• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

Спортен клуб Диамо трескаво се готви за финала на Серес

Четвъртък, 09 Ноември 2017 | Благоевград, пресрелийс на СК Диамо
Спортен клуб Диамо трескаво се готви за финала на Серес

КАКВИ СА ПАРАМЕТРИТЕ В
РЕГУЛАЦИИТЕ ЗА ФИНАЛА?

2017 SER Off Logo
АВТОМОБИЛНАТА писта в Серес е построена в съответствие с техническите спецификации, стандарти за безопасност и изисквания за провеждане на състезание от Формула 3. Дължината на една обиколка е 3189 м., завоите са 16 – 9 десни и 7 леви. Общата дистанцията, която трябва да премине всеки един от участници е точно 35,8329 км., за да завърши успешно в надпреварата.

ДЕВЕТ ДНИ преди старта на финалния шести кръг от шампионата на затворен маршрут за 2017 г., благоевградският спортен клуб Диамо трескаво работи за старта на пистата Серес. След един пропуснат сезон през есента на 2016 г., благоевградчани връща традицията пистовият шампионат на страната да има и своето задгранично участие.

Това ще стане следващият уикенд, когато на гръцката писта Серес ще бъдат решени останалите нерешени въпроси около титлата в Серия Спорт и призовите места в трите серии другите две категории - Туринг и Макси, както и в отделните класове.


Организаторите обещават интригуващи битки във всички класове и през двата дни от състезанието.

Новост, която клубът от Благоевград подкрепи с две ръце, бе съвместното провеждане на финалния кръг от националния шампионат с надпреварата с незабравимата група автомобили от близкото миналото – Купа Лада.

 „През изминалия уикенд бяхме на пистата в Серес за последни и довършителни подробности около организацията на писта Диамо. Всичко е готово и вървим по график.

Спортен клуб Диамо трескаво се готви за финала на Серес

снимка: организатори на писта диамо
ДОБРАТА ПРАКТИКА СЕ ВРЪЩА НА СЕРЕС… Въведената от СК Диамо традиция един от стартовете в шампионата на затворен маршрут да бъде на пистата Серес ще бъде подновена следващият уикенд с финала на първенството за 2017 г.


„Въпреки че шампионските титли в някои от класовете вече са решени, със сигурност ние като организатори, ще дадем най-доброто от себе за безпроблемното протичане на надпреварата.

„Екипът ни от млади и мотивирани хора се увеличава с всяко следващо състезание, а това -няма как да го скрия - ме радва изключително много! Това е посоката, в която трябва да върви българският автомобилен спорт – възможност за развитие на младите кадри“, коментира директорът на състезанието и председател на СК Диамо Георги Стоянов (на снимката горе).
 

„Тази година няма да изпълнявам функцията на директор на състезанието, но пък от друга страна ще успея да наблюдавам стриктно работата на всеки един от момчетата и момичетата в екипа.

„Стремежът ни е да покажем едно по-високо и различно ниво за България. Разбира се, че ще помагам на всички, винаги помагам независимо каква длъжност изпълнявам в определено състезание“, сподели автомобилната състезателка Диана Стоянова.

2015 SER Pista Diamo IA 007

снимка за rallyxpress: асен илиев
БЛАГОЕВГРАДЧАНИ ОБЕЩАВА ИНТРИГУВАЩО СЪСТЕЗАНИЕ, КАКТО И ПРЕЗ 2015 Г… Такива са намеренията на домакините на писта Диамо – силна организация и вълнуващи квалификации и серии в трите категории.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев