• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

Трасето на Хасково „окъпано“, двата шампионски тим са там

Петък, 01 Юни 2018 | Хасково, RallyXpress
Трасето на Хасково „окъпано“, двата шампионски тим са там

КЛАСИРАНЕ НА КУПА ЕНЕОС

2017 Eneos Cup UNOFF
СЛЕД ПЪРВИЯ официален национален старт на учредената миналата година от Омникар-БГ и пловдивския тим КА2 Рейсинг Тим начело в класирането е Венцислав Танев 25 т., Христо Чаков 18, Кольо Карастоянов 15, Денислав Терзийски 12, Васил Александров 10 и Антоний Тонев 8 т.

ВЕЧЕ ПРИЕМАМЕ първите тимове, които са със заявка за участие в състезанието утре и в неделя – каза тази вечер за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на надпреварата Иван Бакърджиев (на снимката). – До ранния след обед „изкъпахме“ трасето, на което първи стъпиха шампионските тимове на Иван Влъчков (Дамасцена Алба) и КА2 Рейсинг Тим на Константин Маршавелов.

Последната част от подготовката на писта Хасково надвечер в петък е било обозначаването на боксове за всеки от участващите тимове.

„Така си спестихме един човек от организацията, чието време да е ангажирано единствено с пристигащите днес вечерта и утре сутринта отбори и разположението им в сервизния парк на трасето“, допълва Бакърджиев.

От триото на шампионите в сериите отсъстват единствено Ерменко Ерменков  и Джордан Рейсинг Тим, Ситроен Саксо.

Заедно с екипа на шампиона в Серия Макси в Хасково пристигна и автовоза с осемте Ауди А4 от Енеос Къп, за чиито пилоти, след писта Бургас, това ще е второто напълно непознато трасе.

След една година за установяване на рамките на този формат извън шампионата, до края на годината осмината пилоти на Енеос Къп – без пистите в Стара Загора и домашния Дракон, ще дебютират на всяко едно от трасетата на пистовото първенство.

Трасето на Хасково „окъпано“, двата шампионски тим са там

снимка: организатори на писта хасково
„КЪПАНЕ“ ОТ СТАРТА ДО ФИНАЛА… Цялото 3-киометрово трасе на пътния възел Орфей вчера е било измито с водата на пет водоноски.


Обратно на очакването, че сериите в Хасково ще бъдат 5, освен съкращаването на времето и предполагаемото обединяването на двете серии – Макси и Туринг (решението ще вземат спортните комисари в събота по обед), в програмата на състезанието отсъства стартиралата с първо официално състезание в Бургас Купа Лада.

В седмицата преди закриването на заявките за Хасково, организаторите са били уведомени, че участващите в Купа Лада пилоти няма да карат на пътния възел Орфей. Не е ясно обаче дали това ще се отнася и за старта на третия кръг от шампионата писта, която е след две седмици в Русе.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев