по-рано през миналата седмица,...

Стари столици с половината тим в шуменския Мемориал

Сряда, 28 Март 2018 | Шумен, RallyXpress
Стари столици с половината тим в шуменския Мемориал

ОБРАТНО НА очакванията, не целия, а само половината от местният автомобилен спортен клуб Стари столици може би ще се появи на най-голямото и авторитетно планинско състезание – шуменският Мемориал Валери Великов, с което се открива шампионата по скоростните автомобилни изкачвания.

Засега гарантирани са двете заявки, които ще бъдат изпратени тези дни – на Добромир Дочев (на снимката горе, Сузуки Суифт,НС5) и Красимир Кръстев, който ще дебютира с напълно нов за него автомобил в клас RC5.

Третата регистрация се чака от провадиецът Тихомир Тенев, за когото Шумен ще бъде дебютно планинско...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев