• ...ВНУШИТЕЛЕН СИСЪК СЪС ЗАЯВЕНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ТРЕТИЯ СТАРТ ОТ ПИСТОВОТО ПЪРВЕНСТВО В РУСЕ ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ...

  • ...ЛЮБЕН КАМЕНОВ БЛИЗО ДО НОВ РЕКОРД НА БЪЛГАРКА, КОРЕКЦИЯТА МОЖЕ ДА БЪДЕ В НЕДЕЛНИТЕ МАНШОВЕ...

  • ...ТРЕТИЯТ ОТПАДНАЛ - СТЕФАН ГЕОРГИЕВ, ФОРДЪТ ИЗДЪХВА ПРЕДИ ДА СТИГНЕ ЧЕШМАТА НАД СЛИВЕН...

Планинско

ЗА ПЪРВИ ПЪТ МОНТИРАТ ТРИБУНИ ЗА ПЛАНИНСКИ СТАРТ В КАЗАНЛЪК

Вторник, 08 Август 2006 |
ЗА ПЪРВИ ПЪТ МОНТИРАТ ТРИБУНИ ЗА ПЛАНИНСКИ СТАРТ В КАЗАНЛЪК

ЗА ПЪРВИ ПЪТ по време на планинското състезание Шипка в събота и неделя, за зрителите ще бъде монтирана специална трибуна на едно от най-ефектните места по 6800-метровото трасе. В близос до хотел Тонзос екипът на ЕФКО Рейсинг Тим и хора от общината в Казанлък ще монтират конструкция със седящи места за около 300 човека.

Това е една от придобивките на състезанието, което твърдо може да влезе в топ-три на най-добре организираните надпревари в този шампионат.

Да припомним, че в края на 90-те години Казанлък имаше амбицията да направи от планинско Шипка кръг от европейския шампионат по планински...

ТРАСЕТО КЪМ БУЗЛУДЖА ПОЧИСТЕНО И ПОДГОТВЕНО ЗА КВАЛИФИКАЦИИТЕ

Вторник, 08 Август 2006 | ,
ТРАСЕТО КЪМ БУЗЛУДЖА ПОЧИСТЕНО И ПОДГОТВЕНО ЗА КВАЛИФИКАЦИИТЕ

ЕДНО ОТ НАЙ-БЪРЗИТЕ но в същото време и най-технични трасета от планинското първенство на страната – от село Крън до подстъпите към връх Бузлуджа, е напълно готово да приеме състезателите в 25-ото издание на планинското състезание Шипка. “Практически вече няма какво да правим по трасето”, заяви Стефан Драганов (на снимката), директор и организатор на петия кръг от шампионата.

Той е категоричен, че пътят е изкърпен, прорастналите край мантинелите храсти са изсечени е остава да се чака началото на тренировъчните стартове в събота.

Ето програмата на планинско Шипка по дни и часове:

Събота, 12...

КАЗАНЛЪЧАНИ КАНЯТ ВСИЧКИ РАЛИ-ПИЛОТИ ДА УЧАСТВАТ В ШИПКА 2006

Вторник, 08 Август 2006 |
КАЗАНЛЪЧАНИ КАНЯТ ВСИЧКИ РАЛИ-ПИЛОТИ ДА УЧАСТВАТ В ШИПКА 2006

ОРГАНИЗАТОРИТЕ на петия кръг от планинското първенство по автомобилизъм са отправили покана за участие към всички рали-пилоти, които имат желание да стартират в Казанлък 2006. Това научи RallyXpress от организаторите и бе потвърдено от мениджъра на Евкором Рали Тим Злати Златев (на снимката). Най-вероятно е Георги Гвоздейков да бъде един от стартиращите над село Крън.

“Почти сигурно е, че ще стартираме в Казанлък, въпросът е с каква кола ще го направим”, заяви Златев. Както е известно миналият екипажът Гвоздейков/Христов отпадна от рали Хеброс, след като пилотът разби задната част на...

СТЕФАН СТОЕВ КАЧВА СЕРИЕН МОТОР ОТ ГЪРЦИЯ, РАБОТИ ЗА ПЕТИЯ КРЪГ

Вторник, 08 Август 2006 |
СТЕФАН СТОЕВ КАЧВА СЕРИЕН МОТОР ОТ ГЪРЦИЯ, РАБОТИ ЗА ПЕТИЯ КРЪГ

ТЕЖКИТЕ ДНИ за пилота на АРА Моторспорт Стефан Стоев (на снимката) изглежда на финала си, след като късно снощи габровецът и неговия партньор по тим Христо Димитров минаха границата с Гърция. От Солун двамата носеха нов двигател за Фиеста-та, която Стоев иска да ремонтира за старта в събота.

По време на четвъртия кръг от шампионата – планинско Панагюрище, пилотът не завърши заради повреда в агрегата и пропусна ценни точки за класирането в група Х и своя клас. ВД момента Стоев е на пето място в генералното класиране на хобитата (18 т.) и изостава на 4 т. от временния водач в Х2 Стефан Панчугов (34 т.).

ЩЕРЕВ ПЕЧЕЛИ ПЪРВАТА ЧАСТ ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО В ПАНАГЮРИЩЕ

Неделя, 30 Юли 2006 |
ЩЕРЕВ ПЕЧЕЛИ ПЪРВАТА ЧАСТ ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО В ПАНАГЮРИЩЕ

КОСТАДИН ЩЕРЕВ (на снимката) спечели първия състезателен манш от четвъртия кръг в планинското първенство Панагюрище 06. Младият пловдивчанин записа време от 2:53.25 сек при неделното изкачване по 5300-метровото трасе и изпревари прекия съперник в класирането си за този кръг от шампионата Николай Паунов с 1.03 сек.

Трети в общото подреждане след първия манш остана друг пловдивчанин – Митко Стойчев, завършил първата част от надпреварата с време от 2:57.45 мин.

“Направихме нов мотор и не мога да кажа, че съм доволен от това, което показва в състезанието”, заяви за RallyXpress местният лидер Илия Царски. Той...

«  183 184 185 186 187 188 189 190 191 192  » 
Автобои Неделчев