• ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

  • ...ЗА ФИНАЛА НА СЕРЕС ИВАН ВЛЪЧКОВ СМЕНЯ И АВТОМОБИЛА, И СЕРИЯТА! СУДЕНТЪТ ДЕБЮТИРА ПРИ "МАКСИМАЛИСТИТЕ"...

     

  • ...ПЕТ ЕКИПАЖА ОТПАДНАХА ОЩЕ ПРЕДИ СТАРТА НА  ВИДИНСКИЯ СПРИТ ДНЕС НАДВЕЧЕР...

Планинско

110 екипажа от цяла Европа и силно българско участие

Петък, 14 Септември 2018 | от Христомир Николов, Сибо Медия
110 екипажа от цяла Европа и силно българско участие

ДВА ДНИ ПРЕДИ СТАРТА на Балкан Офроуд Рали 2018 всички детайли около 8-ото издание на международния маратон са финализирани.

Надпреварата, често наричана "балканския Дакар", ще се проведе между 15 и 22 септември, със старт в Боровец и финал на брега на Черно море, като ще привлече на старта си над 110 състезателни машини от всички класове - мотоциклети, ATV, високопроходими автомобили, SSV бъгита и камиони.

Традиционно, надпреварата е разделена на две основни категории – крос кънтри за всички типове машини, със скоростни отсечки и навигация по пътна книга (в стила на Дакар и Пътя на коприната).

Втората...

Д-р Хаос с писмо до БФАС, иска в отбора за Hill Climb Masters

Вторник, 04 Септември 2018 | София, RallyXpress
Д-р Хаос с писмо до БФАС, иска в отбора за Hill Climb Masters

СРОКЪТ ЗА ЗАЯВКИ за участие в FIA Hill Climb Masters, обявен на официалната страница на БФАС (подробностите и критериите виж ТУК) изтича с края на утрешния работен ден, когато ще се затвори списъка на желаещи български пилоти да вземат участие в третото планинско биенале на световната федерация.

Първото бе през 2016 г. на трасето Ексе Хомо в Чехия, а сега домакин е италианското градче Губио, намиращо се в средата на Ботуша. Тридневният парад на най-добрите европейки планинари е фиксиран за уикенда на втората седмица от октомври.

До този момент единствено българският двойни на Хю Лари Косю Йорданов (на...

Любен Каменов и с пет победи, и с нов рекорд над Богослов

Неделя, 26 Август 2018 | Кюстендил, RallyXpress
Любен Каменов и с пет победи, и с нов рекорд над Богослов

ПЕТИЯТ КРЪГ ОТ планинския шампионат край Кюстендил днес бе тотално доминиран от тройният шампион от преди година в тази дисциплина Любен Каменов (Каменов Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 8, НС1, на снимката), спечелил вчера и днес и петте манша в Осогово 2018 г.

Но за разлика от вчера, когато той спечели и трите квалификации, днешните му две победи бяха придружени с нов рекорд на 5-километровото трасе между с. Богослов и финала на хижа Студен кладенец.

Общото време на Каменов от двете качвания в неделя е 5:13.33 мин., с 7.86 сек по-добро от времето на шампиона на НС3 за 2017 г. Стефан Стоев (АРА Моторспорт, EF10...

Манолов пак в играта, през нощта носят мотор от Шумен

Неделя, 26 Август 2018 | Кюстендил, RallyXpress
Манолов пак в играта, през нощта носят мотор от Шумен

ЛИДЕРЪТ В ОБЩОТО класиране на планинското първенство – инж. Христо Манолов (73 т., на снимката) се върна в осоговското състезание преди два часа, след като гръмналият вчера в третия манш мотор на неговото Мицубиши Лансър Ево 9 бе подменен след сложна техническа и логистична операция тази нощ и тази сутрин. „Участвам!“, кратко заяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт пилотът на БАМС, който късно снощи бе загубил всичките си надежди да стартира днес, а с това и да загуби шансовете си за титлата.

Както обаче обясни Манолов, късно през нощта неговите механици Ивайло Димов и Пламен...

Каменов откри осоговската серия, взе и трите манша

Събота, 25 Август 2018 | Кюстендил, RallyXpress
Каменов откри осоговската серия, взе и трите манша

ОТ ОБЩО 20-ТЕ състезания, които сме правили в Благоевград и тук, това е първото планинско по време на чиято квалификации вали дъжд – категорично обяснява Любомир Кордев, който е председател на спортните комисари за планинско Осогово.

Ако не се брои и есента на 2014 г. с млечната мъгла между Богослов и Студен кладенец, като правило кюстендилското състезание винаги е най-слънчевата и топла надпревара. До днес поне, беше така.

В трите квалификационни манша за утрешния пети старт от шампионата, първите два бяха наполовина дъжд, наполовина сухо, а трасето и дори в третото изчакване по...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев