• ...СПОНСОРИРАНИЯТ ОТ МЛЕКАТА БОЖЕНЦИ ПИЛОТ НА АРА МОТОРСПОРТ СТЕФАН СТОЕВ - С ФУЛ-МАКС ОТ ФИНАЛА...

  • ...ПЛАНИНСКО ШИПКА-ДАМАСЦЕНА СПРЯНО ЗАРАДИ ПОЖАР В АВТОМОБИЛА НА МАНОЛОВ, ТЕЛИЙСКИ СТАВА ШАМПИОН...

     

  • ...СТЕФАН СТОЕВ И EF10 - С ПЪРВИ ТРИ БЕЗАПЕЛАЦИОННО СПЕЧЕЛИ КВАЛИФИКАЦИИ И ПЪРВИ РЕКОРД НА ПИЛОТА...

Планинско

В събота: Каменов - Телийски 2:1 победа в квалификациите

Събота, 09 Юни 2018 | Сливен, RallyXpress
В събота: Каменов - Телийски 2:1 победа в квалификациите

ЗАВРЪЩАНЕТО на трикратният национален шампион в планинските изкачвания Любен Каменов (Каменов Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 8, на снимката), както и действащият шампион Юли Телийски (Дунев Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9), както записването на Илия Царски (Автоцар, Мицубиши Лансър Ево 9), заедно с лидера в шампионата до момента – инж. Христо Манолов (БАМС) – всички те с модификации на Мицубиши Лансър, бе достатъчно интригуващ афиш за планинско Българка.

Не изпускайте от сметките Стефан Стоев (АРА Моторспорт, Силвър Кар EF-10) и сега погледнете резултатите от съботните квалификации, за да разберете,...

55 коли на старта над Сливен, Ст. Георгиев отпада последен

Събота, 09 Юни 2018 | Сливен, RallyXpress
55 коли на старта над Сливен, Ст. Георгиев отпада последен

САМО ТРИМА пилоти отпаднаха от предварително обявения стартов списък на планинско Българка, като към Йордан Тодоров (Джордан Рейсинг) и неявилия се в Сливен Атанас Божилов (АРА Моторспорт, Тойота Селика 4WD) мас преди старта се присъедини и заралията Стефан Георгиев (ЕФКО Рейсинг Тим, Форд Ескорт). Машината на бившия национален шампион от ралитата и многократен победител в планинските и пистовите състезания „предаде Богу дух“ по пътя между пл. Хаджи Димитър и старта на Чешмата.

„Изби биелата на 3-и цилиндър, а той, нашия – спокоен и се смее“, яден коментира отборния му шеф Стефан Драганов, за...

Джордана аут от Българка, а Стоев и Силвър-а остават

Петък, 08 Юни 2018 | Сливен, RallyXpress
Джордана аут от Българка, а Стоев и Силвър-а остават

СПИСЪКЪТ на заявките за утрешните квалификации на третия кръг от скоростния планински шампионат край Сливен намаляха с един участник още преди съботната техническа контрола за Българка. Йордан Тодоров-Джордана (на снимката) е аут от състезанието и причината е забавена доставка да зъбното колело за 2-ата скорост от Франция. „Разиграхме всички възможни сценарии, но нито един от тях не ни даваше каквато и да е малка възможност, за да получим пратката от Франция“, каза за RallyXpress Джордана тази вечер.

При обичайният за пилота кратък тест преди всяко състезание, Тодоров открива шум в скоростната...

Още един сливналия с дебют в домашния планински старт

Четвъртък, 07 Юни 2018 | Сливен, RallyXpress
Още един сливналия с дебют в домашния планински старт

ЗАЕДНО С ПЪРВОТО домашно състезание за Христо Вълчев (втори старт изобщо), в планинско Българка дебют ще направи и неговият партньор в Скорпион и второ поколение механик и препаратор Иван Енев (на снимката). В списъка със заявките двамата са един след друг, като знаменателното е това, че Самара-та на Вълчев е минала през ръцете на Иван. „Дори и в знак на уважение на задното ѝ стъкло има стикер на моя сервиз“, споменава между другото бъдещият пилот. Бъдещ, защото това ще е неговото първо официално състезание в планинското, след като в две поредни години, той и Стоян Мечков, отлагат съвместното си...

Стефан Стоев: Пак почваме с търсенето на „златната среда“

Четвъртък, 07 Юни 2018 | Сливен, RallyXpress
Стефан Стоев: Пак почваме с търсенето на „златната среда“

СЛЕД КАТО в последните три издания на планинско Българка трикратният шампион на България в НС3 Стефан Стоев (АРА Моторспорт, на снимката) завършваше като победител в класа, но и намираше място в карето най-бързи пилоти над Сливен, дойде времето габровецът да започне отначало с експериментите. „За съжаление настройките на Сивик-а и гумите са диаметрално противоположни [на тези на Силвър Кар EF-10] и нищо от предишния опит не може да се приложи сега“, коментира Стоев подготовката си за съботните квалификации и неделните маншове над Сливен.

Освен това Дългия е изправен и пред още един технически...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев