• ...НЕ ИМ СТИГНА ВРЕМЕТО! ЗАРАДИ НЕДОВЪРШЕНАТА РЕВИЗИЯ, ШАМПИОНИТЕ ОТ 2017 Г. ИВАНОВ/ЖЕЛЕВ ПРОПУСКАТ САМОКОВ...

  • ...НА УТРЕШНОТО СЪБИРАНЕ НА УПРАВАТА НА БФАС ОПРЕДЕЛЯТ КОГА ЩЕ БЪДЕ СВИКАНО ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА КЛУБОВЕТЕ...

  • ...ЗАРАДИ СЪМНЕНИЯ В ДВИГАТЕЯ НА ПОРШЕ-ТО, ГЕОРГИ ДОНЧЕВ ОТМЕНЯ ТЕСТОВЕТЕ В ПОРТУГАЛИЯ И ИСПАНИЯ, ЩЕ ЧАКА МАРТ И СЕРЕС...

Планинско

Илия Царски похвали БФАС за желанието им за работа

Четвъртък, 07 Декември 2017 | София, RallyXpress
Илия Царски похвали БФАС за желанието им за работа

ВТОРА ПОРЕДНА пресконференция по казуса с планинско Шипка-Дамасцена, резултатите от което пилотът на Автоцар Илия Царски (на снимката) оспорваше още в края на юли (виж ТУК), днес свика панагюрската медийна звезда и мултишампион по автомобилизъм на страната.

Срещата с медиите от столицата бе посветена главно на протокола от решение №009 на УС на БФАС от 29. 11. 2017 г. (виж ТУК), с което решение временно се спират правата на спортния-директора на международното състезание Николай Мончев.

Основното, което състезателят изтъкна за втори пореден път пред медиите („Казах, че вярвам, че истината ще...

Ицо Манолов: Под чертата е записана една добра година

Вторник, 17 Октомври 2017 | Шумен, RallyXpress
Ицо Манолов: Под чертата е записана една добра година


ВИЦЕШАМПИОНЪТ в генералното класиране и първенец в НС1 на планинските изкачвания за 2017 г. инж. Христо Манолов (на снимката) смята, че за него като цяло равносметката на изминалия сезон е добра.

Шуменският инженер не е правил статистиката на километрите, които е навъртял в Румъния, но е сигурно, че както и повечето пилоти е ненаситен на километри и участия.

„Под чертата е записана една добра година – казва пилотът на АСК Боила. – Но пак не успях да си откарам така, както ми се иска…“.

Това обяснява и участията на Манолов в рамките на 40 дни в последните три шампионатни старта от скоростните...

Ицо Манолов прави четвърто успешно участие в Румъния

Понеделник, 25 Септември 2017 | Шумен, RallyXpress
Ицо Манолов прави четвърто успешно участие в Румъния

ВИЦЕШАМПИОНЪТ в генералното класиране на националното планинско първенство за 2017 г. Христо Манолов направи успешна четвърта румънска експедиция, завършвайки вчера вечерта 4-и в генералното класиране и 3-и в клас Н4 на Трофеул Кампулунг. Това е предпоследното състезание от шампионата на изкачванията на север от Дунав, в което шуменецът участва повече за кондиция и опит, отколкото за класирането в първенството, каквато бе целта на панагюреца Любен Каменов. „И най-вече да мога да трупам опит в много по-силна конкуренция“, уточнява Манолов.

Шуменецът сериозно обмисля вариант от догодина да...

Строшен колянов вал изважда Каменов от Трофеул Кампулунг

Събота, 23 Септември 2017 | Букурещ, RallyXpress
Строшен колянов вал изважда Каменов от Трофеул Кампулунг

ВЪЗМОЖНО НАЙ-РЯДКО случващият се дефект в моторните спортове – строшен колянов вал извади днес българският пилот Любен Каменов (на снимката) от предпоследното състезание в румънската програма на трикратния ни шампион за 2017 г. „Но, това е моторспортът… оборът е като попарен и абсолютно нищо не може да се направи…“, каза по телефона за сайта с новините в българския автомобилен спорт пилотът от Панагюрище. „Докато отворим капака и преди да погледнем двигателя – все още имахме някакви надежди…“

Докато се спускат от трасето, в екипа дори обсъждат как веднага трябва да отпрашат към...

Днес и утре: 2 решаващи дни за Любо Каменов в Румъния

Събота, 23 Септември 2017 | Панагюрище, RallyXpress
Днес и утре: 2 решаващи дни за Любо Каменов в Румъния

ДВАТА ДНИ от предпоследното състезание в планинския шампионат на Румъния този уикенд ще бъдат особено важни за класирането на панагюрския пилот Любен Каменов в първенството на съседите. Трикратният бивш шампион на страната има аспирации към две от титрите, за които е в изгодна позиция на атака. „Но ще ми бъде много трудно да спечеля в Трофеул Кампулунг, както това стана през миналата година – обяснява Каменов. – Те [румънските конкуренти] непрекъснато развиват автомобилите си, буквално от състезание на състезание.“

Отделно Любен подсеща, че успехът му през миналата година е бил резултат...

«  1 2 3 4 5 6  »