• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

   

 • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

   

 • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

   

Средно с 11.718 сек свалят от времената на писта Серес

Сряда, 28 Януари 2015 | София, RallyXpress
Средно с 11.718 сек свалят от времената на писта Серес

SIN R1 ВЛИЗА ЗА ДЕН
В ТРЪБАТА НА MIRA

MIRA-Logo-K
ПЪРВИЯТ аеродинамичен тест на автомобила SIN R1 (на снимката долу), за който София Карс Моторс се надява да формира български отбор в първите европейски серии за GT4 тази година, за първи път ще влезе в аеродинамична тръба на британския институт MIRA.

Това трябва да стане на 14 февруари, когато в рамките на един работен ден в тръбата на Нанинтън, графство Уоруикшър, ще бъдат измерени всички аеродинамични показатели на колата.

Правото и възможността за подобни тестове е предоставена от самият институт MIRA, където според различни информации едночасовата работа в тунела е между 4000 и 5000 паунда.

SIN-Car-K-001

ОБЩО С 58.59 секунди са паднали постиженията на петимата пилоти, които продължиха своите тестове във втория ден от изпитанията, организирани от Русе Карс Мотор на гръцката писта Серес.

Така средното подобряване на времената за петимата състезатели е 11.718 сек, като огромното средно намаление е резултат от голямата разлика при първото и второто тестване на автомобила от дебютанта Цветан Цеков – 38.62 сек.

Във второто каране най-добро време в продължавалата в дъждовен вид сесия, както и в първия ден, записва пилотът на Дунев Рейсинг Румен Дунев (на снимката).

Седемкратният пилот в генералните класирания на българския пистов шампионат завършва с актив от 4.06 сек в сравнение с първото време, което записа при първото си излизане на трасето на Серес със „спортиста“.

Освен Дунев, в продължението на тестовете взимат участие още Калин Бенчев, Иво Цонев, Мирослав Ангелов, Васил Жеков и абсолютният новобранец в спорта Цветан Цеков.

Във втория ден обаче измерването е изцяло ръчно и е направено от европейския шампион за гр. N в ралитата Павел Жеков.

Причината е, че за този втори ден от тестовете на Русе Карс Мотор не е ангажиран екипът на Рейс Клауд, който правеше едновременно измерванията на времената в първия ден на тестовете, както и събираше пълни данни за ездата на всеки един от десетте пилоти, записали се за тези изпитания и адаптиране към автомобила SIN R1.

„За сметка на това във вторник подготовката беше значително по-професионална – заяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт Павел Жеков. – Времето през цялото време бе дъждовно, но от Русе Карс Мотор сложиха нови мокри гуми, беше отстранен проблемът с прекъсването на двигателя, отделно механиците имаха повече време за подготовка на автомобила за всеки един от състезателите – преместване на педалите, седалката, такива неща…“

Именно тотално нарушеният часови график, както и нервността, комбинирана с проблемите за прекъсващият мотор на автомобила, бяха нещата, които правеха впечатление в този първи тестов ден, подготвен педантично, но проведен без нужният професионален опит в това отношение.

Средно с 11.718 сек свалят от времената на писта Серес

снимка: александър спиров/apix
ДОВОЛЕН… Васил Жеков сваля спортните си ръкавици, след като е напуснал автомобила и е направил подобрение на личния си резултат с 5.72 секунди.


Сравнението на постигнатите от пилотите времена в първата, втората и третата сесия показват, че единственият, който е влошил постижението си пи излизането на пистата във вторник е Калин Бенчев.

Както обаче научи от близък до пилота човек, самият Бенчев би крайно недоволен от себе си заради ездата, а и заради това, че като заклет субарист той е имал проблем и със зеления SIN R1.

Напълно логично най-голямо е слизането надолу в постиженията на 23-годишния врачанин Цветан Цеков. В първото си каране „заек“ завърши своите турове с най-добро време от 2:20.62, а във вторник слиза до 1:42.00 мин.

Това е петото от общо шестте постижения и значителната разлика е леснообяснима, като се има предвид, че за Цеков първата среща със състезателен автомобил е именно на Серес, а също и това, че за първи път той попада едновременно в ръцете и на знаещи, и на можещи хора като Владо Илиев и Росен Даскалов.

Също толкова логично е и най-малкото „слизане“ надули във времената, което е записано от Иво Цонев – едва 0.38 сек.

Тук обаче трябва да се имат предвид два фактора, които самия двукратен шампион в картинга изтъква – той бе най-възрастният измежду деветимата участници в теста, а за първи път прави подобни изпитания след пауза от 9 години.

ВРЕМЕНАТА ОТ ВТОРИЯ ДЕН НА ТЕСТОВЕТЕ НА ПИСТАТА СЕРЕС

2014-SER-Test-IA-005

снимка: ивайло агов/apix
ДВОЕН РЕКОРДЬОР… И при второто си излизане на пистата Серес Румен Дунев записа най-доброто време независимо, че както и в първото му каране, трасето бе мокро.

ТУК ПОСТИЖЕНИЯТА са посочени според техните най-добри стойности така, както са записани от водилият ръчното измерване Павел Жеков.

№8. Румен Дунев – 1:34.01 мин
№2. Васил Жеков – 1:35.87 мин
№1. Мирослав Ангелов – 1:37.06 мин
№5. Иво Цонев – 1:40.00 мин
№7. Цветан Цеков – 1:42.00 мин
№6. Калин Бенчев – 1:44.20 мин.

Коментара (20)

 • chocho

  chocho

  04 Февруари 2015 at 01:44 |
  23 годишния дебютант които за първи път каза спортен автомобил и за първи път е на писта ,е с по добро време от калин бенчев който познава пистата?
  • bat joro

   bat joro

   10 Февруари 2015 at 13:22 |
   KALIN BENCHEV E DOBUR.....PO DUSHA I SURCE
 • chocho

  chocho

  04 Февруари 2015 at 01:14 |
  фалша в автомобилния спорт не е градивен. той излъчва неискреност която отблъсква спонсорите защото лъжите /заблудата започват от презентацията. отблъсква и фенове, защото не всички са малоумни.
  няма нищо срамно една нова кола, с един нов отбор, с едни нови пилоти,при едни непознати условия, да не даде добри резултати,но докато не даде добри резултати- критиките няма да са хейт..
 • Ангел Григорчев

  Ангел Григорчев

  01 Февруари 2015 at 18:15 |
  Само искам да вметна няколко неща преди да продължите с коментарите. Времената ако не забелязахте за на мокра писта с мокри гуми, не знам кой от вас е карал на мокро , но да сравнявате времената на мокро с времена на сухо е малко смешно.Най-доброто време на Дончев на мокро с поршето е около 1.31...., а най доброто му време на сухо е около 1.22.....По този въпрос до тук. Второ....никой от момчетата които тестваха колата не е карал такъв тип автомобил и не знам как искате за 2 серии по 5 обиколки да успеят да се приспособят и подкарат. Така че , моля ви първо помислете реално, претеглете нещата и след това говорете, защото отстрани изглежда малко лаишко.
  • bat joro

   bat joro

   03 Февруари 2015 at 11:02 |
   HORATA OCHAKVAXA POVECHE OT TESTA NE SE IZNENADVAITE OT KOMENTARITE......
 • GuruPitka

  GuruPitka

  31 Януари 2015 at 13:01 |
  Разбирачи, карачи и е*ачи в България бол, особено в интернет пространството. Искам да видя как някой слиза от Saxo или каквато и да било друга нормална кола, модифицирана до някаква степен и се качва за пръв път в автомобил като този в дъжда и чупи рекорда на пистата!
  Никога не съм разбирал как може да плюете с такава страст и то срещу своите. Същото направихте и с Кубрат Пулев преди месеци. Григор Димитров, ако спре да печели и него ще стъпкате, настанили се комфортно на фотьойла вкъщи и т.н.
  Самият факт, че това нещо се прави от българи, в България, въпреки тежките времена в страната ни, а и в света, е невероятен!

  п.п. Ако всеки влагаше всичката тая страст и хъс, които влага, когато плюе някого, в нещо конструктивно, щяхме да живеем в рая на земята!
 • go4o

  go4o

  31 Януари 2015 at 10:56 |
  Браво на колата, дава време колкото едно Саксо и то от бавните, не че нещо, ама дори и за първи тест резултата е кошмарен,особенно на истинската писта като серес..Не мога да повярвам, че дори пилот като Дунев е с такова време,въпреки големия си опит..Хем платени тестове, хем Даскалов им казвал да карат леко и да пазят колата, времеизмерване нямало, то май и не трябва щом тая кола ще върви колто едно саксо за дето няма нищо общо с пистова кола,нямам думи...Хора направете нещо за рали спорта, не се излагайте с тия летящи чинии...
 • Димитър Телкийски

  Димитър Телкийски

  30 Януари 2015 at 15:22 |
  Много ахо и после тихо! Шум за нищо. Супер идея и толкова слаба реализация. Пазарене за обиколки и прочие. Тотален непрофесионализъм. Може ли да няма времеизмерване, даталогър и т.н. това тестове ли са или цирк Буш. Най-страшното е, че са замесени големите имена на родния ни спорт. Трагедия. Въпреки това желая успех и дано мечтите им се сбъднат!
 • Pavel Jekov

  Pavel Jekov

  29 Януари 2015 at 13:18 |
  За мен това е много важно събитие за българския автомобилен спорт , точно в този момент когато сме комромитирани в общественното пространство и сме на дъното като авторитет.Адмирации за Росен Даскалов ,че се опитва в тази скапана държава да направи нещо стойностно на световно ниво с тезо констроирани автомобили лично от него.Да верно ,че е с помоща на англичаните ,но ако той си стоеше в къщи и бездействаше никой нямаше да дойде и да му каже "заповядай заедно да изградим състезателен автомобил".Затова аз изцяло заставам с всичките си знания и умения безвъзмездно да помагам за осъществяване на този много смел проект и неговата реализация.Време е да излезем от водовъртежа на безхаберието.Ние всички които се занимаваме с автомобилен спорт го заслужаваме.На първия тестови ден аз бях възхитен от търпението и себеотдаването на всички журналисти и участници независимо от студеното време и пропуските на организацията, те искаха да се потопят изцяло в събитието и да помогнат всеки с каквото може.Чест му прави на Страшимир Димов , че обективно и много изчерпателно описа провеждането на това за първи път в България случващо се събитие.Да вдигна се шум ,но това което прави Росен Даскалов е от полза за всички нас.Обществото трябва да знае повече за положителните неща които се случват в нашата гилдия.само по този начин може да повдигнем интереса на потенциалните рекламодатели и повече състезатели да имат спонсори за да участват в състезанията.
  • bat joro

   bat joro

   29 Януари 2015 at 13:43 |
   NAPULNO SUGLASEN SUM S VAS GOSPODIN JEKOV PROSTO KATO EDIN ISTINSKI DOBROJELATELEN FEN I PILOT OCHAKVAH NESHTO POVECHE OT TESTA.ROSEN DASKALOV OPREDELENO ZASLUJAVA NE ADMIRACII AMI MEDAL ZA TOVA CHE NE SAMO SUZDADE KOLATA NO I OTBORA V GT SERIITE.OT MASA VREME SLEDQ PROEKTA I SE NADQVAM V NAI-SKORO VREME DA VIDQ ISTINSKI STO PROCENTOV TEST NA AVTOMOBILA I VUZMOJNOSTITE MU.(KOMENTARITE MI NE SA PORODENI OT TIPICHNO BULGARSKATA SELSKA ZAVIST NE ISKUM DA BUDA RAZBIRAN POGRESHNO PROSOT SUM "GLADEN" ZA SUBITIQ V AVTOMOBILNIA SPORT PREDPOLAGAM KAKTO POVECHETO FENOVE I KOLEGI V GILDIATA
 • bat joro

  bat joro

  29 Януари 2015 at 11:48 |
  VAI VAI IMASH PRAVO LADA SAMARA CLASS SPORT E DALA 1.37 NA SERRES ZA 2014 A FAVORITITE V SUSHTIQ KLAS DAVAT 1.31.IMA DVA VARQNTA KOLATA DA ISKA OSHTE MNOGO RABOTA ILI PILOTITE VUOBSHTE NE SA USPQLI DA IZKARAT POTENCQLA KOETO E MALKO VEROQTNO PRI POLOJENIE CHE RUMEN DUNEV I VASIL JEKOV PO MOE LICHNO I SKROMNO MNEINE SA DOSTA KADURNI
  • Vasil Jekov

   Vasil Jekov

   29 Януари 2015 at 12:06 |
   Razbira se che tova ne e vremeto na kolata nito puk na sustezatelite. Tova ne beshe sustezanie a testove. purvo sedalkata ne beshe nastroena i nqmashe kak da se nastroi za vseki pilot purvia den bqx legnal vutre i beshe nevuzmojno da ia kontroliram na 100 % vtoria den pomolix da ia regylirame i eto 4e podobrix 5 sec. Drygoto e 4e Rosen i Vlado postoqnno kazvaxa vnimavaite s kolata pazete ia rosen ne dade na nikoi da e sam vutre . Kolata ne e na6a i ideata ne beshe da ia s4ypim. kolata ima potencial no za 11 obikolki s mnogo razli4na 4yjda i sedalka ne za teb kola nqma kak da se dava vreme. pak kazvam celta ne beshe da se postavq record na pistata
   • bat joro

    bat joro

    29 Януари 2015 at 12:27 |
    V TOZI RED NA MISLI PO GOLQMATA CHAST OT PILOTITE KOITO SA BILI NA TESTA VUOBSHTE NE SA USETILI I RAZBRALI KVO KARAT....TRQBVASHE DA SE GOVORI ZA PREZENTACIA PO SKORO OT KOLKOTO "TESTOVE" SUBITIETO VDIGNA SHYM NO NE PREDSTAVI REZULTAT KOITO SPORET MEN SLED TOLKOVA REKLAMA I LANSIRANE E VAJEN TOCHNO SEGA....EDINSTEVNOTO KOETO E BILO TESTVALO E RENTABILNOSTA NA KOLATA KOQTO PAK NE E BILA TESTVANA NA 100% SLED KATO PO TVIOTE DUMI STE "JALILI" AVTOMOBILA AKO MOGA TAKA DA SE IZREKA
 • vai vai

  vai vai

  29 Януари 2015 at 10:37 |
  1.34 е времето на първите няколко коли във клас 1.6, като първите 2ма имат около 1.28 -1.30
  Тая кола е 5.7 и все си мислех че трябва да е поне малко по бърза.
  Голяма измама
 • Pavel Jekov

  Pavel Jekov

  29 Януари 2015 at 10:30 |
  Правилна е забележката на Бат Жоро, че е несериозно аз да засичам времената за това не съм си го позволявал.
  Времената се засичаха от двама -Владо Илиев и двукратния шампион на писта Ангел Григорчев.
  • bat joro

   bat joro

   29 Януари 2015 at 11:39 |
   TOVA VECHE E GRESHKA NA SAITA CHE NE E DOBAVENO KATO INFORMACIA CHE NE SAMO PAVEL JEKOV E ZASICHAL VREMENATA....MOLQ PRESATA DA E PO-TOCHNA......
 • bat joro

  bat joro

  29 Януари 2015 at 01:25 |
  1.KALIN BENCHEV EDINSTVENO VLOSHAVA.......NQMA SMISUL DA SE KOMENTIRA
  2.PAVEL JEKOV RUCHNO ZAPISVAL VREMENATA TVA SPORET MEN NE E SERIOZNO KATO SE IMA PREDVID CHE SINA MU E MEJDU SUZTEZATELITE KATO CQLO EVALA ZA TESTA USPEX S PROEKTA BRAVO NA ROSEN DASKALOV
  • Vasil Jekov

   Vasil Jekov

   29 Януари 2015 at 09:38 |
   Vlado Iliev zasichashe vremenata ne sa razbrali pravilno ot rally express
 • go4o

  go4o

  28 Януари 2015 at 20:04 |
  Знаещи и можещи хора???? Хммммммм особенно Росен Даскалов, не че се заяждам, но нека първо някой се докаже и то тука в БГ пред нас, че това не сме виждали, а нека занапред да ни прославят из Европата...И пак да повторя, не всичко е пари приятели, в гората между дърветата, там са можещите.....
  • Гошо

   Гошо

   29 Януари 2015 at 20:53 |
   В БГ много са се доказали, но в Европата са 0 и клинкат. :)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев