• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Програма 24-часа Льо Ман-BG с първи опит на гръцката Серес

Петък, 08 Юни 2018 | София, RallyXpress
Програма 24-часа Льо Ман-BG с първи опит на гръцката Серес

ГЛАСЯТ МАРШАВЕЛОВ ЗА „АМ“
ЗА СЛЕДВАЩИЯ СЕЗОН В GT-4

2018 BUR Stamen Vlac
АКО ДОГОДИНА въпросът със спонсорирането на участието на Иван в GT-4 се решат, той ще мине в категорията PR (професионални пилоти – бел. ред.) – обясни за RallyXpress Стамен Влъчков (на снимката), който е баща на двукратният шампион в Серия Туринг на националното първенство. – Тогава Маршавелов ще е нашия втори пилот и той ще е със статута на аматьор (АМ). Поне плановете ни са такива, а няма нищо лошо в аматьорството на GT-4.“

ОБЯВЕНОТО миналия месец българско намерение догодина в фамозната автомобилна класика 24-часа Льо Ман да има и присъствие на български автомобил и български екипаж, днес бе реализирано с първи тест на двама от бъдещите пилоти на гръцкото трасе Серес.

Шампионският дует Иван Влъчков и Константин Маршавелов, заедно с ментора на програмата и конструктор на русенския болид Росен Даскалов (на снимката горе) направиха еднодневен тест за оценка на пилотите и първоначално опознаване на SIN R1 GT-4 на класическо автомобилно трасе. 

Заедно с преминаващото през Серес Премиум Рали, екипът на Русе Кар Моторспорт, механиците на Росен Даскалов, както и шефовете на техническите екипи на Влъчков и Маршавелов – Ивелин Терзиев-Фичо и Димитър Акабалиев, са част от дълъг тренировъчен ден.

Неговото началото е доста преди обяд, а краят в ранната надвечер в Гърция, когато под чертата са повече от 60 тура на пистата за лидера на пловдивския КА2 Рейсинг Тим (около 180 км), като всички те, заради предвиденото по-рано в програмата „Рейс-такси“, са се превърнали в подобие на състезателен режим.

„Имам предвид това, че при толкова дълъг списък с имена, които искаха да се „возят“, това си стана идеална имитация на влизане и излизане от бокса“, заяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт Росен Даскалов.

2018 SER Marshavel 000

снимка: личен архив на иван влъчков
НАЧАЛОТО НА ДЪЛЪГ ТЕСТОВ ДЕН… Механик на София Кар Моторспорт и Иван Влъчков  извеждат българския болид за първия съвместен тест на евентуалната двойка пилоти за проекта за 24-часа на Льо Ман-BG.

Дали е останал доволен от този първи, макар и много кратък опит за симулиране на едно дълго състезание?

„Не, не искахме да симулираме състезание, а съм особено доволен, защото трябваше да видим как вторият пилот (Константин Маршавелов – бел. ред.) ще се адаптира към автомобила. Затова и не сме търсили времеизмерване, а само начин да сравним времената на Косьо и тези на Иван. И не е комплимент, знае се, че през миналата година имахме особени разочарования от наши, български пилоти. Показаното от Косьо наистина впечатлява!“

2018 SER Marshavel 001

снимка: личен архив на иван влъчков
НЯКОЛКО ТУРА ЗА ДЕМОНСТРАЦИЯ… Косьо Маршавелов излиза от русенския SIN, след като Росен Даскалов го е „повозил“, за да покаже особеностите на болида.

Русенецът е категоричен, че след като е направил два тура, за да покаже на трикратният шампион от група Макси („Мицубиши и SIN-а се управляват диаметрално противоположно), Даскалов остава силно впечатлен от бързината, с която Маршавелов влиза в новостите.

„Само за някакви си две обиколки и много бързо и добро адаптиране – коментира Даскалов. – Впрочем това е и логично, защото за мен той е най-добрият от пистовите пилоти.“

Константин Маршавелов: „Прекалено много сме свикнали да подценяваме българското! Аз съм очарован от тази кола, Росен и SIN надминаха всякакви мои очаквания! Не правих много дълги серии, защото и наплива на хора, които искат да бъдат в „Рейс-такси“ бе голям. Как влизам в колата – без никакъв проблем. Дори няма проблем и когато в нея са двама души, поведението й продължава да е перфектно! Колкото до Ваньо – едно мога да кажа: той напълно се е сраснал с този автомобил.“

Програма 24-часа Льо Ман-BG с първи опит на гръцката Серес

снимка: личен архив на иван влъчков
СЕГА В РОЛЯТА НА НАСТАВНИК… Докато шампиона в Серия Макси стяга коланите си, Иван Влъчков внимателно проверява дали всичко е направено така, че първото самостоятелно излизане на Маршавелов да е комфортно за пилота.


Иван Влъчков: „По-важното днес беше да сравним постиженията на Косьо, а не да правим обиколки за времена. Доброто е, че много бързо, като се има предвид, че това бе първото му излизане със SIN R1 GT-4, замерванията показаха, че те се приближават до моите.“

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев