• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Повреда в мотора спира втори тест на Жоро Дончев в Алгарве

Неделя, 28 Януари 2018 | София, RallyXpress
Повреда в мотора спира втори тест на Жоро Дончев в Алгарве

ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2018 ГОД.
НА ПОРШЕ СПОРТ КЪП-ГЕРМАНИЯ

ТРЕТИЯТ пореден сезон на Порше Спорт Къп, в който българския състезател Георги Дончев ще участва започва и завършва на легендарната германска писта Хокенхайм. Ето и датите за шестте уикенда през сезона:
:: 19/20 май – Хокенхайм (Германия);
:: 16/17 юни – Ред Бул Ринг (Австрия);
:: 21/22 юли – Нюрбургринг (Германия);
:: 11/12 август – Ошерслебен (Германия);
:: 8/9 септември – Спа-Франкоршан (Белгия);
:: 20/21 октомври - Хокенхайм (Германия).

САМО ЕДИТ, ВМЕСТО четири тестови дни на две писти бе принуден да направи българския пилот в Порше Спорт Къп-Германия Георги Дончев (на снимката). Причината е, че преди началото на втория ден от зимните тестове на португалската писта Алгарве, агрегатът на Порше-то се показва нетипично поведение.

„Така че просто не стартирахме във втория ден – обясни Дончев за сайта с новините в българския автомобилен спорт.

Тестовете, предвидени в Португалия, както и тези от понеделник на испанската Херес, които са част от зимната подготовка на пилота за третия му сезон в изключително популярните състезания не само в Германия - Порше Спорт Къп, са били отменени.

За Георги Дончев това е втората част от зимните изпитания, за които пилотът казва, че основната им цел е повече „поддържане на навиците“, отколкото за развитието на Порше 911.

Според пилотът на германския Шутц Моторспорт, двигателя на Порше-то, без видими дефекти, продължава да има мощност, но незнайно защо светела лампата за маслото.

Повреда в мотора спира втори тест на Жоро Дончев в Алгарве

снимка: личен архив на георги дончев
НЕТЪРПЕЛИВ ЗА ПЪРВОТО ИЗЛИЗАНЕ НА ТРАСЕТО… Българинът е застанал до спортния си автомобил, очаквайки старта на петъчните тренировки.


„Агрегатът не е нов, има вече около 70 „работни“ часа – обяснява Дончев. – Можеше и да рискуваме и да продължим, но взехме решение, че може да се случи същото [бракуван мотор], както по време на последното състезание на Хокенхайм миналата година. Затова отменихме всички изпитания, които предварително бяхме планирали.“

При нормално развитие на нещата, от понеделник – 29 януари – екипът трябваше да се е пренесъл на испанската Херес.

Въпреки това, само в петъчните тестове, самостоятелно Дончев успява да направи над 80 тура в 4-5 сесии на 4.692-метровата писта край Портимао. Тоталната дистанция, която е изминал пилота в този единствен ден от уикенда е 376.5 км.

Прекъснатите тестовете на Алгарве са вторите за годината, като първите изпитания са правени на трасето на Картахена по-рано този месец.

Онова, което предстои в най-близко време е традиционното промоционално участие на Георги Дончев и неговото Порше 911 на пистата Серес, където по традиция – освен, за да покарат на рахатлийско трасе – се събират нашенски пилоти за традиционния Трак дей.

2018 POR Joro Donchev 003

снимка: личен архив на георги дончев
ГАРАНТИРАНА ИКОНОМИЯ… Българското Порше е оставено в гаража на Алгарве, след като преди втория ден от тестовете на португалското трасе агрегатът неочаквано дава индикации, че нещо не е в ред.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев