• ...МЕГАПОРТИТЕ МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ... И ПЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ...

  • ...СПРИНТЪТ ВЪВ ВИДИН СПРЯН ОЩЕ В ПЪРВИЯ СКОРОСТЕН ЕТАП, МИЦУБИШИТО НА ЦВЯТКОВ/БАГЕРОВА ОБХВАНАТО ОТ ПЛАМЪЦИ...

  • ...БЪЛГАРСАКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ - БЕЗ ЛИЦЕНЗ, НОВИЯТ ИЗДАДЕН НА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ...

Планинско

Какво е Накуро Рали, гледано и осигурено от 7900 километра

Петък, 08 Февруари 2019 | София, RallyXpress
Какво е Накуро Рали, гледано и осигурено от 7900 километра

В НАШАТА работа разстоянията вече не са изобщо не решаващи при сегашните комуникационни възможности. Това заяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт лидерът на българските времеизмервачи Иван Маринов, който от дистанция 7900 км осигуряваше обработката на резултатите от кенийското Накуро Рали за мрежата. Докато в София Маринов правеше това от офиса на I&N, на сливенският спец Янко Калев бе отредена работата „на терен“. В ралитата, реално такава операция за екипа на таймкипърите е първа.

„Въпреки това, в интерес на истината, това сме го правили преди няколко години и по време на...

Бърз полет до Найроби! Наши таймкипъри мерят и в Накуро

Четвъртък, 31 Януари 2019 | София, RallyXpress
Бърз полет до Найроби! Наши таймкипъри мерят и в Накуро

ОТ ГОДИНА и половина за екипа от времеизмервачи на Иван Маринов маршрутът София – Найроби стана точно толкова познат, колкото и пътуването на таймкипърите до кое и да е от българските състезания. Отборът им вече е тясно свързан не само с международните ралита на кенийците, не само с подготвителното кандидатско Сафари 2019, но и с кенийския национален шампионат по рали (KNRC), който стартира тази събота в Накуру, на около 200 км от столицата. А това означава, че на летището в Найроби ще има посрещач и автомобил за наш’те.

Този път обаче това няма да е тандемът Иван Маринов-Янко Калев, а само Калев (на...

Сливен става и център на ветеранската каста в спорта

Неделя, 20 Януари 2019 | Сливен, RallyXpress
Сливен става и център на ветеранската каста в спорта

ЗА ПО-МАЛКО от година, инициативата на бай Иван Дончев (на снимката) два пъти през годината – през зимата и в разгара на лятото, да прави преброяването на ветеранската маса в автомобилния спорт, навъртя три издания.

Последните две – в Сливен, което изглежда ще превърне града под Сините камъни не само в истинския център на автомобилния спорт у нас, но и в центъра на втеранската каста от пилоти, навигатори, ралиджии, пистаджии, планинари, механици и администратори.

„Мина и тази наша среща и мина добре, склонен съм да го кажа“, обяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт бай Иван.

...

Грешка на абсолютно всички, а с реваншизма се цели и разкол

Четвъртък, 29 Ноември 2018 | София, RallyXpress
Грешка на абсолютно всички, а с реваншизма се цели и разкол

КЪСНО СНОЩИ в социалната мрежа фейсбук се появи постът на председателя на Комисия Драг към БФАС Георги Петров (на снимката), в който той обяснява породената от грешка абсурдна ситуация с награждаването на пилотите в предстоящата утре церемония на федерацията в Интер Експо Център, зала Витоша от 11:00 ч. след два дни. Написаното от Петров е фактически отговор на съобщението на управата, поместено на сайта на БФАС (виж ТУК) и е различен поглед от официалната версия на управата.

През 2017 г. почти същото се случи и в залата на Интерпред (изключвайки публикациите в портала на федерацията и във фейсбук),...

Сливен издуха конкуренцията: заявки като в класическо рали

Сряда, 14 Ноември 2018 | Сливен, RallyXpress
  • обновена
Сливен издуха конкуренцията: заявки като в класическо рали

СПАСИТЕЛНОТО триклубие – Булсим-Проспийд-Дианел Рейсинг, което напук навремето реши наистина да опази зариваният за поредна година шампионат на рали спринт, издуха конкуренцията не само в спринта, но и в ралитата!

39 заявени автомобила не се помнят в рали шампионата „на’м откога си“, но финала на първенството за 2018 г. записва не само рекорд за сезона, но и за всички досегашни единадесет старта, проведени от февруари 2014 г. насам.

Ако все пак има друг факт, провокирал въпреки студа, вятъра и възможните валежи участието на толкова екипажи, то това е, че в първенството има повече нерешени въпроси...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  » 
Автобои Неделчев