• ...ЗАВЪРШЕНИ СА РЕМОНТИТЕ ПО ТРАСЕТО НА ХАСКОВСКАТА ПИСТА - ДУПКИТЕ СА ФРИЗИРАНИ И ЗАПЪЛНЕНИ С АСФАЛТ...

     

  • ...БЪЛГАРСКИЯТ ЕКИПАЖ ДАНИЕЛ ПОПОВ/АНГЕЛ БАШКЕХАЙОВ СТАРТИРАТ ТОЗИ ПЕТЪК В ПЪРВОТО ОТ ПЕТТЕ СИ РАЛИТА ЗА ADAC ОПЕЛ РАЛИ КЪП...

  • ...МИРО АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ С ДЕБЮТНА ПОБЕДА В РАЛИСПРИНТА И В ПЪРВО СЪСТЕЗАНИЕ С R5...

Планинско

Колегата Сашо Спиров записва втория си старт от кв. Еленово

Четвъртък, 26 Април 2018 | Благоевград, RallyXpress
Колегата Сашо Спиров записва втория си старт от кв. Еленово

АЛЕКСАНДЪР Спиров (на снимката), ще повтори миналогодишното си участие в планинско Благоевград този уикенд. Но както и миналата пролет, за мултифункционалната автомобилна единица Спиров обаче второто планинско в спортната му биография няма да е с Пежо 106 (четвърто място в НС4 през 2017 г.), а с ВАЗ 21083, произведен през последните 6 месеца от заклетия почитател на руските возила инж. Валентин Йосифов. Както обяснява за сайта с новините в българския автомобилен спорт самия Спиров, Йосифов години наред събира оригинални моторспорт части за Самара, каквито в гаража си има три.

„В началото бях само...

С Благоевград Камбуров почва 80% програма в планинското

Сряда, 25 Април 2018 | София, RallyXpress
С Благоевград Камбуров почва 80% програма в планинското

НА СТАРТА на планинско Благоевград, националния шампион от пистовите състезания Пламен Камбуров (на снимката, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1) ще се яви с чисто бял и напълно ревизиран автомобил, с който пилотът на Автотранс Рейсинг възнамерява да направи непълна програма в тези серии през сезона. „Деветката“ е излязла от боя преди два дни и на Благоевград ще е чисто бяла единствено, защото по думите на състезателя, в отбора чакат нов спонсор. Така че цветовата схема на автомобила ще се прави тепърва и за първи път ще се яви на пистата в Бургас в началото на май.

Пак по информация от човек, който е...

Юли Телийски с кратък тест на Калояновската писта днес

Сряда, 25 Април 2018 | Калояново, RallyXpress
Юли Телийски с кратък тест на Калояновската писта днес

БЪРЗ ТЕСТ, с който да направи проверка на автомобила преди старта на планинско Благоевград, днес направи на писта Дракон-а двойният национален шампион за миналата годината Юли Телийски (на снимката). Да припомним, че във втория манш на Мемориал Валери Великов над Шумен, пилотът на Дунев Рейсинг закачи с предната си лява губа бордюра край пистата, в резултат на което предната лява гума на Мицубиши-то се пръсна и Телийски трябваше да завърши с време, което бе значително под възможностите и на пилота, и на автомобила.

„Пораженията бяха единствено от удара и остатъците от гумата, така че – както...

След гаф с френска рейсинг помпа, д-р Хаос е на терена

Вторник, 24 Април 2018 | София, RallyXpress
След гаф с френска рейсинг помпа, д-р Хаос е на терена

КОСЮ ЙОРДАНОВ (на снимката), повече познат в автомобилната гилдия на пистаджии и планинари като д-р Хаос, ще се пусне този уикенд в Благоевград  със старта на втория кръг от скоростния шампионат. Пилотът на казанлъшкия ЕФКО Рейсинг Тим е вицешампион в НС3 за последните два шампионата и сега, в отсъствието на досегашния диктатор Стефан Стоев, има намерението да заеме овакантената титла. „Исках да тръгна още от Мемориала Валери Великов, но така станаха нещата, че…“, уточнява двойникът на Хю Лори.

В самото навечерие на шуменското откриване на класическия сезон се оказва, че от два автомобила...

Дългия готов с „испанката“, иска само финал на Делвино

Понеделник, 23 Април 2018 | Габрово, RallyXpress
Дългия готов с „испанката“, иска само финал на Делвино

ГОТОВИ СМЕ с автомобила, остават само дреболии по ремонта“, категорично заяви днес пред сайта с новините в българския автомобилен спорт пилотът на АРА Моторспорт Стефан Стоев (на снимката). Неговият испански Силвър Кар EF-10 бе хитът сред участващите автомобили в Мемориал Валери Великов преди 9 дни. Там обаче, за съжаление на Дългия, той не успя да финишира заради строшеното каре на „испанката“ още в първия манш, за което нямаше резерва и отпадна от класирането на началното за годината състезание.

„След като се прибрахме, веднага разглобихме колата, огледахме какво още ще ни трябва,...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев