• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

Планинско

Джордана аут от Българка, а Стоев и Силвър-а остават

Петък, 08 Юни 2018 | Сливен, RallyXpress
Джордана аут от Българка, а Стоев и Силвър-а остават

СПИСЪКЪТ на заявките за утрешните квалификации на третия кръг от скоростния планински шампионат край Сливен намаляха с един участник още преди съботната техническа контрола за Българка. Йордан Тодоров-Джордана (на снимката) е аут от състезанието и причината е забавена доставка да зъбното колело за 2-ата скорост от Франция. „Разиграхме всички възможни сценарии, но нито един от тях не ни даваше каквато и да е малка възможност, за да получим пратката от Франция“, каза за RallyXpress Джордана тази вечер.

При обичайният за пилота кратък тест преди всяко състезание, Тодоров открива шум в скоростната...

Още един сливналия с дебют в домашния планински старт

Четвъртък, 07 Юни 2018 | Сливен, RallyXpress
Още един сливналия с дебют в домашния планински старт

ЗАЕДНО С ПЪРВОТО домашно състезание за Христо Вълчев (втори старт изобщо), в планинско Българка дебют ще направи и неговият партньор в Скорпион и второ поколение механик и препаратор Иван Енев (на снимката). В списъка със заявките двамата са един след друг, като знаменателното е това, че Самара-та на Вълчев е минала през ръцете на Иван. „Дори и в знак на уважение на задното ѝ стъкло има стикер на моя сервиз“, споменава между другото бъдещият пилот. Бъдещ, защото това ще е неговото първо официално състезание в планинското, след като в две поредни години, той и Стоян Мечков, отлагат съвместното си...

Стефан Стоев: Пак почваме с търсенето на „златната среда“

Четвъртък, 07 Юни 2018 | Сливен, RallyXpress
Стефан Стоев: Пак почваме с търсенето на „златната среда“

СЛЕД КАТО в последните три издания на планинско Българка трикратният шампион на България в НС3 Стефан Стоев (АРА Моторспорт, на снимката) завършваше като победител в класа, но и намираше място в карето най-бързи пилоти над Сливен, дойде времето габровецът да започне отначало с експериментите. „За съжаление настройките на Сивик-а и гумите са диаметрално противоположни [на тези на Силвър Кар EF-10] и нищо от предишния опит не може да се приложи сега“, коментира Стоев подготовката си за съботните квалификации и неделните маншове над Сливен.

Освен това Дългия е изправен и пред още един технически...

Шампионът: Много силна конкуренция! 58 коли за старта

Сряда, 06 Юни 2018 | Сливен, RallyXpress
Шампионът: Много силна конкуренция! 58 коли за старта

ОЧЕРТАВА СЕ много силно състезание – каза тази вечер по телефона за сайта с новините в българския автомобилен спорт действащият шампион в генералното класиране на планинското първенство Юли Телийски (Мицубиши Лансър Ево 9, НС1, на снимката).

Напълно логично, първото нещо, което е направил пилотът на Дунев Рейсинг е, да мине по цялото 4200-метрово трасе на планинско Българка.

„Трасето е подготвено много добре, а и конкуренцията ще е много силна при такъв стартов списък – допълва Телийски.- Надявам се, че ние също сме добре подготвени за състезанието тук.“

За разлика от подготовката за старта...

Списъкът за Българка гони 60 коли, до петък трасето готово

Вторник, 05 Юни 2018 | Сливен, RallyXpress
Списъкът за Българка гони 60 коли, до петък трасето готово

НАД 50 АВТОМОБИЛА вече имат заявки и броят им продължава да се увеличава“ – това заяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт фактическият организатор на планинско Българка и Стефан Чолаков (на снимката) и един от спортните комисари на надпреварата. Списъкът се очаква да бъде публикуван утре сутринта.

Чолаков е категоричен, че няма да даде подробности около списъка със заявките до момента, в който не е завършен окончателно.

„В Булсим спазваме правилото, че обявяваме само имената на онези от участниците, които са изпратили и заявката, и са платили таксата – уточнява Чолаков. –...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев