• ...СЛЕД ТРЕТАТА СИ ГОЛЯМА ТИТЛА В АВТОМОБИЛНИЯ СПОРТ КАТО НАВИГАТОР, ДАВИДОНЕ СЛИЗА ОТ КОНЯ...

  • ...ДАВИД БУДЕВ С ПЪРВИ ТЕСТ НА НОВ АВТОМОБИЛ НА ГРЪЦКАТА СЕРЕС, ИСКА ДА Е СРЕД ИГРАЧИТЕ НА ТУРИНГ ДОГОДИНА...

     

  • ...ИВАН ВЪЛЧКОВ: ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА СЕЗОНА И РЕКОРДНО ПОСТИЖЕНИЕ НА ПИСТАТА СЕРЕС...

Планинско

Слагат последните щрихи към трасето на съботния евростарт

Четвъртък, 20 Юли 2017 | Казанлък, RallyXpress
Слагат последните щрихи към трасето на съботния евростарт

ДНЕС ДОМАКИНИТЕ на откритото кандидат-европейско състезание за Международния трофей на ФИА в планинските изкачвания догодина – Шипка-Дамасцена, слагат последните щрихи по 5100-метровата дистанция от старта до финала под паметника до връх Столетов. „С две думи – желязно спазваме графика си на работа. – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на състезанието Милен Узунов (на снимката). – Оформихме отбивката преди т. нар. Царски завой, където ще е трибуната и мястото за VIP-гостите на надпреварата.

С огромните бали сено край отбивката преди левия обратен завой, където...

Златков вади с фамозното S1 за първи път от Санта Агата

Четвъртък, 20 Юли 2017 | Казанлък, RallyXpress
Златков вади с фамозното S1 за първи път от Санта Агата

АВТОМОБИЛНАТА публика и страстните ценители на автомобилите от класическата група В на световните ралита здраво ще се накефят през този уикенд. В откритото международно планинско състезание Шипка-Дамасцена за първи път след участието си в австрийски кръг от Трофея на ФИА в планинските изкачвания в Санта Агата, Ники Златков (на снимката) ще изведе Ауди S1 Куатро на български терен. Това ще е второто появяване на фамозния автомобил у нас, с който през есента на 2014 г. пилотът на Проспийд спечели Синият кристален глобус.

Преди това Златков демонстрира спиращата дъха кола по време на първия...

Страховита компания се сбира в Шипка, спорът ще е страшен

Сряда, 19 Юли 2017 | Казанлък, RallyXpress
Страховита компания се сбира в Шипка, спорът ще е страшен

ЛИСТЪТ С РЕГИСТРИРАНИТЕ участници за петия кръг от националното първенство и откритото кандидатско състезание за Купата на ФИА Шипка-Дамасцена, публикуван днес на сайта на БФАС, е от 48 автомобила.

„Имаме разминаване в очакването ни да минем 60, но при всички случаи, ако онези, които са изпуснали срока и платят глобата по регламент и се запишат, ще стигнем 50“, заяви днес по обед спортният директор на планинското Николай Мончев.

Дванадесетте очаквани над сегашната бройка всъщност са точно 12-те, които увеличават списъка от миналия юли.

Заявките, които очевидно са по реда на постъпването при...

Шипка-Дамасцена подгони тотален рекорд на участниците

Вторник, 18 Юли 2017 | Казанлък, RallyXpress
Шипка-Дамасцена подгони тотален рекорд на участниците

ИНФОРМАЦИЯ от първа ръка: списъкът на регистрираните участници за Шипка-Дамасцена най-вероятно ще мине 50 и може да доближи до 60 автомобила. Това заяви днес за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на петия кръг от планинския шампионат Николай Мончев (на снимката). Нещо повече, той допълва, че дори има обаждания на пилоти, които са пропуснали срока за заявка и искат да бъдат вписани, плащайки съответната глоба. „Че дори имам и обаждания от хора, за да ходатайстват за включването на пилоти“, допълва Мончев.

Три пъти Мемориал Валери Великов (2017, 2016 и 2015 г.) и два пъти...

Трима от ФИА ще „претеглят“ планинско Шипка-Дамасцена

Понеделник, 17 Юли 2017 | София, RallyXpress
Трима от ФИА ще „претеглят“ планинско Шипка-Дамасцена

СЛОВЕНЕЦ, ХЪРВАТИН и австриец ще бъдат представителите на Международната автомобилна федерация (ФИА), които ще преценяват, а след това ще докладват в световната централа, дали българското планинско изкачване Шипка-Дамасцена под връх Столетов става, за да бъде включено в календара на европейския трофей през следващата година. Това са Душан Кобикишек, Паро Санжин и Волфганг Зауер (Ав), като австриецът ще бъде и главен съдия на състезанието тази събота и неделя.

Зауер ще се прибави към историята на българския автомобилен спорт с факта, че ще стане първият чужденец, който е съдийствал...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  »