• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Технически проблем спря Иван Влъчков за втората надпревара

Понеделник, 08 Октомври 2018 | Зандвоорт, Пресслужба на Иван Влъчков
Технически проблем спря Иван Влъчков за втората надпревара

ТЕХНИЧЕСКИ проблем попречи на Иван Влъчков (на снимката) да завърши второто състезание от последния кръг от сезона в сериите GT4 за Централна Европа, което се проведе на пистата Зандвоорт в Холандия в събота и неделя. Този уикенд Иван кара с нов съотборник Крис Чадуик, като двамата управляваха българския болид Sin Car R1 за екипа на Sofia Car Motorsport на Росен Даскалов. Вчера в първото състезание двамата завършиха 4-и.

В неделната надпревара Иван стартира от 2-а позиция в класа си и я запази при потеглянето, като бе 5-и в общото класиране.

15 минути след началото на състезанието обаче се скъса главината на предно лявo колело.

Това означаваше, че на Иван оставаше единствено да се прибере в бокса, без да има възможността да продължи състезанието. Така той не взе точки от тази надпревара и остана на 4-о място в крайното класиране за сезона.

Шампион е Мачей Марчинкиевчи с Масерати Гран Туризмо MC GT4.

„Бях много бърз и исках да победя и да чуя българския химн, но днес нямахме късмет - заяви Влъчков след финала. - Благодаря на отбора ми, на АСК Дамасцена Алба, на Николай Мончев, Стоян Стоянов, и на семейството ми за голямата подкрепа през целия сезон."

Технически проблем спря Иван Влъчков за втората надпревара

снимка: личен архив на иван влъчков
НА ДВЕ СТРОШЕНА НАДЕЖДА… Изключителен малшанс за младия българин! След един перфектен сезон, в който Иван Влъчков бе на ръка от титлата в сериите GT4 за Централна Европа, скъсаната главина съсипа възможността български пилот да запише най-големия успех в пистовите състезания зад граница.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев