• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Христо Чаков взима първата квалификация на Енеос-ите

Събота, 27 Октомври 2018 | Калояново, RallyXpress
Христо Чаков взима първата квалификация на Енеос-ите

САМО ШЕСТ автомобила от предварително заявените 53 коли за съботните квалификации не се появиха на днешните административна и техническа „контроли“ на трасето Дракон край Калояново, с които стартове започва предпоследното състезание от шампионата на писта тази година. 47 са пилотите, които ще карат на пистата, търсейки за неделя по-добри стартови позиции. В трите серии и двата едномаркови шампионата разпределението е: 7 автомобила в Макси, 7 в Туринг и двойно повече в Спорт – 14 участника.

Във втория шампионат за Купа Енеос на Рейсинг Академията на КА2 Рейсинг Тим бройката е спазена – 8 Ауди А4, а класа на лададжиите е събрал 11 от съветските возила.

Първи програмата на рейсинг-деня откриха пилотите от програмата на Енеос Къп, като в първото каране за деня победител е Христо Чаков – 1:12.795 мин (средна скорост от 101.282 км/ч, следван на 0.115 сек от Антони Тонев, а трети е шампионът от първия шампионат през миналата година – Ташо Ташев, останал на 0.117 сек от Тонев.

На родния дом на Купа Енеос – писта Дракон, нито един от възпитаниците на Константин Маршавелов не падна под 100 км/ч., а осмината пилоти се „сместиха“ в по-малко от секунда – последният от осмината – Васил Александров, завърши с време 1:13.280 мин.

Христо Чаков взима първата квалификация на Енеос-ите

снимка за rallyxpress: асен илиев
БЪРЗА ЗАЯВКА ЗА ПОЛПОЗИШЪН… Христо Чаков започна квалификациите в Купа Енеос с време, което определено е заявка за първото място в квалификациите.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев