• ...НЕ ИМ СТИГНА ВРЕМЕТО! ЗАРАДИ НЕДОВЪРШЕНАТА РЕВИЗИЯ, ШАМПИОНИТЕ ОТ 2017 Г. ИВАНОВ/ЖЕЛЕВ ПРОПУСКАТ САМОКОВ...

  • ...НА УТРЕШНОТО СЪБИРАНЕ НА УПРАВАТА НА БФАС ОПРЕДЕЛЯТ КОГА ЩЕ БЪДЕ СВИКАНО ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА КЛУБОВЕТЕ...

  • ...ЗАРАДИ СЪМНЕНИЯ В ДВИГАТЕЯ НА ПОРШЕ-ТО, ГЕОРГИ ДОНЧЕВ ОТМЕНЯ ТЕСТОВЕТЕ В ПОРТУГАЛИЯ И ИСПАНИЯ, ЩЕ ЧАКА МАРТ И СЕРЕС...

Планинско

Казусът с Илия Царски може да стигне до ФИА, обяви пилотът

Четвъртък, 27 Юли 2017 | София, RallyXpress
Казусът с Илия Царски може да стигне до ФИА, обяви пилотът

УВЕЛИЧАВАЩИЯТ скоростта си скандал около смятаното за несправедливо от Илия Царски декласиране след финала на планинско Шипка-Дамасцена, ще трябва да бъде решен първо от Националния спортен трибунал на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС).

Но много е вероятно той да бъде отнесен и до ФИА, се разбра днес от специално свиканата пресконференция с медиите, на която Илия Царски потрети фактите, които вече изложи и в социалните медии, и в столичен вестник, и в уважавана по думите на пилота спортна телевизия.

Силното разочарование от състезанието, което Илия Царски изложил пред...

Любо Каменов и Ицо Манолов първи в петия старт от сезона

Неделя, 23 Юли 2017 | Връх Шипка, RallyXpress
Любо Каменов и Ицо Манолов първи в петия старт от сезона

ДВАМА ТОП-ПИЛОТИ – Любен Каменов (Иако Рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1) и шуменският инженер Христо Манолов (Боила, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1) са паралелните победители в планинското състезание Шипка-Дамасцена. Състезанието, организирано от Казанлък Моторспорт бе едновременно открито международно (кандидатски старт за Купата на ФИА в тази дисциплина) и пети кръг от националната надпреварата на „планинарите“.

По тази причина Каменов спечели надпреварата за Купата на организатора, не взе никакви точки от първенството, докато Манолов записа втората за годината си победа, прибави 25 т....

Дългия: Развалихме серията, утре само гледаме на Шипка

Неделя, 23 Юли 2017 | Казанлък, RallyXpress
Дългия: Развалихме серията, утре само гледаме на Шипка

РАЗВАЛИХМЕ серията от победи, утре само ще гледаме на Шипка – каза половин час след полунощ за сайта с новините в българския автомобилен спорт габровеца Стефан Стоев-Дългия (на снимката). Пилотът на АРА Моторспорт записа време в първия от трите тренировъчни манша вчера, за да разбере, че стигайки на финала на Шипка-Дамасцена неговата перфектно направена Хонда Сивик (НС3) е с повредена скоростна кутия.

Времето, което Дългия записа в единственото си качване към Шипка – 2:48.82 мин бе 8-ото най-добро и днес би му осигурило същата стартова позиция.

%снимка1%
Боксът на „зелените“ бе изпразнен половин...

Любен Каменов с три първи места за Шипка-Дамасцена

Събота, 22 Юли 2017 | Казанлък, RallyXpress
Любен Каменов с три първи места за Шипка-Дамасцена

ТОП-ПИЛОТИТЕ, заради които феновете се ориентираха към Казанлък и състезанието в петото състезание от националното първенство на планинските изкачвания и открито международно състезание Шипка-Дамасцена, заеха първите 6 места след трите манша на съботните квалификациите.

Точно според предвижданията на фенове, Любен Каменов (Иякоо Рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 8, НС1) направи 3 поредни първи места в тренировките, като първото и второто качване бяха с два последователни рекорда.

С най-добро време от втората сесия Каменов ди осигури последното място за утрешния старт (обратен ред на...

Любо Каменов с два рекорда, драма за Стоев – чупи кутията

Събота, 22 Юли 2017 | Казанлък, RallyXpress
Любо Каменов с два рекорда, драма за Стоев – чупи кутията

ТРИКРАТНИЯТ шампион в планинските шампионати на България Любен Каменов (на снимката) откри новият вариант на планинско Шипка-Дамасцена с напълно нов рекорд на промененото трасе за състезанието – 2:26.71 сек., постигайки средна скорост от 125.145 км/ч. „И това ще е новият рекорд на състезанието – каза спортният директор на петия кръг от националния шампионат и кандидатско за европейския трофей за планинските изкачвания на ФИА Николай Мончев.

Независимо че Каменов участва в състезанието извън класирането за националния шампионат, неговото постижение оттук нататък ще е мярката, която пилотите ще...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  »