• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

53 пилоти отиват на Дракон за четвъртия старт в шампионата

Вторник, 11 Септември 2018 | Стара Загора, RallyXpress
53 пилоти отиват на Дракон за четвъртия старт в шампионата

СТРАХОВЕТЕ НА ЗАРАЛИИ могат да бъдат загърбени, поне що се отнася до броя на заявките на участниците в четвъртия старт от шампионата на затворен маршрут. Ако до вчера след обед, 10 часа преди да  бъде затворен списъкът за регистрация, директорът на състезанието Илия Бояджиев (на снимката) не можеше да си намери място от притеснения заради петте пристигнали заявки, то снощи на куп се изсипаха останалите 48 имена. Така че сега на Бояджиев не остава да мисли, че в това имат пръст онези, които не харесват старозагорското състезание и изтъкват повече лични и корестни причини, отколкото спортни аргументи.

53 имена в петте категории – Спорт, Туринг, Макси, Купа Енеос и Лада, са на второ място за тази година след обичайно посещаваното масово от пилотите бургаско състезание.

Както обаче се оказва, за трети път за шампионата, серия Туринг (5 коли) май отново ще бъде помаксимализирана, така както това стана в Хасково и Русе.

Естествено - за неудоволствие се само на този квинтет, но и за неудоволствие на публиката на Дракон.

Дали това ще стане, ще решат спортните комисари на трасето Дракон в събота сутринта.


53 пилоти отиват на Дракон за четвъртия старт в шампионата

колаж: rallyxpress
СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ за пловдивския старт на старозагорската писта край Калояново.


Свиването обаче е най-голямо при Максималните максималисти. По тази причина, който и да вземе разиграваната тази година на две ръце титлата в серията, той няма да може да прибави и победата в групата над 3500 куб. см.

2018 MaxTuring AI 0111

снимка за rallyxpress: асен илиев
ЩЕ РЕШАТ ЛИ КОМИСАРИТЕ ЗА ТРЕТИЯ ТУРИНГОВАН-МАКС … Заради малкото участници в Хасково, а след това в Русе, съдийското ръководство бе принудено да обедини двете серии Туринг и Макси.

Другото любопитно за Макси-тата е това, че за първи път след 2011 г. временното класиране в серията не се оглавява от някой от тримата мултишампиони – Константин Маршавелов (КА2 Рейсинг Тим), Пламен Камбуров (Автотранс Рейсинг) или Илия Царски (Автоцар), а от дебютиращият този сезон пазарджиклия Камен Василев.

При това „новобранецът“ е в групата до 3500 куб. см, но Госпожа Удача се усмихна на пилота на Стайков Рейсинг в Русе, където вечните съперници Маршавелов и Камбуров приключиха преди финала, паркирайки един срещу друг на двете страни на трасето.

2018 RUS KambMarsh

снимка за rallyxpress: асен илиев
БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО… когато и действащият шампион Константин Маршавелов, и неговия вечен опонент Пламен Камбуров отпаднаха в едно и също състезание…

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев