• ...МИРО АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ С ДЕБЮТНА ПОБЕДА В РАЛИСПРИНТА И В ПЪРВО СЪСТЕЗАНИЕ С R5...

  • ...ИВАН ВЛЪЧКОВ ХИРТРО ОСТРАНЕН ОТ КОНКУРЕНТ НА ПИСТАТА В АВСТРИЯ, ГУБИ ЛИДЕСТВОТО В ШАМПИОНАТА...

  • ...УСПЕШНИ ПРЕДСТАРТОВИ ТЕСТОВЕ ЗА ЕКИПАЖА НА ГРИГОРОВ РЕЙСИНГ ГРИГОР ГРИГОРОВ/ЙОРДАН ЙОРДАНОВ В РАЛИТО НА АНТИБ...

     

Планинско

Манолов печели първия манш, чупи рекорда на трасето с 0.5

Неделя, 15 Април 2018 | Шумен, RallyXpress
Манолов печели първия манш, чупи рекорда на трасето с 0.5

ШУМЕНСКИЯТ инженер Христо Манолов (на снимката) днес записа името си не само като победител в първия манш от състезателния ден на Мемориал Валери Великов, но и като вторият пилот, който е направил най-бързото качване между старта на Кьошковете и финала на Пазачницата на Шуменското плато.

При първото преминаване на трасето пилотът на БАМС успя да изведе своето Мицубиши Лансър Ево 9 (НС1) най-бързо до финала, спирайки хронометрите след 1:45.39 мин (средна скорост от 114.423 км/ч) , с 0.5 сек по-бързо от времето на Николай Златков (Проспийд, Ауди S1 Куатро), който постави първото най-добро постижение в...

Хр. Манолов дублира съботата, този път пропуска един манш

Събота, 14 Април 2018 | Шумен, RallyXpress
Хр. Манолов дублира съботата, този път пропуска един манш

ПОБЕДИТЕЛЯТ от миналогодишните квалификации в планинското изкачване Мемориал Валери Великов, шуменският инженер Христо Манолов (на снимката) си осигури днес правото да стартира последен от колоната от 64 автомобила в неделното състезание, с което под Кьошковете днес бе открит първия от четирите класически шампионата на България.

Разликата е обаче, че този път Мицубиши-то на Манолов бе първи само в два от трите манша, нарушавайки традицията си от 2017 г. да спечели всяко едно от трите изкачвания към Пазачница.

„Имах дребен проблем във втория манш – обясни по време на днешната...

Определят стартовете да са през 30 сек. вместо на минута

Събота, 14 Април 2018 | Шумен, RallyXpress
Определят стартовете да са през 30 сек. вместо на минута

СТАРТОВЕТЕ в квалификациите днес и в утрешните състезания ще бъдат на всеки 30 секунди, а не както е стандартната процедура в българския шампионат на планински изкачвания. Такова решение взеха  спортните комисари на Мемориал Валери Великов на своето първо заседание днес по обед. Причината е в небивало дългият списък с участници, които са заявени за старта на квалификациите днес. След края на техническия преглед окончателният списък с участващите автомобили е 69. Ако се спазва минутната стартова процедура, при манш от по около 80 мин. чисто състезателно време.

Това означава чисти 4 часа, без да...

Лидерът в НС3 Косю Йорданов отпада още на старта на сезона

Събота, 14 Април 2018 | Шумен, RallyXpress
Лидерът в НС3 Косю Йорданов отпада още на старта на сезона

ДВОЕН, НО ВСЪЩНОСТ много по-голям фаул се стовари вчера на главата на пилота от ЕФКО Рейсинг и предполагаем лидер още от началото на шампионата в НС3 Косю Йорданов (на снимката), който от два възможни варианта за участие в Мемориал Валери Великов в края на фаталния 13 април, петък, остана без нито един автомобил. Така небивало дългият списък със заявките за кое и да е автомобилно състезание у нас остана с един участник по-малко. „То като не върви – не върви“, заяви вчера вечерта за сайта с новините в българския автомобилен спорт д-р Хаос и веднага след това илюстрира каръщината си със снимки във...

Бюлетин №1: нов час за админ. проверка и график за прегледа

Четвъртък, 12 Април 2018 | Шумен, RallyXpress
Бюлетин №1: нов час за админ. проверка и график за прегледа

ДИРЕКЦИЯТА на 19-ото издание на Мемориал Валери Великов публикува тази вечер Бюлетин №1, с който директорът на състезанието Димитър Георгиев-Полицая прави съществена промяна в графика на състезанието за събота, 14 април. В първия ден на този уикенд започна националния шампионат в планинските изкачвания. „Причината е необичайно големия брой на заявените участници, което предполага, че за да се спази графика в останалите му части, повече от наложително трябва да бъде променен началния час на административната проверка на пилотите“, заяви Георгиев.

Така началото на административния чек за...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев