• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

Печелившият тандем на София Кар МС гост на пистата Бургас

Петък, 13 Октомври 2017 | София, RallyXpress
Печелившият тандем на София Кар МС гост на пистата Бургас

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО успешният тандем на русенския клуб Софи Кар Моторспорт, което направи фурор с появяването си тази година във финалните три кръга на евросериите GT-4 (аматьорска група) – пилотът Иван Влъчков (на снимката) и българският болид SIN R1 GT-4 и менторът на младия пилот – Росен Даскалов ще са гости на бургаското състезание. От утре във ВИП-зоната ще бъде изложен един от автомобилите на Росен Даскалов, както и петте трофея, завоювани от софийския тийнейджър на пистите в Словакия, Холандия и Германия.

Това е най-доброто българско представяне на международната сцена за отминаваща си автомобилна година.

В рамките на трите състезания, абсолютният дебютант на профи-писти записа една победа (Словакия), две втори места (Словакия и Зантвоорт) и два пъти беше на бронзовото стъпало на подиума (Зантвоорт и Нюрбургринг).

Печелившият тандем на София Кар МС гост на пистата Бургас

снимка: личен архив на иван влъчков
ЗА ПЪРВИ ПЪТ В КОКПИТА НА SIN R1… По време на посещението на президента на ФИА Жан Тот в София, Влъчков седна за първи път зад волана на българския болид. Две седмица по-късно сензационно спечели в дебюта си първо и второ място в аматьорската група на евросериите GT-4.


Петте трофея, разбира се, ще бъдат изложени, заедно с жълтият на цвят промоционален SIN R1 GT-4, който в GP на Словакия бе автомобилът, водещ колоната от състезателни автомобили в евросериите.

Идеята за подобна след сезонна презентация на екипа на Радко Петров, с която много по-широк кръг от фенове ще могат лично да говорят и с пилота, автомобила, участието им в евросериите, както и да научат от Росен Даскалов подробности за тези три старта, останали в бокса на София Кар Моторспорт.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев