• ...МИРО АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ С ДЕБЮТНА ПОБЕДА В РАЛИСПРИНТА И В ПЪРВО СЪСТЕЗАНИЕ С R5...

  • ...ИВАН ВЛЪЧКОВ ХИРТРО ОСТРАНЕН ОТ КОНКУРЕНТ НА ПИСТАТА В АВСТРИЯ, ГУБИ ЛИДЕСТВОТО В ШАМПИОНАТА...

  • ...УСПЕШНИ ПРЕДСТАРТОВИ ТЕСТОВЕ ЗА ЕКИПАЖА НА ГРИГОРОВ РЕЙСИНГ ГРИГОР ГРИГОРОВ/ЙОРДАН ЙОРДАНОВ В РАЛИТО НА АНТИБ...

     

Планинско

Списъкът стигна 76 коли, един официално с отказ от старта

Четвъртък, 12 Април 2018 | Шумен, RallyXpress
Списъкът стигна 76 коли, един официално с отказ от старта

ТРЕТА ПО ВРЕМЕ поправка на списъкът с регистрираните участници в Мемориал Валери Великов бе направена късно снощи, когато към заявките се добавиха тези на видинският пилот Валери Григоров (Субару Импреза STi) и на бившия шампион при Ладите в бившия клас А6 и локален състезател Реза Ризов. „Ами световен рекорд е за нас!“, коментира Димитър Георгиев-Полицая (на снимката). Числото 77 изглежда както внушително, но и има доста скрит нумерологичен смисъл. „Не, остават 76 защото има един пилот, който официално се отказа старта.“

Става дума за Петър Поломски (БРЦ България, Ситроен Саксо, RC5), който е...

Мемориала с тотален рекорд, Сурилов готов за 7-ия си манш

Сряда, 11 Април 2018 | Шумен, RallyXpress
Мемориала с тотален рекорд, Сурилов готов за 7-ия си манш

МОЖЕ И ДА ИЗГЛЕЖДА преувеличено, но така ни се струва: ако изключим въртящият малък бизнес в Лондон Огнян Христов, всичко шо е пилот и що е от Шумен се е вписал в заявките за Мемориал Валери Великов! Първият кръг от планинския шампионат така вдигна и своята, и тази на националния спорт летва с посещаемостта на състезателите, че цифрата 75 трябва да бъде записана с много ярки цифри.

Такова чудо по български автомобилни състезания не се е виждало Бог знае от кога! И веднага да направим задължителното уточнение: заслугата е не е на никого другиго, освен единствено и само на шуменци!!

За всеки...

Мемориала потроши всичките лични и национални рекорди

Вторник, 10 Април 2018 | Шумен, RallyXpress
Мемориала потроши всичките лични и национални рекорди

ВСИЧКИ ДОСЕГАШНИ рекорди за участие в състезание от национално първенство в планинските изкачвания бяха бити днес сутринта, когато бройката на заявките удари 70. Това постижение обаче може да остане живо още няколко часа.

Крайният срок за регистрациите е днес в полунощ, а по думите на Димитър Георгиев-Полицая (на снимката) той чака минимум още две заявки.

„Може и да станат четири, нямам представа точно – обяснява Георгиев пред сайта с новините в българския автомобилен спорт. – Имам запитвания от двама, друг обяви, че ще кара, но не е изпратил заявката си. Със сигурност ще отидем към 73-75...

Вече редят трасето за старта за Мемориал Валери Великов

Вторник, 10 Април 2018 | Шумен, RallyXpress
Вече редят трасето за старта за Мемориал Валери Великов

НАЙ-КЪСНО в началото на следобеда 3350-метровото трасе на шуменския Мемориал Валери Великов ще бъде окончателно подредено, а пистата изчистена от листа и клонки, преди водоноските за започнат да мият асфалта от финала при Пазачницата към старта в градския парк Кьошковете. Така че обявеният по-рано в края на март и началото на април график за работата по старта на първенството в планинските изкачвания, шуменци спазват стопроцентово. С всеки изминат ден пистата започва да получава познатите на феновете очертания.

Обезопасителните колонки от гуми вече са разположени на Стъклото, а в дните...

Манолов: Нощес запалихме мотора за първи път от сезона

Събота, 07 Април 2018 | Шумен, RallyXpress
Манолов: Нощес запалихме мотора за първи път от сезона

КЭСНО ВЧЕРА вечерта в халетата, където шуменският пилот и действаш шампион в НС1 Христо Манолов (на снимката) подготвя своето Мицубиши Лансър за състезания, се чу „гласа“ на нейния двигател.

„Да бе, за първи път през този сезон – добавя Манолов. – Тази година е по-различна… повече внимание на бизнеса, затова и такова закъснение с подготовката за Мемориал Валери Великов.“

Сравнено с предишната пролет, шуменският пилот е закъснял с повече от месец в подготовката за началото на шампионата. По това време през 2017 г., освен че беше завършил работата по автомобила, Манолов имаше и минимум един...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  » 
Автобои Неделчев