• ...СПОНСОРИРАНИЯТ ОТ МЛЕКАТА БОЖЕНЦИ ПИЛОТ НА АРА МОТОРСПОРТ СТЕФАН СТОЕВ - С ФУЛ-МАКС ОТ ФИНАЛА...

  • ...ПЛАНИНСКО ШИПКА-ДАМАСЦЕНА СПРЯНО ЗАРАДИ ПОЖАР В АВТОМОБИЛА НА МАНОЛОВ, ТЕЛИЙСКИ СТАВА ШАМПИОН...

     

  • ...СТЕФАН СТОЕВ И EF10 - С ПЪРВИ ТРИ БЕЗАПЕЛАЦИОННО СПЕЧЕЛИ КВАЛИФИКАЦИИ И ПЪРВИ РЕКОРД НА ПИЛОТА...

Планинско

Каменов откри осоговската серия, взе и трите манша

Събота, 25 Август 2018 | Кюстендил, RallyXpress
Каменов откри осоговската серия, взе и трите манша

ОТ ОБЩО 20-ТЕ състезания, които сме правили в Благоевград и тук, това е първото планинско по време на чиято квалификации вали дъжд – категорично обяснява Любомир Кордев, който е председател на спортните комисари за планинско Осогово.

Ако не се брои и есента на 2014 г. с млечната мъгла между Богослов и Студен кладенец, като правило кюстендилското състезание винаги е най-слънчевата и топла надпревара. До днес поне, беше така.

В трите квалификационни манша за утрешния пети старт от шампионата, първите два бяха наполовина дъжд, наполовина сухо, а трасето и дори в третото изчакване по...

Проливен дъжд над Осогово, публиката може да се разбяга

Събота, 25 Август 2018 | Кюстендил, RallyXpress
Проливен дъжд над Осогово, публиката може да се разбяга

ВРЕМЕТО НАД Студен кладенец продължава да си прави лоши шеги с пилотите и организаторите на планинско Осогово. След първи манш, който наполовина бе дъждовен и наполовина слънчев, втората квалификация стартира при проливен дъжд. „Това ще прогони публиката утре“, със съжаление констатира един от местните жители, пред чиято къща е самия старт на състезанието, а той познават надпреварата от години и знае, че обикновено в слънчева неделя към Студен кладенец се точат колоните от зрителските автомобили.

„Това е и причината да имам такова време – коментира победителят в първия манш Любен...

50 екипажа се готвят за старта, над Осоговската планина вали

Събота, 25 Август 2018 | Кюстендил, RallyXpress
50 екипажа се готвят за старта, над Осоговската планина вали

ПЕТДЕСЕТ ЕКИПАЖА, които са окупирали пътят от самия център до края на кюстендилското на село Богослов, в този момент започват да водят от сервизните бусове мокрите гуми, след като половин час преди старта на предпоследното състезание от планинския шампионат над Осоговската планина вали обилно.

Жегата и високите градуси – 31.5 в 13 ч., се смениха плътни облаци и силен дъжд, какъвто в планинското на Кюстендил не се помни поне от пет години насам.

„Идва [ дъжда] винаги откъм финала и Студен кладенец“, категорично прогнозира Диана Стоянова, директорът на предпоследното състезание.

Днес на пл....

Вече е ясно: Шипка-Дамасцена насрочено за 22 и 23 септември

Събота, 25 Август 2018 | София, RallyXpress
Вече е ясно: Шипка-Дамасцена насрочено за 22 и 23 септември

НАЙ-ПОСЛЕ ЯСНОТА! Шампионатът в планинските изкачвания завършва не утре в Кюстендил, а в предпоследния уикенд на следващият месец. Това се разбира от появилото се късно тази нощ съобщение на официалната страница на БФАС. То гласи следното: „Уважаеми колеги, На вашето внимание прилагаме Разрешение от Агенция Пътна инфраструктура, изпратено ни от организатора на проявата АСК Дамасцена Алба” за провеждането на Планинско изкачване “ Шипка- Дамасцена-2018 “, на 22-23. 09. 2018.

И само като чисто технологична препоръча към федерацията: никак няма да бъде лошо, а дори е и задължително, отделните...

Най-бързите и нетърпеливите вече се напират под Богослов

Четвъртък, 23 Август 2018 | Кюстендил, RallyXpress
Най-бързите и нетърпеливите вече се напират под Богослов

НАЙ-БЪРЗИТЕ и най-нетърпеливите от пилотите в националното първенство за планинските изкачвания постепенно окупират с. Богослов над Кюстендил, от което тази уикенд ще стартира– планинско Осогово, 5-ото състезание в календара на шампионата.

За разлика отпреди една година, когато в центъра на селото на първенството за 2017 г. бе затворена и последната страница, сега не е ясно приключват ли планинските надпревари с кюстендилското надбягване или ще има и още един кръг – Шипка-Дамасцена, отпаднал от датата си заради нередовните документи.

Във всеки случай щеше да е добре, ако първенството...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев