• ...СЛЕД ТРЕТАТА СИ ГОЛЯМА ТИТЛА В АВТОМОБИЛНИЯ СПОРТ КАТО НАВИГАТОР, ДАВИДОНЕ СЛИЗА ОТ КОНЯ...

  • ...ДАВИД БУДЕВ С ПЪРВИ ТЕСТ НА НОВ АВТОМОБИЛ НА ГРЪЦКАТА СЕРЕС, ИСКА ДА Е СРЕД ИГРАЧИТЕ НА ТУРИНГ ДОГОДИНА...

     

  • ...ИВАН ВЪЛЧКОВ: ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА СЕЗОНА И РЕКОРДНО ПОСТИЖЕНИЕ НА ПИСТАТА СЕРЕС...

Планинско

Асовете с тежки технически трудодни преди Кюстендил

Петък, 25 Август 2017 | София, RallyXpress
Асовете с тежки технически трудодни преди Кюстендил

ФИНАЛЪТ НА скоростния шампионат в планинските изкачвания от доста време не се очертава така напрегнат, както тазгодишното последно състезание от програмата на „планинарите“. Развоя на казанлъшкото Шипка-Дамасцена се размина с очакването, че под Столетов ще се решат най-малко четири от титлите и така интригите се преместиха за последния августовски уикенд над с. Богослов. Неофициалните изчисления на RallyXpress показват, че в пет индивидуални титли и спорът за отборната надпревара разликите между сегашните лидери и опонентите им са в рамките на критични точки.

При това толкова лесно заличими,...

Днес и утре отново „къпят“ 5-те километра на Осогово

Четвъртък, 24 Август 2017 | Кюстендил, RallyXpress
Днес и утре отново „къпят“ 5-те километра на Осогово

ДНЕС И УТРЕ дългото 5000 метра трасе за финалния кръг от планинското първенство ще бъдат измити още един два пъти, научи сайтът с новините в българския автомобилен спорт от директорът на състезанието Диана Стоянова. „Причината това да на стане бързо и кратко е, че в района има режим на водата и пълненето на цистерните за миенето става по-бавно и съобразено с часовете“, обясни благоевградчанката. Тя уточнява също, че и в момента цистерните били на трасето между старта над село Богослов и местността Студен кладенец, където е финала на надпреварата.

Междувременно вчера вечерта, на електронната...

42 коли за старта в Осогово, очакват се още три-четири

Сряда, 23 Август 2017 | Кюстендил, RallyXpress
42 коли за старта в Осогово, очакват се още три-четири

НЯМА НАЧИН ДА не сме доволни от този списък със заявки – каза днес по обед директорът на финалното състезание от планинския шампионат Диана Стоянова (на снимката). – И причината за това са, че Осогово 2017 е финал, второ – че в списъка няма обичайния „наплив“ на местни пилоти и, трето, че Кюстендил е най-отдалечената точка в календара на шампионата.“

Списъкът със заявените пилоти бе публикуван от домакините днес и в него са имената на 38 състезатели, които ще „катерят“ последните 5 манша за точките в първенството.

Три дрифтаджийски автомобила от клуб Мирафиори и форлойфера Мирослав Минчев...

Късно снощи: връщат лиценза на Царски, губи казуса Шипка

Събота, 19 Август 2017 | София, RallyXpress
Късно снощи: връщат лиценза на Царски, губи казуса Шипка

ЛИЦЕНЗЪТ НА МУЛТИШАМПИОНЪТ на мултишампионът на България Илия Царски ще бъде върнат и панагюрският състезател ще има правата да се състезава и в бъдеще, обяви вчера късно вечерта Националният спортен трибунал на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) с решение №2/2017 след продължило близо 6-часа заседание. Това решение бе първото обнародвано на страницата на федерацията в 21:50 ч. (виж ТУК двете страници на решението). Според това решение, заедно с лиценза, който трябва да бъде върнат на пилота незабавно, ще бъде и възстановената в пълен размер и внесената за обжалването таксата от 1000...

Казусът с Илия Царски може да стигне до ФИА, обяви пилотът

Четвъртък, 27 Юли 2017 | София, RallyXpress
Казусът с Илия Царски може да стигне до ФИА, обяви пилотът

УВЕЛИЧАВАЩИЯТ скоростта си скандал около смятаното за несправедливо от Илия Царски декласиране след финала на планинско Шипка-Дамасцена, ще трябва да бъде решен първо от Националния спортен трибунал на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС).

Но много е вероятно той да бъде отнесен и до ФИА, се разбра днес от специално свиканата пресконференция с медиите, на която Илия Царски потрети фактите, които вече изложи и в социалните медии, и в столичен вестник, и в уважавана по думите на пилота спортна телевизия.

Силното разочарование от състезанието, което Илия Царски изложил пред...

«  1 2 3 4 5 6 7  »