• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

София Кар М'спорт с първата крачка за 24-те часа Льо Ман

Сряда, 09 Май 2018 | София, RallyXpress
София Кар М'спорт с първата крачка за 24-те часа Льо Ман

ЩЕ ИМА КАСТИНГ ЗА ПИЛОТИТЕ?
ПЪРВИТЕ ТЕСТОВЕ ПРЕЗ ЕСЕНТА!

24 LeMan
МАКАР ДА НЕ БЕ обявено как точно ще бъдат селектирани четиримата бъдещи пилоти, които да допълнят дуетът Маршавелов-Влъчков, от пресконференцията стана ясно, че вече са водени разговори с онези наши състезатели, които имат опит от състезания за издръжливост. Това са Пламен Кралев, Павел Лефтеров, Георги Дончев, и други водещи състезатели. „Всеки е добре дошъл с идеите си и възможностите си. Автомобилния спорт е конкурентна среда, ако не сега – ще дойде [на неуспелият кандидат] и неговия  час“, изпълнен с оптимизъм обяви мениджърът Владимир Илиев.

:: В русенския клуб планират през есента или в Румъния, или на Серес да бъдат направени симулиращи състезанието тестове.

ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ всичко се развива според намеренията на русенския клуб София Кар Моторспорт, неговият титуляр Росен Даскалов и мениджъра на проекта Владимир Илиев, точно след 390 дни, по време на 87-ото издание на митичното 24-часа на Льо Ман, българският SIN R1 GT-4 трябва да е на пистата с български екипаж, български механици и българска логистика.

При това амбицията на София Кар Моторспорт е това да не е епизодично участие, а поне за три сезона, което предвижда в 90-годишнината на Льо Ман да има и българска следа.

Открита платформа, поставена преди всичко на чисто бизнес основа, но също така и на техническите и спортните постижения до момента, която платформа да бъде развита до година обяви днес обяви Росен Даскалов пред столичните спортни журналисти.

„Преди три години мнозина гледаха на това с недоверие, но това беше и нашата крайна цел – обяви русенецът, който успешно развива своя проект. – Знаем, че ще бъде тежко, но така ще отворим вратите за останалите български пилоти и това да не е за една-единствена година.“

Да припомним, че през 2015 г. на пистата на летище Лесново Даскалов официално презентира своя проект за спортен автомобил, когато и той, и мениджъра на проекта Владимир Илиев маркираха цел „24 Льо Ман“.

На специалната пресконференция, освен двамата специалисти, днес присъстваха и Иван Влъчков, пилотът, който след четири участия (три през 2017 и едно тази пролет) успя да спечели 4 първи места в евросериите на GT-4, последните – отпреди 10 дни на чешката писта Мост.

София Кар М'спорт с първата крачка за 24-те часа Льо Ман

снимка за rallyxpress: асен илиев
ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ПРАГМАТИЧНИ… (отляво на дясно) – Росен Даскалов, Константин Маршавелов, Иван Влъчков и мениджъра на проекта Владимир Илиев.


„Това състезание в Мост за мен мина много бързо, да чуеш два пъти Мила Родино е чувство, което цяла нощ се питах как да ви опиша с нещо повече невероятно“, заяви Иван Влъчков.

Софийският абитуриент, заедно с Константин Маршавелов, с когото в последните два сезона са и отборен шампион на страната в пистовото първенство от името на КА2 Рейсинг Тим, са гарантираните пилоти за програмата БГ-24-Льо Ман.

„Предстои ни трудна задача за догодина – определи програмата Косьо Маршавелов. – Много тестове и тренировки, може би дори ще трябва да симулираме едно състезание, за да видим какво ще е поведението на екипа, на автомобила, но с общи усилия да постигнем целите си“.

Даскалов изрично подчертава, че лично той е противник на държавните средства за подобен тип програми, припомняйки онова, което всеки среден познавач на автомобилния спорт знае като азбучна истина: няма професионален пилот в света, зад когото да не стои големия бизнес.

Русенецът също така продължава да е силно вярващ, че българските иновации могат много да помогнат в развитието на родния автомобилен спорт, стига правилата му да бъдат синхронизирани с тези на европейските страни.  

И още – изрично подчертава, че Проектът БГ-24-Льо Ман е в отворен вариант, за да ангажира големия бизнес в страната, както и да даде възможности на български пилоти за такава изява.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев