• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Обрат на Дракон, Маршавелов декласиран след финала днес

Неделя, 16 Септември 2018 | Калояново, RallyXpress
Обрат на Дракон, Маршавелов декласиран след финала днес

ТРЕТИ СЛУЧАЙ ЗА ТРИ СЕЗОНА

Typeriter K 001
ТОВА Е ТРЕТИЯТ подобен случай, в който Маршавелов е спорно дисквалифициран в състезания от пистовия шампионат (Долна Митрополия 2015, Серес 2016 и сега Стара Загора 2018). В дисквалификациите, разбира се, няма нито нещо страшно, нито нещо необичайно. Това обаче при положение, че не се открива доста съмнителна последователност: във всеки един от трите посочени случая Пантелеева е член на съдийското тяло в тези състезания, а от събота до неделя след обед на Калояново тя е и наблюдателят на БФАС. Със сигурност, това е случайност, но тя не може да не прави впечатление на онези, които помнят разправиите които Пантелеева предизвика и край Плевен, и на Дракона преди две години, и вчерашните мотивировки.

ДВА ЧАСА, СЛЕД края на четвъртия кръг от така нареченият шампионат на затворен маршрут – Стара Загора 2018 г., за победител в Серия Макси бе обявен завършилият на второ място на писта Дракон-а Пламен Камбуров (на снимката).

За това бе съобщено в пресрелийз от отбора на Автотранс, в който се казва:

„Камбуров потегли от първа позиция на стартовата решетка, след като бе най-бърз във вчерашните квалификации. Пилотът на Автотранс Рейсинг Тим бе начело през цялата дистанция, но в самия й край бе неправомерно изпреварен.

„Впоследствие спортните комисари на надпреварата взеха решение по точка 19.1.3 от правилника за провеждане на стартовете от шампионата на затворен маршрут и постановиха, че маневрата е била в нарушение на регламента.

 „През цялото време водих в състезанието. На предпоследния завой в последната обиколка намалих скоростта заради жълт флаг. Моят конкурент или не го видя, или не разбирам какво стана, но ме изпревари. На пистата имаше димящ автомобил, разлято масло – затова и забавих темпото.

„Той
[Маршавелов] се възползва от ситуацията, но при жълт флаг нямаш право да изпреварваш. Абсолютно забранено е и с решение на спортните комисари съперникът ми бе дисквалифициран”, обясни шампионът за 2015 и 2016 г. на затворен маршрут.

Освен снимката на новооцветеното Мицубиши на Камбуров, съобщението до медиите е придружено със снимка от решението на спортните комисари на писта Стара Загора Любомир Кордев, Валя Пантелеева и Иван Тонев.

Обрат на Дракон, Маршавелов декласиран след финала днес

СЪС СЪДИЙСКО РЕШЕНИЕ… Финала на старозагорската писта бе присъден от тримата спортни комисари на името на Пламен Камбуров.
2018 STZ Kamb Reshen 001

СНИМКА ОТ РЕШЕНИЕТО на спортните комисари на писта Стара Загора, с което се декласира Константин Маршавелов и практически победата отива на името на Пламен Камбуров.
 
Междувременно от обора на Маршавелов – КА2 Рейсинг Тим също бе отправен протест до спортните комисари, от който обаче е видно, че те са отказали да го разглеждат.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев