• ...СЛЕД ТРЕТАТА СИ ГОЛЯМА ТИТЛА В АВТОМОБИЛНИЯ СПОРТ КАТО НАВИГАТОР, ДАВИДОНЕ СЛИЗА ОТ КОНЯ...

  • ...ДАВИД БУДЕВ С ПЪРВИ ТЕСТ НА НОВ АВТОМОБИЛ НА ГРЪЦКАТА СЕРЕС, ИСКА ДА Е СРЕД ИГРАЧИТЕ НА ТУРИНГ ДОГОДИНА...

     

  • ...ИВАН ВЪЛЧКОВ: ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА СЕЗОНА И РЕКОРДНО ПОСТИЖЕНИЕ НА ПИСТАТА СЕРЕС...

Планинско

Ицо Манолов: Под чертата е записана една добра година

Вторник, 17 Октомври 2017 | Шумен, RallyXpress
Ицо Манолов: Под чертата е записана една добра година


ВИЦЕШАМПИОНЪТ в генералното класиране и първенец в НС1 на планинските изкачвания за 2017 г. инж. Христо Манолов (на снимката) смята, че за него като цяло равносметката на изминалия сезон е добра.

Шуменският инженер не е правил статистиката на километрите, които е навъртял в Румъния, но е сигурно, че както и повечето пилоти е ненаситен на километри и участия.

„Под чертата е записана една добра година – казва пилотът на АСК Боила. – Но пак не успях да си откарам така, както ми се иска…“.

Това обяснява и участията на Манолов в рамките на 40 дни в последните три шампионатни старта от скоростните...

Ицо Манолов прави четвърто успешно участие в Румъния

Понеделник, 25 Септември 2017 | Шумен, RallyXpress
Ицо Манолов прави четвърто успешно участие в Румъния

ВИЦЕШАМПИОНЪТ в генералното класиране на националното планинско първенство за 2017 г. Христо Манолов направи успешна четвърта румънска експедиция, завършвайки вчера вечерта 4-и в генералното класиране и 3-и в клас Н4 на Трофеул Кампулунг. Това е предпоследното състезание от шампионата на изкачванията на север от Дунав, в което шуменецът участва повече за кондиция и опит, отколкото за класирането в първенството, каквато бе целта на панагюреца Любен Каменов. „И най-вече да мога да трупам опит в много по-силна конкуренция“, уточнява Манолов.

Шуменецът сериозно обмисля вариант от догодина да...

Строшен колянов вал изважда Каменов от Трофеул Кампулунг

Събота, 23 Септември 2017 | Букурещ, RallyXpress
Строшен колянов вал изважда Каменов от Трофеул Кампулунг

ВЪЗМОЖНО НАЙ-РЯДКО случващият се дефект в моторните спортове – строшен колянов вал извади днес българският пилот Любен Каменов (на снимката) от предпоследното състезание в румънската програма на трикратния ни шампион за 2017 г. „Но, това е моторспортът… оборът е като попарен и абсолютно нищо не може да се направи…“, каза по телефона за сайта с новините в българския автомобилен спорт пилотът от Панагюрище. „Докато отворим капака и преди да погледнем двигателя – все още имахме някакви надежди…“

Докато се спускат от трасето, в екипа дори обсъждат как веднага трябва да отпрашат към...

Днес и утре: 2 решаващи дни за Любо Каменов в Румъния

Събота, 23 Септември 2017 | Панагюрище, RallyXpress
Днес и утре: 2 решаващи дни за Любо Каменов в Румъния

ДВАТА ДНИ от предпоследното състезание в планинския шампионат на Румъния този уикенд ще бъдат особено важни за класирането на панагюрския пилот Любен Каменов в първенството на съседите. Трикратният бивш шампион на страната има аспирации към две от титрите, за които е в изгодна позиция на атака. „Но ще ми бъде много трудно да спечеля в Трофеул Кампулунг, както това стана през миналата година – обяснява Каменов. – Те [румънските конкуренти] непрекъснато развиват автомобилите си, буквално от състезание на състезание.“

Отделно Любен подсеща, че успехът му през миналата година е бил резултат...

Любо Каменов втори в Телиу, Ицо Манолов 7-и след 20 теста

Вторник, 05 Септември 2017 | Панагюрище/Шумен, RallyXpress
Любо Каменов втори в Телиу, Ицо Манолов 7-и след 20 теста

РУМЪНСКАТА експедиция на двамата български пилоти – Любен Каменов (Мицубиши Лансър Ево 8, на снимката) и Христо Манолов (Мицубиши Лансър Ево 9) затвори този успешен за нашите състезатели уикенд в Телиу с първо и седмо място в генералното класиране. Предвид различните задачи на панагюрецът и шуменецът, завършекът може да се определи като повече от добър, защото Каменов, по неговите неофициални пресмятания качва поне две места към титлата на Н4 и толкова в генералното класиране на румънския планински шампионат.

Победител в Трофей Телиу е Симоне Темпестини (Радикал SR4), а след двата...

1 2 3 4 5  »