• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Маршавелов отказва защита на титлата, спира състезанията си

Сряда, 26 Септември 2018 | София, RallyXpress
Маршавелов отказва защита на титлата, спира състезанията си

БЕЗПРЕЦЕДЕНТЕН случай в историята на българския автомобилен спорт – трикратният шампион на страната в серия Макси от Първенството на затворен маршрут Константин Маршавелов (на снимката, Мицубиши Лансър Ево 10, НС1) се отказва от защита на титлата си и няма да стартира в оставащите две състезания от първенството за 2018 г. – писта Дракон и гръцката Серес. За това си трудно решение пилотът на пловдивския КА2 Рейсинг Тим уведомява днес както националната спортна влас, така и спортните медии в страната.

От откритото писмо (виж долу) се разбира, че фактическият повод за отказа от състезания е последният фрапиращ случай с декласирането на Маршавелов след финала на писта Стара Загора преди 10 дни, както и „е крайно тенденциозното и предубедено лично отношение на съдийския състав, който безцеремонно и в нарушение на всички спортни правила ме лиши от заслужена победа.“

Това е трети еднотипен случай, в който Маршавелов тенденциозно е санкциониран (виж ТУК), като според състезателя на КА2 Рейсинг Тим списъкът на преднамерените оспорвания на неговите резултати може да бъде доста по-дълъг.

Ето и самото открито писмо на трикратният шампион в пистовите надпревари:

Уважаеми дами и господа,

Днес съм принуден да обявя едно изключително тежко за мен решение, а именно да не продължа участието си в Националния шампионат Затворен маршрут за 2018 г. По този начин отказвам да защитя титлата си на шампион от миналогодишното първенство и няма да стартирам в оставащите две състезания – писта Дракон и писта Серес (Гърция).

Благодаря на отбора ми - АСК КА-2 Рейсинг Тим, че безапелационно уважи волята ми и застана зад мен без никакви колебания.

Причината за този безпрецедентен отказ от предстоящите състезания, какъвто не е правен от друг български автомобилен състезател, е крайно тенденциозното и предубедено лично отношение на съдийския състав, който безцеремонно и в нарушение на всички спортни правила ме лиши от заслужена победа в изминалия последен IV кръг от НШЗМ - Писта Стара Загора, който се проведе на 15/16. 09. 2018 г. на писта Дракон, с. Калояново.

 Изопачавайки фактите, тълкувайки едностранно и крайно предубедено разпоредбите на цялата нормативна уредба на БФАС, спортните комисари за пореден път несправедливо ме дисквалифицираха, за сметка на толерираните от тях състезатели.

Това не е случайно, а е третият пореден случай, в който спорове, по подадени протести от определени състезатели срещу мен и разгледани от определени комисари, се решават без каквато и да е аргументация, в разрив с действащата нормативна уредба и етични норми на БФАС.

Маршавелов отказва защита на титлата, спира състезанията си

снимка за rallyxpress и колаж: асен илиев


Споровете не се разрешават като се разглеждат реалните факти и показаното на трасето по време на състезанието, а се решават с помощта на лист и химикалка след него.


Без да обсъждам арогантното и безпардонно поведение на въпросните комисари, приемам поведението им, като открита и изключително цинична подигравка, не само с моя личен труд и този на отбора ми, но и като цяло с автомобилния спорт и всички негови фенове.


Считам, че при подобни условия и с цинично и грубо погазените спортни норми, моето участие в НШЗМ е далеч под достойнството ми.

АСК КА-2 Рейсинг Тим се състезава от любов към автомобилния спорт, като вярваме, че в този спорт нещата трябва да се решават на пистата от състезателите спрямо постиженията им, а не от комисари/чиновници с двойни стандарти.

В оставащото време до края на сезона ще продължа работата си по втория сезон на Проекта за едномарковия шампионат Енеос Къп, както и по изграждането и възпитанието в истинския дух на реално спортсменство и уважаване към правилата на млади и перспективни пилоти.“

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев